Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Na siekierkach byles ostatnio z kolega pogonilismy 3 ukrai lowili na tym cyplu nprzeciw piaskarki, niewymiarowe sumki, i nie w sezonie, rozmaqialismy z strozem przychodza w nocy ok 22 i siwdza so switu nawet mu rybe chcieli sprzedac, sploszylismy ich ok 4 rano, mysleli ze kontrol,

Na siekierkach byles ostatnio z kolega pogonilismy 3 ukrai lowili na tym cyplu nprzeciw piaskarki, niewymiarowe sumki, i nie w sezonie, rozmaqialismy z strozem przychodza w nocy ok 22 i siwdza so switu nawet mu rybe chcieli sprzedac, sploszylismy ich ok 4 rano, mysleli ze kontrol,

oni często tam siedzą...

Dawid - gratuluję piękna ryba i marzenie wielu z nas. Chciałbym kiedyś te 8 z przodu osiągnąć....brawo.

Piszecie "z głębi" - śmiesznie to brzmi przy tym stanie wody i tym jak ogólnie nam się wypłyciło, takie miejscówki gdzie rzeczywiście jest głębiej to w tej chwili skarb...jeszcze jak się trafi, że woda płynie trochę szybciej i jakiś żwirek na dnie - marzenie.

U mnie niestety walka z wiatrakami, chociaż ostatnie wypady to max 1h nad wodą, ale jeśli tylko mam chwilę po pracy to staram się nad tą wodą być. Trzy ostatnie wypady, czyli 3 godziny spędzone nad wodą na "0" tylko z jednym anemicznym kontaktem. 3 wypady, 3 różne miejsca i 3 inne strategie - żadna nie zadziałała, a ryby w łowisku w dwóch przypadkach miałem.

Trzeba walczyć :)

Połamania!

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Właśnie trzasnąłem życiówkę grube 80 plus, totalny hardcore, ogarnę się to wrzucę foty

Dawid , przywracasz wiarę w warszawską Wisłę . Tak jak napisali wcześniej koledzy ,szacun i gratulacje. :)

Piękna życiówka i obyś jeszcze w tym sezonie wynik poprawił :highfive:  .Co nie będzie łatwe , ale jest możliwe. Po takiej rybie to nawet +70  już tak nie cieszy . :doh: 

Gość DAWIDspinn

Wielkie dzieki chlopaki za gratulacje, nie zapomne tej ryby chyba do końca życia.

Co do populacji boleni na warszawskim odcinku chyba nie jest źle, jak dotąd jest to bardzo dobry sezon. Trzeba tylko znalezc sie w opowiednim czasie i miejscu ;)

Dzisiaj byłem o tej samej godzinie, złowiłem dwa po kolei i cisza, tylko jakieś małe, chyba sobie fun zepsułem tym wczorajszym kabanem ;)

A teraz monotematycznie, znowu rapid ;)

post-49243-0-12221300-1527275845_thumb.jpg

• Like 7

Dzisiaj byłem o tej samej godzinie, złowiłem dwa po kolei i cisza, tylko jakieś małe, chyba sobie fun zepsułem tym wczorajszym kabanem ;)

Tak to jest jak się zaczyna od wysokiego C ;) :D

Miałem taki sezon . Złowiłem w maju 81 cm i już do końca sezonu każdy złowiony bolek nie dawał satysfakcji :(  .Na szczęści w październiku prawie na zakończenie sezonu złowiłem identycznego 81 cm :) . Dlatego napisałem że to trudne , ale możliwe. :doh:

Wymiarowo były równe , ale wiosenny boleń to tylko cień tego późno jesiennego. 

Dawid +80 zaliczone , to teraz masz już  tylko z górki   :good: 

• Like 4