Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 U mnie dziś dobry Bolek ale spadł. Ogólnie słabo, praktycznie nie widac żerowania ryb. Woda jakby martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 U mnie dzisiaj taki na oko 55-60cm. I jeden fajny namierzony na kolejnym miejscu. Dałem mu już dzisiaj spokój postanowiłem tylko obserwować. I odwiedzę go przy najbliższej okazji. Ataków jak na lekarstwo. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 I teraz pytanie czy Boleń nie jest aktywny i nie żeruje, czy może obserwujemy spadek jego populacji na Warszawskim odcinku Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Być może zaczął żerować nieco inaczej nie zdradzając tak często swojej obecności Edytowane 3 Maja 2018 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 @zatorSpadek jest już od dawna, niestety. Nie są to moje obserwacje i odczucia, bo nie łowię już kilka lat na Wiśle, ale dobrych kolegów z którymi mam kontakt. Presja coraz większa, dobrych miejsc coraz mniej, te lepsze "przełowione" do bólu.I pewnie jeszcze inne czynniki które wpływają na taki a nie inny stan. Pozdrawiam Mariusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 2 sezony wstecz na jednej z miejscówek łowiłem regularnie fajne ryby...pokazywały się często gęsto ale tylko w określonych porach. Rok później na tym samym miejscu ryby jakby się wyniosły....pewnie naiwnie sobie wmawiałem, że się przeniosły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 To że ryb mniej to prawda, miejscówki też się zmieniają - to druga prawda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Ja w Wiśle łowię od jakiegoś 13 roku życia i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że pogłowie ryb jest w mojej opinii coraz mniejsze. I nic się nie poprawia. Nie ma już tyłu widowiskowych ataków Bolka, nie ma setek oczkujacychbukleibi innego drobiazgu. Żerowanie suma raz zaobserwowałem w zeszłym roku.... Ech aż mi się nie chce pisać bo bym mógł się żalić i żalić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Wklejam znalezione. http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22087570,dwumetrowe-ryby-o-masie-nawet-70-kg-co-plywa-w-wisle-czy-te.html#Z_mBoxNajcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 U mnie dzisiaj taki na oko 55-60cm. I jeden fajny namierzony na kolejnym miejscu. Dałem mu już dzisiaj spokój postanowiłem tylko obserwować. I odwiedzę go przy najbliższej okazji. Ataków jak na lekarstwo. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Daniel byłeś tam gdzie ostatnio się spotkaliśmy czy na "wioskach" powyżej miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Wklejam znalezione. http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22087570,dwumetrowe-ryby-o-masie-nawet-70-kg-co-plywa-w-wisle-czy-te.html#Z_mBoxNajczOni co roku ten sam artykuł odpalaja? Czytałem to rok temu. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Dokładnie, też już to czytałem w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Daniel byłeś tam gdzie ostatnio się spotkaliśmy czy na "wioskach" powyżej miasta?Niemal w sercu miasta byłem Później już sporo wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Dzisiaj jedno mocne branie nie wcięte. Jeden taki 60+ na brzegu + leszcz za szelki dość spory. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ja dziś sobie spacer prawym brzegiem z żoną zrobiłem od S8 do Śląsko-Dąbrowskigo. Żona robiła zdjęcia a ja się przyglądałem miejscówkom. Jednego Muszkarza widziałem. Spacerując powyżej Gdańskiego zastanawiałem sie czy 4 gruntówki na osobę to jeszcze grzech czy już śmiech w żywe oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Mi się dziś taki predator na zwieńczenie majówki trafił... Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 U mnie w tamtym tyg też rozpiórki brały , jeden nawet ponad 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Na jakimś wysypisku go zlowiles:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 U mnie wczoraj klasyczne "0" - bez brania, bez odprowadzki - po prostu "na czysto". 2h na Dębówce, 11:30 -13:30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 U mnie w tamtym tyg też rozpiórki brały , jeden nawet ponad 30cmTo rozpiór? Lowie tylko na spinning i poza krwiożerczymi leszczami nie mam doświadczenia w tego typu 'drapieżcach'... Myślałem że to wyjątkowo przystojny krąp...;pTen miał 33cm więc rozumiem że to już okaz ;D @zator no niestety te nasze warszawskie brzegi powoli zamieniają się w jedno wielkie wysypisko...nie pomagają nawet złowieszcze ogłoszenia jak na fotce poniżej...Wiem że ten smieć psuje estetykę zdjęcia ale wolałem tego żarłoka położyć na namoczonej folii niz na rozgrzanych kamieniach albo piachu.. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 A to i ja sie "pochwalę" moim cudakiem na meppsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Tu jeden z wyżej wymienionych krwiożercow, smakosz czarnego robactwa...63cm na żyłce 0,14 i wykałaczce do 8g.. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Widzę, że posypało boleniami w tegoroczne rozpoczęcie... Ja sezon odpaliłem na Narwi 02.05 jednak rozmiarówka ryb pozostawiła niedosyt, więc wyskoczyłem nad Wisłę wieczorem na 2 godzinki i... pusto :/ Na drugi dzień żona wygoniła mnie jeszcze na 2 godzinki widząc jak cierpię i udało się zdjąć jednego zbuja. Nad wodą byłem m8edzy 15.00 a 17.00, ryba zeżarła spirita 7cm prowadzonego zmiennym tempem wzdłuż opaski, stukającego co i raz o kamienie. Nie mierzony, przykładany do wędki +-70cm. Poniżej fotka bo @Pisarz mi kazał wstawić Edytowane 7 Maja 2018 przez Kamil G 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Poniżej fotka bo @Pisarz mi kazał wstawić Kazał ! Prosił , błagał , molestował,............ no może troszku się zagalopowałem Wreszcie ryba , która jeszcze nie tak dawno na warszawskiej Wiśle dominowała i była niemal wszędzie i niemal zawsze. A dziś "niemal" zamieniło się w "nie ma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Piotrek to "speszali for ju" mogło mu zabraknąć kilka cm do 65 nie wiem bo nie mierzyłem Łeb mi ucięło ale co tam ryba jest tu najważniejsza. PozdrawiamDaniel Edytowane 7 Maja 2018 przez Qcyk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi