Tommy100 Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Szykujcie grube bety. Idzie do Was spora woda z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Szykujcie grube bety. Idzie do Was spora woda z KrakowaW prognozach raptem +2m, jeśli rzeczywiście tak będzie, to nawet się nie zbliży do stanu wysokiego. Oczywiście sytuacja może się zmienić - kilka tygodni temu prognoza mówiła o ponad trzymetrowym przyborze, a ostatecznie był jakiś metr. Może tym razem będzie w drugą stronę. Edytowane 28 Lipca przez Dziad Wodny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca W prognozach raptem +2m, jeśli rzeczywiście tak będzie, to nawet się nie zbliży do stanu wysokiego.Zależy jaką miarą mierzyć.Porównując do dawnych stanów to żart a nie wysoka woda, ale obecnie...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Obecnie też żart, ale smutny. Każdy przybór dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Na Rożnowie miał być taki przybór że zagłówki i łódki do tej pory stoją na mule. Zjebane wody polskie w ogóle nie umieją gospodarować wodą co za dzbany tam muszą siedzieć i traktować stan hydrologiczny Naszych wód jak grę komputerową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia W końcu po 3 uciętych woblerach... ,,przyszła kryska na Matyska,,..... i jest 2:3. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Mariusz gratulacje, metr przekroczony ha...ha.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia No cóż.... Walczył jak metrowiec, nie chciał się pokazać przez kilka minut, co chwila trzepał łbem, w wodzie wyglądał na sporo większego, a na koniec przy podebraniu przynęta sama wypadła mu z pyska.. także ten. Na dodatek było to na pigalaku i chciałem możliwie szybko zrobić foto i szybko bez świadków wypuścić rybę by miał jakąkolwiek szansę do tego metra dorosnąćNawet nie wyobrażasz sobie jak akrobacje trzeba było zrobić by strzelić to foto trzymając jedną ręką telefon...... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Prze kozak. Lepsze trofeum niż gruby sandacz. We Wisle to jest poprostu juz gatunek wymarly. Jeszcze w takim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) E, bez przesady. Co roku trafiam 1-2 80+ i spor mniejszych, a nawet się na nie specjalnie nie nastawiam. Tak od trzech lat populacja zdaje się być stabilna i sporą. Edytowane 4 Sierpnia przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Ja szczupłego na Wiśle ostatni raz złowiłem jakieś 3 lata temu, na odcinku co łowie to gatunek mega rzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Na środkowej Wiśle szczupak nie jest rzadkością, z tym że jest to ryba sezonowa, głównie poławiana prze zemnie jesienią na przykosach. Jak dla mnie najlepszy czas na nie, to od połowy października do końca grudnia. Ryb do 70cm jest trochę i jest to w miarę stabilna populacja, z tym że jesienią, zimą oraz wiosną mocno nękana przez migrujące kormorany. Osobniki 80+ są rzadkie, ryby 90+ trafiają się raz na kilka/kilkanaście lat. Ryby 100+ w Wiśle póki co nie złowiłem(a już trochę żyję) ale z 5-6 razy miałem takie na kiju. Zdarza się też, że ryby można obficie połowić i latem na dość specyficznych przykosach, gdzie woda często ma niej niż 1m głębokości.Dodam jeszcze, że najczęsciej łowię w klasyczny sposób z brzegu lub brodząc. Edytowane 5 Sierpnia przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Na moich rewirach szczupak jest nadal drapieżnikiem numer 1 na Wiśle. Trochę inna woda niż w mazowieckim, ale ryby metrowe trafiają się co roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Powyżej Warszawy łowię sporo drobnych szczupaczków przy okazji szukania okoni. Raz na kilka lat jesienią znajdę jakiś dołek, gdzie siedzi sporo takich po 60-70 cm, poza tym zdarzają mi się tylko w charakterze niespodzianki. Edytowane 5 Sierpnia przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W zeszłym roku podczas okoniowania wyjąłem jednego dnia więcej niż 35 szczupaków... Ryby 20-70cm, głównie 30-35cm.Nie było tam żadnych zarybień. Chodząc za pasiakami bez stalki bywa ciężko.Wiec chyba nie ma tragedii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Wisła jak Wisła. Są duże ryby każdego gatunku, tylko jest ich mało i trudno je znaleźć (na Mazowszu to dobrze...). Wiadomo, że chciałbym łowić więcej, ale ostatecznie lubię ten klimat. Niektórzy koledzy wymagają częstszego bodźcowania i na mój odcinek już nie jeżdżą. Mój wiślany największy miał koło 70 cm, nawet nie mierzyłem, ale do 80 to mu jeszcze sporo brakowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Srodkowa i dolna Wisla ma sporo klatek dolkow odnog gdzie lubia bytowac szczupaki maja tez wiecej miejsc do tarla wiec i jest ich wiecej niz w okolicach Krakowa dlatego nie dziwota ze dla nich to egzotyczna ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W zeszłym roku podczas okoniowania wyjąłem jednego dnia więcej niż 35 szczupaków... Ryby 20-70cm, głównie 30-35cm.Nie było tam żadnych zarybień.Chodząc za pasiakami bez stalki bywa ciężko.Wiec chyba nie ma tragedii...35 jednego dnia, na Wiśle...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 35 jednego dnia, na Wiśle...? Zdarzają się dni konia Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Zdarzają się dni konia Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Szczupaków najwięcej u nas złowiłem w ciągu dnia 5, boleni 13. 35 ryb wszystkich możliwych gatunków łącznie, to nie złowiłem jednego dnia od kiedy nie łowię na bacik z białym robakiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 35 jednego dnia, na Wiśle...? Normajnej wielkości może 3-4 były, reszta narybek. Pewnie było ich więcej, ale nie chciałem przeszacować. Wypad taki raczej 8h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Ja raz miałem akcję, że burza przechodziła bokiem i czego byś nie wrzucił do wody, to siedział. Trwało to z 15-20 minut, pięć czy sześć ryb. Czasami można się zdziwić, ile w wodzie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Okresowo trafia sie zgromadzenie i tyle... Ja raczej byłem zasmucony, ze rozmiarówka taka a nie inna u nas występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Ja raz miałem akcję, że burza przechodziła bokiem i czego byś nie wrzucił do wody, to siedział. Trwało to z 15-20 minut, pięć czy sześć ryb. Czasami można się zdziwić, ile w wodzie siedzi. Kilka dni temu, dzień przed przyborem byłem w dwóch miejscówkach i w każdej łowiłem sumki jak ze szkółki, wszystkie w jednym rozmiarze. W pierwszej miejscówce brały takie wymiarowe siedemdziesiątki, w drugiej knypki 50 cm. Po dwie, trzy sztuki w ciągu godzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Stabilizacja dna koryta rzeki Wisły w rejonie ujęcia wody chłodzącej dla Elektrociepłowni Siekierki w km 504+600 na działkach ewid. nr 1 obręb 3-13-29 oraz 6/3, 6/10, 6/11 i 6/12 obręb 1-06-05 w Dzielnicach Wawer i Wilanów m.st. Warszawy. OŚ-IV-UII.6220.85.2021.UPR (125) https://eto.um.warszawa.pl/category/178/announcement/131686 Konsultacje spoleczne. Chyba Wam w Sikierkach tame stawiaja na potrzeby budowy i chlodzenia nowego bloku gazowego Elektrowni Siekierki technologią pochodzącą sprzed wojny. Lepiej sie zainteresowac za wczasu. Ruszaja konsultacje spoleczne. Narazie mam szczątkowe info. Dam wiecej jak sie dowiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi