Night_Walker Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Czy nie byłoby rozważnie podawać publicznie terminów i miejsc zarybiania wyłącznie 'niesmacznymi' gatunkami? Tzn to nie jest sugestia, to jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Tak było . Nie podawano takich wiadomości publicznie choć każdy kto zechce dowie się o zarybieniach. Jednak 1. Było wiele pytań co do zarybień czy takie mają miejsce 2. Jest zainteresowanie. Wędkarstwo to nie tylko łowienie-wreszcie . 3 Każdy kto zarybi myślę że czuje się choć trochę odpowiedzialny za los ryb które wpuścił. 4. Mam jeszcze przy okazji plan zapoznania Was z zasadami działania kół PZW. (Dziś np. Został wybrany nowy prezes PZW . Wszyscy mają żal że nie wybrano młodego człowieka. Jednak młodych ludzi w PZW prawie nie ma). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Czy nie byłoby rozważnie podawać publicznie terminów i miejsc zarybiania wyłącznie 'niesmacznymi' gatunkami? Tzn to nie jest sugestia, to jest pytanie.A są u nas jakieś niesmaczne? Jeżeli narybek rozwiezie sie po rzece to nie ma obawy że wyłapią. Jedynym gatunkiem narażonym na wyłowienie jest sum bo on ma już rozmiar pozwalający na złowienie. Lepiej informować i zrobić to sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wczoraj od 17 do 22 po lewej stronie i ...... i zupełnie NIC. Nawet puknięcia. Dziś pogoda nie zachęca ale dam im jeszcze jedną szansę. Już sam nie wiem czy to w wodzie leży wina czy we mnie siedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Ja ostatnio byłem dwa razy, łącznie około 5 godzin łowienia i sama drobnica się trafiała: bolki 40, okonki okołowymiarowe itp. A jak już coś większego się uczepiło to spiąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Bolki 40, okonie około wymiaru, dobrze jak by coś szarpnęło kijem raz na jakiś czas. W czerwcu, lipcu, sierpniu, coś tam łapałem. Może nie 70+ ale 50-60 były co wypad praktycznie. A to szczupak, a to boleń, czasami jakaś niespodzianka. Teraz zupełnie nic ale tutaj wychodzi doświadczenie zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Też wczoraj byłem dwie godzinki, jedno uderzenie na krótkim dyszlu w Nurka od Qcyka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wczoraj od 17 do 22 po lewej stronie i ...... i zupełnie NIC. Nawet puknięcia.u mnie podobnie, choć byłem w innych godzinach: 16:30-18:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Ja byłem wczoraj rano od 7:15 do 8:30. Najpierw podhaczyłem leszcza 46 cm za płetwę grzbietową, a potem był sandacz 49 cm i mniejszy bolek. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Wczorajsza pogoda nie zachęcała do wyjścia lecz się nie poddałem i kolejny raz postanowiłem poszukać mętnookich, udało się ! Choć fotek wstawić nie mogę ale dwie sztuki w 10 minut z jednego miejsca to jak dla mnie bardzo dobry wynik, najważniejsze że coś gryzło. Przy okazji ostatnich wypadów nad wodę chciałem zapytać co to za chatka ? Znaczy czy to kogoś z JB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Chatka autorstwa dziadka z Tarchomina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Bardzo fajna sprawa. Szczególnie jak Cię złapie duży deszcz w tym rejonie to jest opcja przeczekania bo do jakiegoś suchego miejsca jest kawałek drog, a przez te krzaki to niepolecam w tą pogode. Przeszliśmy od północnego praktycznie brzegiem i był to ostatni raz gdzie się wybrałem w taką drogę przy takiej pogodzie jak ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jak oko mnie nie myli to baza takich kolesi z pewnego kanału YouTube poświęconego bushcraftowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 U mnie wczoraj całkiem przyjemny okoń, 32cm to już trochę kijem potargał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Za piaskarnią swego czasu też było ,, zadaszenie" z tego, co zebrane w okolicy. A prepers krzesał ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Chatka autorstwa dziadka z TarchominaNie dziadka , a Piotrka i nie z Tarchomina , a z Żerania. Reszta czyli chatka się zgadza. Miejsce gruntowych zasiadek Piotrka K. Który był mocno zaangażowany w ostatnie protesty Przeciw polityce OM , a na co-dzień prowadzi sklep "Rapa". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Dobry agent????????chociaż pisior???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Chatka nie jest Piotrka na 100%. Piotrek to mój serdeczny kolega tylko z niej korzysta. Chatkę zbudował klient ze sklepu Piotrka.Taki starszy pan. PISARZ miałem okazję cię poznać na wiosnę siedzieliśmy na piwku z Piotrem koło domku rozmawialiśmy o rybach.To była wczesna wiosna.PS.Swoją drogą dziadek miał zaparcie żeby to zbudować.Baa jest nawet podmurówka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Piotrek Kolektornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Chatka nie jest Piotrka na 100%. Piotrek to mój serdeczny kolega tylko z niej korzysta. Chatkę zbudował klient ze sklepu Piotrka.Taki starszy pan. PISARZ miałem okazję cię poznać na wiosnę siedzieliśmy na piwku z Piotrem koło domku rozmawialiśmy o rybach.To była wczesna wiosna.PS.Swoją drogą dziadek miał zaparcie żeby to zbudować.Baa jest nawet podmurówka A to pozdrawiam serdecznie. Czyli dziadek był deweloperem , a Piotrek jest użytkownikiem .Pamiętam to spotkanie. Co w moim wieku nie jest sprawą oczywistą . Edytowane 23 Października 2017 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Skoro juz poruszane sa zagadnienia ogolnobudowlane... Mnie ciekawil wyjatkowo solidnie wykonany dom na drzewie w lewobrzeznej puszczy ponizej Grota. Tak z 8 lat temu to bylo...ktos cos o nim wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Też znam to miejsce Raz miałem przyjemność poznać właściciela-budowniczego tego domku na drzewiek(10 lat temu).Teraz domek mocno podupadł,ale kiedyś to była prawdziwa willa.Gościu to taki nasz Polski Bear Grylls nawet WC było z odpływem na dół.Pewnego razu ten nasz Polski Bear poprosił mnie i mojego kolegę o rybkę jak wracaliśmy.Czujecie wracamy pod wieczór z wędkami a tu głos z drzewa 10 metrów wyżej:Panowie paratujecie rybką.To była dopiero jazda i zdziwienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 U mnie na wiosce jest taki Bob budowniczy co stawia ławki wraz z poruszającą się przykosą . Łowi sumy, z efektami niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Znalezisko z Królowej 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 HahahahaKtoś się bawił, bawił i zabawił.Gdzie znalazłeś? Poniżej gdańskiej rafy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi