RulleZ Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Spokojnie to tylko Wisła , nie liczymy na super wyniki Na rekordy nie liczę to prawda, ale jak Wisła jest pod nosem w drodze z pracy to wypadałoby coś złowić i adrenalinę sobie podnieść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Niżówka niszczy resztki rybostanu Wisły. Niestety te suche lata odbiją się mega czkawką... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Niżówka niszczy resztki rybostanu Wisły. Niestety te suche lata odbiją się mega czkawką...Dokładnie tak jak napisał Daniel.Niedobitki sandacza i sumy czeka w tym roku sromotne lanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dziś (11-15) = mały sandaczyk i fajny okoń + spinka klenia. Woda idzie ostro w dół, wiatr dmuchał niemiłosiernie z południowego wschodu. Zapowiada się mega niżówka, ehhhh. Zeszły rok podpowiedział gdzie szukać ryb na takiej wodzie, jedne miejscówki się "kończą" inne się "otwierają", wolałbym jednak ok. 1m więcej wody. Jedyny plus, że po ostrym spadku można pozbierać woblery. Znalazłem swojaka utopionego dwa lata temu, stelaż i kółeczka bez śladu rdzy , ale kotwic (owner) już nie było - przegniły ? Poza tym jeszcze jednego swojego zerwanego wczesną wiosną i 4 inne (prawie nówki) - marne to pocieszenie, wolałbym pogadać z jakimś Bolesławem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 I ja dziś złapałem fajnego okonia, ok 35. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 I ja trafiłem dziś okonki. dwa wymiarki i jeden ciut większy , wszystkie na bobeskową czwórkę, oprócz nich była przedszkolna rapka i.....namierzyłem klenie. Dzisiaj wygrały, ale kto wie, może następnym razem to ja będę górą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 A ja godzinkę temu wyholowałem bolka 50+. Polowałem na klenie ale chlapnął się koło mnie więc szybko założyłem uklejkę własnej produkcji i po kilkunastu rzutach się skusił. Fajny hol bo wędeczka 3-14 gram (Shimano Catana) i żyłka 0.16. Do tego Ryobi Applaus 2000. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) A ja godzinkę temu wyholowałem bolka 50+. Polowałem na klenie ale chlapnął się koło mnie więc szybko założyłem uklejkę własnej produkcji i po kilkunastu rzutach się skusił. Fajny hol bo wędeczka 3-14 gram (Shimano Catana) i żyłka 0.16. Do tego Ryobi Applaus 2000. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Brzydal podobny do tych kilerów z książki Stępnia.... Edytowane 14 Czerwca 2016 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Brzydal ale z charakterem. No i z jajem. Doklejonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Z zylka 0,16 na bolka polowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Polawał na klenie, wszystko jest napisane, wystarczy przeczytać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 chlapnął się koło mnie więc szybko założyłem uklejkę własnej produkcji i po kilkunastu rzutach... To nie jest opis przylowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Byłem dzisiaj od 4 do 8, ale niewiele się działo. Rzadko pokazywał się boleń, ale nic co miałem w pudełku go nie przekonało:) A miałem dużo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dziś przelazłem na wyspę, ale było ciężko, tak na styk (nie polecam). Nie miałem za dużo czasu, bo bym zaatakował pole position. Nie wiem jak ten Piotrek przelazł na wyspę . Ja dzisiaj próbowałem i się poddałem , ale mam pomysła , takie sobie kupię.http://allegro.pl/bestway-dmuchany-ponton-dzieciecy-112-x-71cm-34036-i6052975733.html Z brzegu złowiłem na kleniowy zestaw dwa sandaczyki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Tylko do środka nie próbuj wchodzić)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 [ . Ja dzisiaj próbowałem i się poddałem , ale mam pomysła , takie sobie kupię.http://allegro.pl/bestway-dmuchany-ponton-dzieciecy-112-x-71cm-34036-i6052975733.html Eee tam ... Zajrzyj Piotrek do sklepu TK MAX. Mają tam fajne bluzy, podobno nieprzemakalne. W zeszłym roku mierzyłem, zdjęcie sobie zrobiłem i sam nie wiem dlaczego nie kupiłem 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) [Eee tam ... Zajrzyj Piotrek do sklepu TK MAX. Mają tam fajne bluzy, podobno nieprzemakalne. W zeszłym roku mierzyłem, zdjęcie sobie zrobiłem i sam nie wiem dlaczego nie kupiłem Bartek, sprzęt pierwsza klasa .Ja to myślałem , czy nie pożyczać od Ciebie pychówki na sobotę i niedzielę . Zacumował bym się przy rafie i przewoził wędkarzy na wyspę . Za przewiezienie z brzegu na rafę 5 zł , a w drugą stronę........................... 50zł . Oczywiści zniżka dla kolegów z forum . Edytowane 16 Czerwca 2016 przez pisarz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) U mnie dzisiaj jeden bolo na oko ok 55cm + jeden troszkę większy nie chciał zapozować ...Kiedy wiatr się zmienił i przyszedł Pan ze spławikiem brania ustały...a ryby zaczęły się mocno nieregularnie pokazywać na powierzchni. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 [Eee tam ... Zajrzyj Piotrek do sklepu TK MAX. Mają tam fajne bluzy, podobno nieprzemakalne. W zeszłym roku mierzyłem, zdjęcie sobie zrobiłem i sam nie wiem dlaczego nie kupiłem 20150426_183107.jpg Super bluza.A mi takie coś wcisnęli w TK max ale chyba ryby się przestraszyły, że będę szybszy od nich ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Dzisiaj miałem nie jechać nad wodę ale... szalę przeważyła chęć przetestowania kijka na, który polowałem baaardzo długo I został przetestowany. Byłem od 6 do 10. W sumie 5 uderzeń w woblera na powierzchni : 3 dosyć nieśmiałe i 2 już fajowe Z tych 2 jedno zakończone rybą. Po dosyć ciekawym holu z elementami pełzania po kamulcach z podbierakiem w zębach udało się wyholować takiego jegomościa : Nie mierzony bo jakoś czasu nie było... dzięki za fotkę kimkolwiek jesteś P.S. Kijek spisał się wzorowo bo ryba zapięta tylko jednym grotem... Pozdrawiam Daniel.Daniel co ci się stało w palce? Czy to może jakiś specjalny, orli chwyt? Przypominam, że nie cytujemy zdjęć. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem jakieś takie długie mam i podkulam ale chyba zaprzestanę Albo skrócę o połowę. Poza tym paznokcie obgryzione i chowam bo się wstydzę :D:D Orli chwyt hahaha Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 No, fakt. Śmiesznie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 No faktycznie płytkawo się zrobiło. Pierwszy raz tam byłem ( spacer przed wizytą w CW) i chyba widziałem ten "górski" odcinek - rzeczywiście robi wrażenie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) No, fakt. Śmiesznie to wygląda Zgadzam się w 100% Ale zawsze jak sobie mówię...nie tym razem chowam makarony to przy fotce tak się śpieszę żeby rybę wypuścić, że nie mam czasu "palcy" upychać Ok koniec offa P.S. Ale dzisiaj się już poprawiłem. Ryba słaba to focenia ale chciałem zobaczyć jaka jest różnica estetyczna i jest ogromna... Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Wczoraj (15-20). Dwa sandaczyki (20+, 50+) w dwóch kolejnych rzutach na woblerka zrobionego na wzór protoplasty (killerka), który przy tym stanie wody leży głęboko w pudełku Potem polowanie na klenie małym killerkiem = jeden maluch, dokładnie w miejscu sfotografowanym przez Maćka (@Sicu) (napływ za kamieniami = centrum kadru). Potem, kleń (ok.45) w miejscu "sandaczowym" na tego samego woblerka co sandałki , chwilę później spinka bolka. Wczoraj namierzyłem rybki na skraju dużego uciągu (z przemiałem), a spowolnienia (z przemiałem). "Górska rzeka" wskazała kolejną miejscówkę . Widziałem rzucających tam spinningistów, ale dwa ukryte zaczepy szmaciane skutecznie ich zniechęcały, a trzeba tylko wiedzieć jak je ominąć i ... łowić Panowie, albo lepiej zostawić tą nieciekawą "zaczepną" miejscówkę dla mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi