Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Królowa jeszcze śpi. Jakieś dwa tygodnie temu były ze 3,4 dni cieplejsze i gdyby taka pogoda się utrzymała to dziś można by było ,tak myślę,spodziewać się ożywienia w wodzie. woda musi mieć stale od 8 stopni.... Niestety jest zimno a na dodatek jest przybór i to zimnej wody więc na razie zostaje tylko spacer brzegiem...Trochę inaczej by było gdyby woda była zimna ale słońce fajnie grzało wtedy ryb można poszukać w zastoiskach ,klatkach między główkami...ale o tym wszyscy doskonale wiemy...Wisła w Warszawie zawsze budzi się najpóźniej . Jestem przekonany że będą tacy których Obdarzy.... :)

P.S

W Zakopcu spadł śnieg.Dużo śniegu. Znając życie poleży z tydzień do dwóch później zrobi się naprawdę ciepło wszystko na raz się roztopi i zacznie spływać, pośniegowa zimna woda, i znowu będzie kiszka.......

• Like 1

Właśnie wróciłem.Byłem  na podzamczu do mostu gdańskiego,czyli tak naprawdę kawałek. Pękna pogoda,słońce, Wisła lekko podniesiona ale spokojna, fajnie pozalewane trawki, pierwsze upierdliwe "mufy" :) ,ogółem super i....cisza! Bez kontaktu, bez pstryknięcia. Gumki(mannsowe portki), obrótówki i woblerk nie  zachęciły do współpracy żadnego klenio-jazia..... Hej

• Like 1

Przy takiej wodzie trzeba było praski brzeg obadać ;)

A wiesz pan że jak jechałem, przez chwilę przemknęła mi taka myśl...może następną razą :) .....

Chociaż jak już się zrobi naprawdę fajnie kleniowo przenoszę się wyżej na Siekierki.......

Wczoraj kolega był na żerańskim odcinku Wisły . Klęska całkowita :( .

Dzisiaj ja byłem w tych samych rejonach . Klęska całkowita :( .

Może ktoś ma bardziej optymistyczne wieści z warszawskiej Wisły ? :ph34r: :) .

Edytowane przez pisarz

Wczoraj kolega był na żerańskim odcinku Wisły . Klęska całkowita :( .

Dzisiaj ja byłem w tych samych rejonach . Klęska całkowita :( .

Może ktoś ma bardziej optymistyczne wieści z warszawskiej Wisły ? :ph34r: :) .

No ja też klęska całkowita ale woda żyje. To widoczna różnica w porównaniu do tygodnia sprzed. Grunciaże łowią bo rozmawiałem więc trzeba cierpliwości. Jutro pewnie znowu....

Edytowane przez luk_80

No ja też klęska całkowita ale woda żyje. To widoczna różnica w porównaniu do tygodnia sprzed. Grunciaże łowią bo rozmawiałem więc trzeba cierpliwości. Jutro pewnie znowu....

Na Żeraniu nawet grunciarze schodzili o kiju :o . Sądząc po kodzie pocztowym to byłeś gdzieś w okolicach Siekierek <_< , tam ryba troszkę szybciej rusza :) .Zrzut ciepłej wody z elektrociepłowni robi swoje :ph34r: .

Wcześniejsze moje próby na warszawskich miejscówkach nie przynosiły żadnych efektów więc postanowiłem spróbować sił z łódki.
Mam dostęp do pychówki w okolicach Młocin i nie pozostało mi nic innego jak tam popróbować. 
Woda dość wysoka, ledwo widać zwary oznajmiające kamienie/gruz i bóg wie co jeszcze pod wodą. 
Udało mi się złowić klenia 48cm, kolega 40cm (i jako przyłów dwa bolki około 50cm) do tego parę puknięć w wobka.
Ryby stały nad kamieniami, przed samymi przelewmi zero kontaktu. 
Przynęty to Janusz Wideł, Siek i plastikowy konik polny. Wabiki schodzące na max 70cm 
Dodam tylko że miejsca są zupełnie nie dostępne z brzegu  :P 
Dziś znów spróbuję sił w Warszawie. 
Nagrałęm tylko flm (zrzuty z kamery) Sorry za jakość.

post-46416-0-61496300-1428817401_thumb.jpg

post-46416-0-93586600-1428817411_thumb.jpg

post-46416-0-93681700-1428817419_thumb.jpg

Edytowane przez chulo
  • Like 4