Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Powyżej Warszawy podobno lipa. Ja nie byłem od lata (ostatnio parogodzinny wypad w piątek bez kontaktu), ale napotkani spinningiści mocno narzekali. Z sandaczem podobno bardzo słabo, rzadko cos udaje się złowić a jak już to przedszkole. Grunciarz chodzący za zanderami mówił to samo. Chociaż od czasu do czasu coś się wydarzy. Podobno (słyszał ktoś od kogoś) że w Wiśle w okolicach G.Kalwarii padł ostatnio sandacz 9,5 kg. To tak z serii wędkarskich legend.

O szczupaku nie wspominam, bo już nawet o niewymiarowego trudno.

Ja zaraz idę, to rano dam znać. Ale ze mnie wędkarz jak z koziej dupy trąba, więc pewnie jakiegoś pstryka albo króciaka będę mógł zameldować. O ile dobrze pójdzie :)

Czemu tak późno? W tym czasie masz "najlepsze" wyniki czy po prostu życie codzienne pozwala akurat na te godziny?

No więc tak. 

Łowione od 21 do 3.

Jeśli chodzi o ryby, to 3 króciaki i pare pstryków.

Był również przyłów, o który myślę że jeden z naszych forumowiczów chętnie się upomni. C&R nie było, fotka poniżej.

1z50tjd.jpg

Ponadto spotkałem bardzo sympatycznego gronostaja. Zwierzątko mega sympatyczne, i bardzo uprzejme - postanowił odprowadzić mnie jakieś 300-400 metrów. Chyba młody, bo bardzo ciekawski. Chociaż w Warszawie zwierzątko musi być bardzo młode, żeby ludzie wciąż je ciekawili ze względów innych niż wyżydzanie jedzenia ;) Tego ktoś musiał poczęstować amfetaminą, ponieważ tyle energii ile miał....

Padło pytanie czemu tak późno. Bo lubię oraz bo mogę. A lubię, ponieważ: -cisza (wedle standardów naszego miasta), -dzikie (jak na miasto) zwierzęta, niezapchane grunciarzami miejscówki. No i ryby też biorą, pewnie nie lepiej niż w dzień, ale w nocy pstryk sandacza daje mi więcej radochy niż w dzień :)

• Like 21

Dziś 4h, wobler, guma, obok gość na filety. Nic. Od 2tyg. Ryba nie żeruje albo jej nie ma. Sesje takie jak urządzasz Night Walker, powinny kończyć się o tej porze roku pięknymi fotkami. Pozostaje chyba molestowanie okonków na Żeraniu...

Edytowane przez tosiek

. Ryba nie żeruje albo jej nie ma. Sesje takie jak urządzasz Night Walker, powinny kończyć się o tej porze roku pięknymi fotkami.

To prawda. Nie ma jej. Tzn. jest w śladowych ilościach. Raz na jakiś czas ktoś trafi pięknego sandacza ale nie ma mowy o systematycznym łowieniu ładnych zedów. Przynajmniej ja takich wędkarzy nie znam.

Może ten rok jest taki, może jeszcze za wcześnie, może woda za wysoka, może za niska, a może jeszcze za ciepło, a może już za późno??? No to czekamy na przymrozek ...a później do czerwca. I tak w kółko. To nie tak, że nie ma pięknych ryb. One są..... ale..... jak na tak dużą rzekę z ogromnym potencjałem śmiało można powiedzieć, że ich nie ma :)

Edytowane przez sajdol1
  • Like 8

Jakiś czas temu zastanawiałem się czy ja nie potrafię złowić ryby w Warszawie czy może ich nie ma. Znalazłem to forum i śledziłem wątek,liczyłem może te ryby się ruszą bo nie ukrywam od września czekam na coś wymiarowego...wczoraj Narew tez jedynie o okonku mimo że widoki piękne słonecznie. Dzisiaj w okienku planuje wyjść poszukać szczęścia na Tarchominie, może przy tej pogodzie coś się trafi.