Dziad Wodny Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Tydzień temu wybrałem się na desperackie rzucanie obrotówką za klenikiem. Zaliczyłem trójkąt wstydu, trzy miejscówki i trzy ryby pod ochroną. A klenia nie widziałem. Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez Dziad Wodny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Wczoraj wieczorem podczas rowerowej eskapady dostrzegłem tarło leszczy, tak więc się zaczęło. Podobno na Bugu też. Co ciekawe, przedwczoraj byłem w tym samym miejscu i nie dostrzegłem żadnego ruchu na wodzie, za to wczoraj się gotowało.Potwierdzam, wiślane leszcze się trą. Także podczas rowerowej eskapady podziwiałem ich figle przy jednym ze bardziej znanych miejsc tarliskowych. Oby nikt i nic nie zakłóciło rozkosznych chwil i żeby było z tego jak najwięcej narybku ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Potwierdzam, wiślane leszcze się trą. Także podczas rowerowej eskapady podziwiałem ich figle przy jednym ze bardziej znanych miejsc tarliskowych. Oby nikt i nic nie zakłóciło rozkosznych chwil i żeby było z tego jak najwięcej narybku Woda opada w takim tempie ,że niestety większość ikry wyschnie . Niestety to już niemal norma na WIśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Akurat ja obserwowałem tarło na jednym ze starorzeczy, tak więc tam tak szybko nie opadnie. Z kolei na naszych okolicznych jeziorach trze/tarł się boleń, kolega obserwował tarło bolenia w zeszły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Pozdrawiam,Robert Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez robert2 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Pozdrawiam,RobertRobert, chyba chcesz mieć jeszcze więcej towarzystwa na miejscówce wstawiając to zdjęcie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Właśnie na to liczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Piękny jazior! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Potwierdzam, wiślane leszcze się trąNie potwierdzam. Duże leszcze nie poszły jeszcze na tarło i nie są wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Pogoda wczoraj nie zachęcała do wyjścia, ale warto było. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Pozdrawiam,Robert 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2024 (edytowane) Nimfowy Edytowane 26 Kwietnia 2024 przez robert2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Klenie skubią, warto się wybrać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Klenie skubią, warto się wybrać.Nocnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Nocnik? Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Potężny kleń z wczoraj. Był jeszcze jeden, ale zabrał mi wobka przy odjeździe po kamieniach. Do ręki było jeszcze kilka mniejszych. Fajnie są już poustawiane. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 A tak z innej beczki - czy tylko ja dostrzegłem plagę meszek? Pogryzły mnie w okolicach głowy 1-go maja (co prawda nie nad Wisłą, ale nieopodal), wczoraj i w piątek dzieciaki biegały na działeczce położonej dość blisko Wisły (były profilaktycznie popryskane naturalnym preparatem na komary), a dziś mają liczne ślady pogryzień (od kostek po głowę) i cały czas się drapią... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Mugga i esencja waniliowa u mnie działa na meszki, młodą ostatnio spryskałem i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Na Wisła to może i nie, ale na wschodzie plaga meszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 ... mają liczne ślady pogryzień (od kostek po głowę) i cały czas się drapią... Czy to przypadkiem nie ospa wietrzna? Dużo teraz tego... Nad Wisłą nie ma tragedii. Coś tam czasem dziabnie, ale spokojnie da się wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 A tak z innej beczki - czy tylko ja dostrzegłem plagę meszek? Pogryzły mnie w okolicach głowy 1-go maja (co prawda nie nad Wisłą, ale nieopodal), wczoraj i w piątek dzieciaki biegały na działeczce położonej dość blisko Wisły (były profilaktycznie popryskane naturalnym preparatem na komary), a dziś mają liczne ślady pogryzień (od kostek po głowę) i cały czas się drapią... ????Na ROD w centrum podobnie. Mam wrażenie, że ani mogą ani naturalne olejki nie pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Czy to przypadkiem nie ospa wietrzna? Dużo teraz tego... Nad Wisłą nie ma tragedii. Coś tam czasem dziabnie, ale spokojnie da się wytrzymać.Ewidentnie od pogryzień insektów (ślady tam gdzie miały odsłonięte ciało), Żonę też pokąsały. Dzieciaki Muggą lub podobnymi temu to ja wolę nie pryskać...na komary działały naturalne olejki eteryczne i te stosowaliśmy, ale pod wieczór przy bezwietrznej pogodzie te cholerne meszki kąsały strasznie, dzieciaki przy zabawie nie czuły ugryzień, ale odczuwają ich skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 3 dni nad Wisłą, każdego dnia kilka ugryzień od 1 mają nie zeszły mi jeszcze krwiaki, wieczorem wczoraj apogeum, wróciłem się do auta po dres, wolałem się zagrzać nic dać się jeszcze bardziej pogryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Sprubójcie ""moskine 50 % " Nie reklamuję , sam testowałem w majówkę i muga czy bross wydają się słabiutkie przy ww. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Mugga ale 50 , daje radę. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi