Darek_W Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 (edytowane) Oprócz 3 bolków takie widoki dzisiaj Edytowane 3 Listopada 2024 przez Darek_W 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Czy przy kortach tenisowych na Żoliborzu można bez problemy wodować łódkę, tam gdzie jest sezonowa plaża i jakieś puby. Dawno tam nie byłem. Kiedyś od Spójni dawało się, a jak było zamknięte to zamknięcie było lipne. Jak jest teraz, nie wiem. Podjedz i sprawdź, na początek bez łodzi. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Cześć, może ktoś z Was krążył dzisiaj przy Potoku i zauważył czy stawy pod lodem. Planowałem się wybrać jutro z rana trochę testów zrobić ale nie wiem czy nie zamarzły w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Tak dla ożywienia wątku ,dwa klenie (50 i 47) z dzisiejszego wypadu. Wysłane z mojego 22101316UG przy użyciu Tapatalka 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2024 Czy w temacie progu spiętrzającego na Siekierkach pojawiły się jakieś nowe informacje, oficjalne lub nie? W mediach nic nowego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) To była dobra jesień. Ten był mocarny. Zdarzały się po ciemku i takie gagatki. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez minkof 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Jak już kiedyś wspominałem , pierwszy raz na ryby zabrał mnie mój tata i dziadek 01.06.1976 r (Dzień dziecka) , miałem wtedy dziesięć lat. Łowiliśmy na tak zwanych "wysokich lądach" które wymienia w tym filmie Piotrek . Późniejszej moje wiślane wędkarstwo , to też głownie miejsca o których snuje wspomnienia Piotrek . Dlatego mogę tylko potwierdzić ,że tak to wtedy wyglądało.Dzisiejsza Wisła to nawet nie cień tamtej rzeki. Zostały piękne wspomnienia , a jednocześnie żal że to już tylko wspomnienia. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Małe sprostowanie ,moje pierwsze łowienie na żerańskiej Wiśle było w 1971 a nie 1976r , . No cóż chyba podświadomie chciałem się ciut odmłodzić , ale starzy ludzie już tak mają Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Pisarz.......ewski Piotr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Odnośnie zabierania ryb, bo dość obszerny kawałek jest temu poświęcony - lata 70-80 no to całkiem bida była. Każdy kombinował jak mógł. Jak można było trochę na rybach zarobić to goście kłusowali - szczególnie ze Warszawski rynek zbytu był praktycznie nieograniczony. Tak się zastanawiałem ile przez te wszystkie lata ja zabrałem ryb z nad wody (najwięcej wędkowałem nad Jeziorakiem i Wartą) Powiem szczerze średnia pewnie poniżej jednej ryby na rok - a wędkuje kilkadziesiąt lat Z Wisły jeszcze nigdy w życiu nie zabrałem ryby. Czasy się zmieniają chyba - albo to tylko moje wrażenie. Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Spostrzeżenia są takie że wypuszcza jakąś garstka z forów i fejsa. Reszta zabiera, część wypuści niewymiarka, część wali wszystko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Spostrzeżenia są takie że wypuszcza jakąś garstka z forów i fejsa. Reszta zabiera, część wypuści niewymiarka, część wali wszystko.No jeżeli tak to wygląda to u nas nadal bida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Panowie Warszawiacy, a tak z innej beczki. Czy ktoś z Was wie może co się dzieje z Maćkiem Jagiełłą ? Swego czasu był on dość aktywny w mediach drukowanych, a teraz jakoś o nim cicho. Prym wiodą inni warszawiacy, jak np. Sebastian Kowalczyk, Kamil Walicki czy Dawid Kaszlikowski, a Maćka jakoś nigdzie nie ma.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Panowie Warszawiacy, a tak z innej beczki. Czy ktoś z Was wie może co się dzieje z Maćkiem Jagiełłą ? Swego czasu był on dość aktywny w mediach drukowanych, a teraz jakoś o nim cicho. Prym wiodą inni warszawiacy, jak np. Sebastian Kowalczyk, Kamil Walicki czy Dawid Kaszlikowski, a Maćka jakoś nigdzie nie ma....Pytałem o to samo niedawno Rapę bo dzięki p.Mackowi zacząłem łowić . Podobno Maciej jest czynny i wszystko git...PS też pytałem Łysego Węża tylko wczesniej i wszystko też ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Ma swój zakłd usługowy Pl.Przymierza 4 Szewc,Kaletnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Po wielu latach spotkałem Maćka na Rybomanii '24 w Łomiankach. Wszystko OK. Jednie jest ...mniej młody... ale to tak jak ja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) Jako że nowy sezon AD '25 rozpoczęty to i ja po świątecznych celebrach udałem się na mały rekonesans. No cóż, niesamowicie płytka Wisła jak na tę porę roku ale za to zaczął się sezon na zimowe przysmaki.PS. Przyrządziłem ,,zupę,, według przepisów Łysego Kamila z boczniaków i wymiata. No i kolejna porcja oczekuje na degustację. Edytowane 3 Stycznia przez vako 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Drogi pamiętniku, składam czynny żal, pomimo świetnej pogody, nie udało mi się w ciągu dnia zabrać maluchów na spacer.Wymyśliłem więc, że zamiast pilota i durnych bajek, wyskoczymy w nadwiślańskie okolice, już po zmroku. Oto wynik: Edytowane 4 Stycznia przez korol 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia dzisiaj 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Dziś lekka mżawka, wiatr, ale i tak wyskoczyłem z córką na "łowy".Wyniki poniżej: i na koniec niespodzianka, udało mi się go podejść z telefonem, brawo ja! Edytowane 7 Stycznia przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Czym pstrykasz po ciemku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Lunetą termowizyjną.Dla dzieci fajna zabawa, bo widać dużo zwierząt, ale jak pomyślę, jak przewalone mają chowający się po lasach żołnierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Widzę że przeprawa Karczew-Gassy na tapecie po stronie warszawskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Dobry punkt kontrolny stanu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Widzę że przeprawa Karczew-Gassy na tapecie po stronie warszawskiej. Pewnikiem słońce wskazało Ci miejscówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi