Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

PodSUMowując wczorajszy wieczorny wypad z brodzeniem zakomunikuję, że udało się skusić 7 rybek, w tym 5 z długim wąsem ????

Pokazało sie mnóstwo drobnicy. Nie było co prawda tarła uklejek (na odcinku na którym łowiłem), ale zapewne będzie lub chwilę wcześniej było (co mogły sugerować padnięte pod brzegiem sztuki).

Pozdrawiam, połamania ????

Adam W. (Wacha)

post-66495-0-59189700-1749020394_thumb.jpg

post-66495-0-53805800-1749020407_thumb.jpg

post-66495-0-74932600-1749020427_thumb.jpg

Edytowane przez Wacha
  • Like 13

Dawno mnie tu nie było, ale coś mi się wydaje, że teraz będę częściej dochodził do głosu.

Zmotywował mnie Adam. Efekt - dwa szybkie wypady zakończone w podobny sposób.
Poniżej większy gagatek:
post-57267-0-19865700-1749100439_thumb.jpg
Bardzo silny, fajnie powalczył, taki wariat można powiedzieć.

Co jeszcze mogę dodać.
Rzeka w nocy ma swój urok i potrafi pozytywnie nastroić.
Odniosłem też wrażenie, że po długiej przerwie jestem trochę zardzewiały, senny, mniej pewny.

Powodzenia nad wodą.

• Like 10

Doświadczamy po prostu rozszerzającej interpretacji przyłowu. Kiedyś się chodziło na ryby, teraz jak ktoś idzie z muchą na wzdręgi, a złowi jazia, to ma przyłów ;)

Yep. Wydaje mi się, że chodzi o nastawienie przy wyjściu z domu, bądź jakąś dziwną modę.. Tak jak zakładasz mady na haczyk, chcesz łowić plotki, bo.i zanęta na płocie, haczyk na płocie, kukurydza bonduelle na płocie, wędka na płocie....a tutaj psikus, łapie się Lechon i boom, przyłów. ???? Dalej, ktoś na forum w wątku poświęconym przyłowom, niedawno wstawił zdjęcie bodaj kawałka gałęzi i też miał przyłów, tak że tak.

Tu wszystko zalezy od strategi lowienia, jeslinktos ją ma. Jak ktos idzie na brzany, to klen 50cm noe cieszy jak wiosną na lekkim zestawie.

Jak ktos idzie na cokolwiek, to wszystko cieszy.

Gdzies na jb ktos fajnie napisal ze czesto wedkarz ma etapy lowienia w ciągu lat albo potrzeby chwili:

Zlowic cokolwiek

Duzo cokolwiek

Konkretny gatunek

Duzo danego gatunku

Okazy danego gatunku

Edytowane przez elmo
  • Like 2

Tu wszystko zalezy od strategi lowienia, jeslinktos ją ma. Jak ktos idzie na brzany, to klen 50cm noe cieszy jak wiosną na lekkim zestawie.

Jak ktos idzie na cokolwiek, to wszystko cieszy.

Gdzies na jb ktos fajnie napisal ze czesto wedkarz ma etapy lowienia w ciągu lat albo potrzeby chwili:

Zlowic cokolwiek

Duzo cokolwiek

Konkretny gatunek

Duzo danego gatunku

Okazy danego gatunku

Co nie.zmienia faktu,że za przyłów można traktować np.zlowienie karpia na cannibala,a nie rybę drapieżną na przynętę sztuczną. Widziałem teraz na kanale.Pawła Kukla, który złowił troć na Bzyka..ktoś pogratulował przyłowu.. jaki to przyłów? Ryba drapieżna, złowiona na przynętę sztuczną, przypominająca naturalny pokarm tej ryby.

Co nie.zmienia faktu,że za przyłów można traktować np.zlowienie karpia na cannibala,a nie rybę drapieżną na przynętę sztuczną. Widziałem teraz na kanale.Pawła Kukla, który złowił troć na Bzyka..ktoś pogratulował przyłowu.. jaki to przyłów? Ryba drapieżna, złowiona na przynętę sztuczną, przypominająca naturalny pokarm tej ryby.

Oczywisty przylow przy lowieniu kleni czy jazi, chyba ze ktos celowo lowi trocie na takie przynety i zestawem odpowiednim do tej ryby. Przynajmniej ja tak rozumiem znaczenie tego slowa.