motorider Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Okolice mostu południowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Wróci Kol. Korol to coś wstawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Panowie straszna cisza u nas....mało osób bywa nad wodą? Czy mało się "chwali" wynikami?Ja byłem w tym roku 3 razy nad Wisłą, łącznie pewnie 6h machania, wynik 8 kleni...ków..... Pozdrawiam,malczCoś tam skubie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) Coś tam bierze, sorki za taką fotkę, ale bolenie to delikatne ryby i po złowieniu nie bawię się w pozowanie przed aparatem na statywie, tylko szybka fotka i wypuszczam. Edytowane 11 Lipca 2023 przez Rexxx 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Luz, wrzucaj wschody słońcaPierwsze miejsce znajduje się na najpiękniejszej trasie. Wiadomo, zdjęcie nie opisuje całego piękna. Powoli się ogarniam w nowej/starej rzeczywistości. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Coś tam skubie... Ja się mocno mobilizuję i wracam do regularnego łowienia - co prawda ciężko będzie znowu przekonać Królową do swojej osoby, więc trochę będzie łażenia zanim wypłaci, ale trudno - nieobecni nie mają racji.Wczoraj 2h, 19-21 - 1 okoń. Dzisiaj kolejna sesja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Pierwsze miejsce znajduje się na najpiękniejszej trasie. Wiadomo, zdjęcie nie opisuje całego piękna. 20230629_065741.jpg 20230629_071320.jpg 20230630_063653.jpg Powoli się ogarniam w nowej/starej rzeczywistości.Piękna rafa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Dla odmiany byłem na lekko, ale chyba za dobrze żerują, trzeba chodzić z ciężkim zestawem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Zaczyna się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Zaczyna się hahahahaha teraz nas dojedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja wczoraj wieczorem 2h w takim miejscu z jednym śmiesznym klenikiem i dwoma niemrawymi trąckami...nic większego się nie pokazało. Muszę spróbować rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 "Dla odmiany byłem na lekko...)". Piotrek, rozumiem że brzan szukałeś? Pytanie czy choć wizualnie miałeś z nimi kontakt? Bo ja na swoje zeszłoroczne mety nie mogę się jeszcze dostać (minimalnie za wysoka woda - tam z daleka pod koniec czerwca widziałem wyskoki Basieniek), a w innych potencjalnie brzanowych miejscach do których się dostałem w ogóle ich nie zauważyłem (a wpatrywałem się bacznie). Przyłowiłem klenie, okonki, leszcza a nawet dwa sandaczyki, jednak zero kontaktu z brzaną... W zeszłym roku niemal o tej samej porze odbywały się widowiskowe wyskoki brzanek niemal na całej wodzie, w tym roku (jeszcze) tego nie widziałem... może coś jest na rzeczy z tym (przesuniętym i rozłożonym w czasie) tarłem? Pozdrawiam i gratuluję wąsów Adam W. (Wacha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja wczoraj wieczorem 2h w takim miejscu z jednym śmiesznym klenikiem i dwoma niemrawymi trąckami...nic większego się nie pokazało. Muszę spróbować rano... IMG-20230711-WA0005.jpegW tym tygodniu łowiłem cały poranek w podobnych miejscach i bez brania. Rzut w praktycznie stojącą płytką wodę z jednym kamieniem dał jednego ładnego klenia. Coś te miejsca "śmierdzące" rybą ich nie dają. Oczywiście dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja wczoraj wieczorem 2h w takim miejscu z jednym śmiesznym klenikiem i dwoma niemrawymi trąckami...nic większego się nie pokazało. Muszę spróbować rano... IMG-20230711-WA0005.jpegBo tam nie ma ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Wczoraj wieczorem trafił się jeden bolek "sportowy sześćdziesiątek" i jeden spadł podobnej wiekości. Jak na krótki godzinny wypad całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja byłem 2 lipca w niedzielę z zestawem XUL. Nie pisałem bo kolegę z wędką do 5g zjechano a moja miała jeszcze mniej.Ale skoro tak mało postów...Byłem dwie godzinki i 13 okoni, 8 kleni, babka, uklejka, krąp, ładny jaź i bolek 65 cm na tantę 1.5 cm (w dodatku lekko skróconą) na główce 0.3g.Wyjęty całkiem sprawnie i wypuszczony w dobrej kondycji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 "Dla odmiany byłem na lekko...)". Piotrek, rozumiem że brzan szukałeś? Pytanie czy choć wizualnie miałeś z nimi kontakt? Bo ja na swoje zeszłoroczne mety nie mogę się jeszcze dostać (minimalnie za wysoka woda - tam z daleka pod koniec czerwca widziałem wyskoki Basieniek), a w innych potencjalnie brzanowych miejscach do których się dostałem w ogóle ich nie zauważyłem (a wpatrywałem się bacznie). Przyłowiłem klenie, okonki, leszcza a nawet dwa sandaczyki, jednak zero kontaktu z brzaną... W zeszłym roku niemal o tej samej porze odbywały się widowiskowe wyskoki brzanek niemal na całej wodzie, w tym roku (jeszcze) tego nie widziałem... może coś jest na rzeczy z tym (przesuniętym i rozłożonym w czasie) tarłem? Pozdrawiam i gratuluję wąsów Adam W. (Wacha) Hej,nie chce nic wyrokować, bo łowiłem po ciemku, ale jak świtało nie widziałem ich.Na pewno prędzej, czy później się zjawią. Na razie muszę ogarnąć co i jak. Dziś tak na rozeznanie, lekki zestaw ma to do siebie, że niemal zawsze coś się wydłubie, dobre, aby zapunktować Zresztą w tym roku zupełnie nie mam już spiny. Na wiosnę dopisałem 3 nowe gatunki brzan, a teraz 3 nowe ryb oceanicznych i jeszcze pobita życiówka w amberjacku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Jako ciekawostkę dodam, że nad warszawską Wisłą, pojawiły się wilki, a to chyba jedyny naturalny wróg boberków... Wilk potrzebuje sporego lasu. Może z Kampinosu? Albo jakiś migrant był widziany. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 W okolicy Warszawy są głównie widziane młode, migrujace osobniki. W Kampinosie są na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Wiosną dwa osobniki widziałem w okolicach Łomianek, podczas wieczornej jazdy rowerem. Do Kampinosu miały rzut beretem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 (edytowane) Najprawdopodobniej jest tak jak pisze Wujek. Osobiście nie natknąłem się na nie. Jest jeszcze jedno zwierze, które kilka razy widziałem - szakal złocisty Edytowane 12 Lipca 2023 przez minkof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Słyszałem o szakalach w okolicach Warszawy, ale osobiście nie widziałem. Osobiście natknąłem się na borsuka (niestety martwego) i jenota, ten był już żywy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Jak się jajka w dzień pocą to znak, że będą sumki żerować 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Od maja nie łowiłem na muchę, więc dzisiaj postanowiłem dla odmiany połowić muchówką. Złowiłem 14 ryb. cztery certy, dwa spore leszcze, bolenia pięćdziesiątaka i siedem jazi (w tym cztery w przedziale 44 – 48 cm). Tym razem największą rybą okazał się leszcz 55 cm. Miła odskocznia od ciężkiego spina.Pozdrawiam,Robert 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 W weekend próbowałem przechytrzyć Basieńki. W sobotnie popołudnie i niedzielny poranek pobrodziłem w poszukiwaniu tych ślicznotek. Ryby w łowisku były, choć żadnej nie złowiłem, to w sobotę jedną złapałem (zahaczona o płetwę grzbietową, grube 75+), a w niedzielę również jedna się spięła (zapewne także najechana). Przerzucałem całe pudełko... od mikrowobków po 5,5 cm, jasne, ciemne, wąskie, baryłki etc..., brzany póki co ewidentnie je ignorowały, parę razy w mega nurcie czułem na kiju otarcia o ryby, nie były to jednak brania. Zapunktowałem jedynie kleniami i okoniem. Trzeba cierpliwie czekać, aż brzany zrobią się bardziej wygłodniałe Pozdrawiam,Adam W. (Wacha) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi