Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Ja byłem 2giego i 4tego z rana na prawej stronie.

02.08 ciekawie bo najpierw sandaczyk ~35cm później okoń ~30 a następnie leszcz/krąp ~25cm (kolor złotawy ale taki bardziej krąp-nie znam się na tych rybach) przywalił w woblerka z furią a na koniec zostawił mnie z kotwiczką w palcu przy odhaczaniu więc foty niet bo musiałem się "zoperować" a jeszcze później bolek ~50cm (wstyd się przyznać dopiero pierwszy w tym roku) 

04.08 kleń ~30 i dwa okonie oraz jakieś nie wcięte puknięcia.

Cieszę się że woda się podniosła i coś się ruszyło bo u mnie dramat z rybami w tym roku i zastanawiałem się czy wszyscy tak mają. Ale poczytałem to forum i widzę że wy jednak łowicie i to zmotywowało do dalszego próbowania :)

Deczko większe podeszły bliżej...po znacznej ilości ryb w przedziale 50-65 nareszcie taki deczko większy się skusił... Dzisiaj szybkie 2h i 2

ryby. Jeden w okolicach 60 i 2 już większy...bardzo gruby i wysoki.Zafundował kilka baaardzo przyzwoitych odjazdów. Walka swoje

trwała więc nie mierzony (liczę tutaj na kolegów znad Warty). Ponownie podbierak nie dał rady więc ryba podebrana oburącz (niestety chyba za małe dłonie mam :D )Szybka sesja na brzegu i do wody. Kondycja ryby imponująca po dość długim holu odpłynął po kilku sekundach. Skusił się na swojaczka. Fotka na betonie no cóż nie ja robiłem tylko kolega po kiju. Natomiast beton odpowiednio zwilżony wcześniej...

Pozdrawiam

Daniel.

Z 65 mial ;)

Redakcja przypomina: nie cytujemy zdjęć!

• Like 1

Adasie :-D muszę teraz nosić takie amortyzujące... Tak wszedłem po rybę w butach i skarpetkach ale to chyba normalne ;-) A Ty jak moja żona od razu wypatrzyła że buty zamoczyłem :-D Zazwyczaj mam buty takie do chodzenia po rafie itp. Ale dziwnie się ludzie patrzą w komunikacji miejskiej więc zmieniłem...

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk

Spada!!! Wczoraj wieczorem patrzyłem na wodowskazy i było nawet zachęcająco, dzisiaj rano poszedłem na Powiśle i kiszka niestety, woda od wczoraj spada , tam gdzie płynęło, przestało i tak to, panie... efekt to jeden wymiarowy okoń, a pod nogami, ochlapując mi buty, goniąc drobnicę ,pokazał mi się gruby Bolo.......

Dzisiaj połowiłem....krąpi???? poleciałem na szybko rozprostować łokieć po tygodniu w górach, bez zbędnych ceregieli - rozprostowanie czyli na lekko. Kijek do 10gram, wobki 2-3cm i pletka 0,06. Waliły jak złe, po 30 minutach przestałem liczyć brania. Co ciekawe działała jedna taktyka. Rzut na maxa wzdłuż opaski, wypuszczenie wobka aż do podkładu czyli obecnie u mnie z jakieś 45metrów???? i mozolne kręcenie z przerwami na skilowanie bandy komarów i na ogół po tej przerwie były strzały...ale jakie! Jak porządne ryby, 3 krąpie na brzegu - jeden standard, jeden 25+ i jeden trzydziestak. Na prawdę wyjątkowo waleczne jak na leszczową rodzinę. Z ryb normalnych, jeden kleń z podstawówki. Miałem jedno wyjście ładnej ryby ale nie nam pojęcia co to, przewinęło się za wobkiem jak nurkujący bóbr. Obstawiam bolka. Te pokazywały się rzadko...ale grubasy...sektor "topole". Z ciekawostek działała tylko i wyłącznie jedna przynęta w jednym rozmiarze.

Fotki drapieżców w odpowiednim wątku.

Pozdro!

• Like 5

Olo a jak wielkościowo z resztą ryb? Jeśli chodzi o ilość to zdecydowanie OK, pomimo że CW to rybny sektor - ryby jednak słuchają się tylko @Skorio, także dobra robota. Lubię tam łowić, bo pomimo presji i sporej ilości ludzi - nie tylko wędkarzy - to pachnie ładną rybą. Darzył odcinek przed górską rzeką czy poniżej?

Pozdrawiam,

Malcz

• Like 1

Ja dziś łowiłem po prawej stronie w okolicach Żerania. Trafił sie krąp 30, kleń 33 i "narybek" bolenia. Przy zachodzie słońca dziesiątki ryb pięknie zbierały rojące się masowo owady (te małe ćmy). Wspaniały widok. Mimo to na smużaka tylko jedno puknięcie.