Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj skoro swit pierwsze wyjście za bolkiem w tym roku.W pierwszym żucie w warkocz atomowy strzał ,może po 3 sekundach ryba spada.Na woblerze (Siek Siga) dwa groty rozgięte????.Później udaje sie zdjąć chlapaczka 40 cm.I na koniec na szpiegusa walną 40 cm szczupaczek.Takie miałem wiślane rozpoczęcie.

• Like 3

Cześć wszystkim. Na napływie kanału burzowego po praskiej stronie Wisły ( ponizej mostu Gdańskiego) rozgościł sie kłusownik. Rozstawia samołówki, dość dobrze zakamuflowane.

Jeśli ktos bedzie w okolicy, to bylbym wdzięczny gdyby zwrócił uwagę czy cos znow nie stoi.

• Like 10

Jazie, klenie i bolenie nie były dziś aktywne (na odcinku na którym postanowiłem pomachać po pracy), za to ugryzły mi dwa szczupaczki, większy niestety popłynął z przynętą.

W jednym miejscu dostrzegłem powtarzalne spławy ryb, rzucałem małym woblerkiem tuż obok, wobler wszedł w zaczep, ale że woda mocno opadła ostatnio i mialem śpiochy - udało się podejść i wyczepić przynętę...a przy okazji po cichu dobrze się przyjrzeć co to za rybki się pluskały (pomimo mojej bliskości nie przestały). Na wodzie dużo poniżej kolan stało koło 10 brzan...wiem, że trochę za wcześnie, ale wyglądało mi to na tarło. Przestałem łowić i obserwowałem ich figle, płetwy wystawały im z wody, baraszkowały tuż obok mnie. Piękny widok ????

Pozdrawiam,

Adam W. (Wacha)

post-66495-0-22129900-1715706451_thumb.jpeg

• Like 12

Wczoraj tak, brały na płytkiej wodzie. Dzisiaj i przedwczoraj na płycie nach zero, ryba że zdjęcia z rynienki przy dnie. Dziś wcale klenie nie brały, zato w szybkim płytkim wlewie na 3cm wobka wziął boleń, były jeszcze 2 kiełbie:)

post-56069-0-19965500-1715889785_thumb.jpg

Edytowane przez mariusz79
  • Like 8