Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Co z tego, jak daleko. Mało czasu na wyjazdy itd. Ewentualnie w ciągu 1 dnia obrobic dwie strony. Ciężko. Zostaje niewiele czasu na samo łowienie. A rzeka się zmienia. Ryby mocno migruja. Przydałyby się ze 2-3 dni na miejscu by poznać sytuację. A gdzie czas na wyczekiwane na moment aktywności okazu? Na idealne warunki pogodowe, tarlo uklei..

Nie ma latwo;)

Edytowane przez korol
  • Like 1

Dziś szybki wypad przed pracą koło Gdańskiego. Ładny okoń... I 3 przynęty zerwane na żyłach pozostawionych w wodzie. Czy tak trudno zerwać żyłkę na wiązaniu agrafki?

Denerwujesz się jak ludzie wchodzą po zaczepione przynęty przy brzegu i jednocześnie masz pretensję, że pełno żyłek w wodzie ;) 

• Like 4

Dzisiaj byłem i ja Dawid mnie natchnął ;) W tym sezonie wodę widzę bardzo rzadko... nie z braku czasu tylko jakoś weny brak a jak mam iść bez przekonania to wolę odpuścić ...Kiedy już się wena pojawiła urlopowe szaleństwa wpłynęły na odnowienie się kolejnej starej kontuzji barku i dooopa. Nad wodą cisza tylko jeden fajny bolek pięknie żerował poza zasięgiem rzutu....najlotniejszej przynęcie brakowało jakieś 20m. Ogólnie po tak długiej przerwie nie spodziewałem się sukcesu i się nie przeliczyłem ;) Ale fajnie było zobaczyć Wisłę :) 

Pozdrawiam

• Like 1

O wschodzie martwa woda. Bran brak. Sladow brzan rowniez brak.

Schodząc zauważyłem żerującego bolenia. Lawica zadziałała i nie zszedlem o kiju. Ryba znów poniżej formulowego minimum. Coś ostatnio słabo z ich wielkością. Będzie trzeba wrócić do łowienia na ciezko w rynnach

W tym roku moje wszystkie 70+ wzięły głęboko. Zresztą pisaliśmy o tym. Po prostu ostatnio chodzę z lekkim zestawem za czym innym , a bolki przy okazji. Bo jednak ciężko nie rzucić widząc,że żeruje;)

Edytowane przez korol

Wisła to jednak wyjątkowa kobieta...przez długi czas ignorowałem jej zaproszenia i nie wpadałem w odwiedziny...zaniedbałem ją po prostu :D A ona tak szybko wybaczyła :) Jeden mniejszy spadł a zapozował taki rodzynek na 7+...uderzył w drewniany wobler ze sterem.

post-54784-0-27786600-1535790186.jpg

post-54784-0-03844800-1535790277.jpg

post-54784-0-27786600-1535790186_thumb.jpg

post-54784-0-03844800-1535790277_thumb.jpg

• Like 18

Dzisiaj z przyczyn nie zależnych ode mnie ,nie mogłem wybrać sie nad Wisełke z rana.Jednak wędkarska intuicja podpowiadała ,aby jednak nad wodą pojawić sie .Miałem nosa i o godzinie 13 wyholowałem z warkocza na szczycie główki bolasa 67 cm.Bardzo się ciesze ,bo to moja życiówka.(foto zrobione własnoręcznie)

post-69281-0-15025600-1535901841_thumb.jpg

• Like 8

Gratuluję życiówki  i intuicji :) Moja po tym jak rano zamiast ustawić drzemkę wyłączyłem budzik nakazała mi zostać w domu :D

Dzisiaj z przyczyn nie zależnych ode mnie ,nie mogłem wybrać sie nad Wisełke z rana.Jednak wędkarska intuicja podpowiadała ,aby jednak nad wodą pojawić sie .Miałem nosa i o godzinie 13 wyholowałem z warkocza na szczycie główki bolasa 67 cm.Bardzo się ciesze ,bo to moja życiówka.(foto zrobione własnoręcznie)

• Like 3