Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś (11-15) = mały sandaczyk i fajny okoń + spinka klenia. Woda idzie ostro w dół, wiatr dmuchał niemiłosiernie z południowego wschodu. Zapowiada się mega niżówka, ehhhh. Zeszły rok podpowiedział gdzie szukać ryb na takiej wodzie, jedne miejscówki się "kończą" inne się "otwierają", wolałbym jednak ok. 1m więcej wody. Jedyny plus, że po ostrym spadku można pozbierać woblery. Znalazłem swojaka utopionego dwa lata temu, stelaż i kółeczka bez śladu rdzy :D, ale kotwic (owner) już nie było - przegniły ? Poza tym jeszcze jednego swojego zerwanego wczesną wiosną i 4 inne (prawie nówki) :) - marne to pocieszenie, wolałbym pogadać z jakimś Bolesławem :)

I ja trafiłem dziś okonki.  dwa wymiarki i jeden ciut większy , wszystkie na bobeskową czwórkę, oprócz nich była przedszkolna rapka i.....namierzyłem klenie. Dzisiaj wygrały, ale kto wie, może następnym razem to ja będę górą?  :)

A ja godzinkę temu wyholowałem bolka 50+. Polowałem na klenie ale chlapnął się koło mnie więc szybko założyłem uklejkę własnej produkcji i po kilkunastu rzutach się skusił. Fajny hol bo wędeczka 3-14 gram (Shimano Catana) i żyłka 0.16. Do tego Ryobi Applaus 2000.

eda574a4f7d40ce74ad98cbe486d62e7.jpg

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

• Like 4

A ja godzinkę temu wyholowałem bolka 50+. Polowałem na klenie ale chlapnął się koło mnie więc szybko założyłem uklejkę własnej produkcji i po kilkunastu rzutach się skusił. Fajny hol bo wędeczka 3-14 gram (Shimano Catana) i żyłka 0.16. Do tego Ryobi Applaus 2000.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Brzydal podobny do tych kilerów z książki Stępnia....:)

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Dziś przelazłem na wyspę, ale było ciężko, tak na styk (nie polecam). Nie miałem za dużo czasu, bo bym zaatakował pole position.

Nie wiem jak  ten Piotrek przelazł na wyspę :o . Ja dzisiaj próbowałem i się poddałem , ale mam pomysła :D , takie sobie kupię.

http://allegro.pl/bestway-dmuchany-ponton-dzieciecy-112-x-71cm-34036-i6052975733.html

Z brzegu złowiłem na kleniowy zestaw dwa sandaczyki.

• Like 2

[

. Ja dzisiaj próbowałem i się poddałem , ale mam pomysła :D , takie sobie kupię.

http://allegro.pl/bestway-dmuchany-ponton-dzieciecy-112-x-71cm-34036-i6052975733.html

Eee tam ... Zajrzyj Piotrek do sklepu TK MAX. Mają tam fajne bluzy, podobno nieprzemakalne. W zeszłym roku mierzyłem, zdjęcie sobie zrobiłem i sam nie wiem dlaczego nie kupiłem :)

post-54368-0-01296500-1466058459_thumb.jpg

• Like 12

[

Eee tam ... Zajrzyj Piotrek do sklepu TK MAX. Mają tam fajne bluzy, podobno nieprzemakalne. W zeszłym roku mierzyłem, zdjęcie sobie zrobiłem i sam nie wiem dlaczego nie kupiłem :)

Bartek, sprzęt pierwsza klasa :) .

Ja to myślałem , czy nie pożyczać od Ciebie pychówki na sobotę i niedzielę -_- . Zacumował bym się przy rafie i przewoził wędkarzy na wyspę . Za przewiezienie z brzegu na rafę 5 zł , a w drugą stronę........................... 50zł :D . Oczywiści zniżka dla kolegów z forum ;) .

Edytowane przez pisarz
  • Like 5

U mnie dzisiaj jeden bolo na oko ok 55cm + jeden troszkę większy nie chciał zapozować ;) ...Kiedy wiatr się zmienił i przyszedł Pan ze spławikiem brania ustały...a ryby zaczęły się mocno nieregularnie pokazywać na powierzchni.

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

[

attachicon.gif20150426_183107.jpg

Super bluza.

A mi takie coś wcisnęli w TK max ale chyba ryby się przestraszyły, że będę szybszy od nich ... :)

post-51478-0-97531500-1466070236_thumb.jpg

• Like 5

Dzisiaj miałem nie jechać nad wodę ale... szalę przeważyła chęć przetestowania kijka na, który polowałem baaardzo długo :) I został przetestowany. Byłem od 6 do 10. W sumie 5 uderzeń w woblera na powierzchni : 3 dosyć nieśmiałe i 2 już fajowe :) Z tych 2 jedno zakończone rybą. Po dosyć ciekawym holu z elementami pełzania po kamulcach z podbierakiem w zębach udało się wyholować takiego jegomościa :

Nie mierzony bo jakoś czasu nie było... dzięki za fotkę kimkolwiek jesteś :)

P.S. Kijek spisał się wzorowo bo ryba zapięta tylko jednym grotem...

Pozdrawiam Daniel.

Daniel co ci się stało w palce? Czy to może jakiś specjalny, orli chwyt? :D

Przypominam, że nie cytujemy zdjęć.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

No,  fakt. Śmiesznie to wygląda  :lol:

Zgadzam się w 100% :D Ale zawsze jak sobie mówię...nie tym razem chowam makarony to przy fotce tak się śpieszę żeby rybę wypuścić, że nie mam czasu "palcy" upychać :) Ok koniec offa ;)

P.S. Ale dzisiaj się już poprawiłem. Ryba słaba to focenia ale chciałem zobaczyć jaka jest różnica estetyczna i jest ogromna...

Edytowane przez Qcyk

Wczoraj (15-20). Dwa sandaczyki (20+, 50+) w dwóch kolejnych rzutach :) na woblerka zrobionego na wzór protoplasty (killerka), który przy tym stanie wody leży głęboko w pudełku :) Potem polowanie na klenie małym killerkiem = jeden maluch, dokładnie w miejscu sfotografowanym przez Maćka (@Sicu) (napływ za kamieniami = centrum kadru). Potem, kleń (ok.45) w miejscu "sandaczowym" na tego samego woblerka co sandałki :), chwilę później spinka bolka. Wczoraj namierzyłem rybki na skraju dużego uciągu (z przemiałem), a spowolnienia (z przemiałem). "Górska rzeka" wskazała kolejną miejscówkę :). Widziałem rzucających tam spinningistów, ale dwa ukryte zaczepy szmaciane skutecznie ich zniechęcały, a trzeba tylko wiedzieć jak je ominąć i ... łowić Panowie, albo lepiej zostawić tą nieciekawą "zaczepną" miejscówkę dla mnie :D :P

• Like 2