Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Łowione od 22 do 4.

Kilka miejsc sprawdzonych pobieżnie, kilka bardzo dokładnie, wręcz kamyk po kamyku.. 

Na gumy u mnie ani brania.

Na woblera jedno coś co było albo sumkiem albo podhaczeniem, wlazło w zaczep i się wypięło.  Stawiam na coś podhaczonego, bo rybkę poczułem na wodzie około metrowej.  Według mojej mniemanologii toto miało ze 2kg i bardzo, ale to bardzo agresywnie walczyło.....ale nurt był leniwy, nietypowy dla brzany.

Nocka bardzo ciepła i fajna, acz mogłoby coś jednak dać się skusić. 

Smaczku dodaje to, że przez chwilę myślałem, że skróciłem mojego ukochanego Blue Rapida o parenaście cm a okazało się, że jednak nie ;) Dzięki temu ostatnią godzinę spędziłem w wybitnie dobrym humorze :) Jak spotkam gościa co mi życzył połamania kija, to będę zmuszony poruszyć tę kwestię....  ;)

• Like 3

Łowione od 22 do 4.

Kilka miejsc sprawdzonych pobieżnie, kilka bardzo dokładnie, wręcz kamyk po kamyku.. 

Na gumy u mnie ani brania.

Na woblera jedno coś co było albo sumkiem albo podhaczeniem, wlazło w zaczep i się wypięło.  Stawiam na coś podhaczonego, bo rybkę poczułem na wodzie około metrowej.  Według mojej mniemanologii toto miało ze 2kg i bardzo, ale to bardzo agresywnie walczyło.....ale nurt był leniwy, nietypowy dla brzany.

Nocka bardzo ciepła i fajna, acz mogłoby coś jednak dać się skusić. 

Smaczku dodaje to, że przez chwilę myślałem, że skróciłem mojego ukochanego Blue Rapida o parenaście cm a okazało się, że jednak nie ;) Dzięki temu ostatnią godzinę spędziłem w wybitnie dobrym humorze :) Jak spotkam gościa co mi życzył połamania kija, to będę zmuszony poruszyć tę kwestię....   ;)

Paweł ,ale nie wspomniałes o mojej życiowce . Strzeliłem sandala na tej wyprawie mial jebaniec chyba z 40kg tzn 40cm sory. No bydle nie przeciętne ...trafil się po zaledwie 3h lowienia ...Ehh ja to mam skila nie ? :)

Byłem i ja . Na Powiślu. W okolicy poniatoszczaka w cykadę ss puknął  troszkę ponad forumowe min.Bolo( ocena "oczna" foto w wodzie,  a że miejsce trudne technicznie do podebrania to po podholowaniu do brzegu dałem mu się samemu wypiąć,zdjęcia nie dołączam bo nie piękne :), chyba że na życzenie... ) To co Królowa dała to za chwilę zabrała. Cykada została w wodzie.....

A rozporządzenie raczej z tych trudnych i dyskusyjnych. Bo można by, i mam tu na myśli Maristo , wprowadzić czasowy zakaz np. od 1.10 do 31.04 na przykład. Ale po tym co tam się odbywa wczesną wiosną( czyli rzeź białorybu...) to w pełni się zgadzam z całkowitym zakazem wędkowania. No i dobrze że zakaz obowiązuje przez 5lat.

Pozdrowienia

• Like 1

W sumie tam nie łowiłem.... prawie....ale planowałem pobawić się podlodówką jakby zima pozwoliła, a to były chyba jedyne względnie rybne a jednocześnie względnie bezpieczne miejscówki żeby wyskoczyć '2h przed pracą'. 

Czy to poprawi rybność łowisk? Obstawiam, że chlapaki będą wyjeżdżały po prostu z innych miejscówek i tyle.