Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

dzis czajka 8jazi 30-40cm ale feeder:pp wypuszczone pieknie wybarwione

Jak wypuszczałeś rybki , to nie chcieli Cię zlinczować? :D

Ja zawsze jak wypuszczam ryby na "Czajce" słyszę głupie propozycje i komentarze . Taki urok tego miejsca , liczy się tylko mięso. :(

• Like 3

Czeka nas niezłe "falowanie" naszej Królowej. Zlewnia górnej Wisły mocno "napełniona". Po obecnej wyżówce na naszym odcinku, czeka nas spadek, ale już za chwilę przyjdzie jeszcze większa woda. Cieszyć się, czy płakać ? Gdyby utrzymał się obecny stan byłoby świetnie, ale falowanie to już przeszukiwanie wielu, bardzo wielu miejscówek ;) Ale w tych poszukiwaniach jest chyba całe piękno wędkarstwa :D

Właśnie strzyknęło mnie w kościach, że jutro wieczorem na opasce pod Północnym będzie się działo. To i się tam znajdę w związku z tym;-)

I jak zwykle zycie zweryfikowalo moje plany, wiec dzisiaj dupa. Jutro ide;) ktos dzisiaj walczyl nad woda?

Jak się ma miejscówkę dobrą to podczas wysokiej wody można wreszcie połowić konkretne ryby. Jest to jeden z nielicznych momentów kiedy duże ryby podchodzą do brzegu chowając się przed głównym nurtem i syfem, który w nim płynie. Ja liczę na dobre otwarcie sezonu sandaczowego na wyskokiej wodzie :D

Dzisja była martwa woda, zero oznak żerowania. Wczoraj miały dobrą wyżerkę bolenie i bardzo agresywnie atakowąły. Fajna sytuację miałem wczoraj jak przechodziłem wzdłuż takich schodów betonowych, na które już weszła woda. Chowały się tam ukleje i w pewnym momencie uderzył w nie boleń z taka siłą, że trzy ukleje z wody wyleciały i spadły na beton. Uratowłem je :lol:

• Like 7

patrzyli sie jak na dziwaka ale by sie sprobowali tylko odezwac;p

Jak słyszę " Panie ja ją wezmę , nie wypuszczaj Pan tej ryby", to puszcza mi nerw i robi się przykra atmosfera. Wiem , wiem , mam paskudny charakter. :P

Na powodziowej będziemy teraz rzucać :) ?

Do powodzi to jeszcze daleko , na razie to jest stan średni.

Edytowane przez pisarz

.... Może jak trochę się to wszystko ustabilizuje to będzie lepiej, moja główka już prawie zalana :(

Panowie, po chwilowym minimalnym spadku (ok. 20 cm) przyjdzie duża woda, wg moich obliczeń może być nawet w okolicach 4 - 4,5 m na warszawskim wodowskazie. Przybór w stosunku do obecnego stanu ok. 2-2,5 m. Przy takiej wodzie zalane są praktycznie wszystkie "normalne" dojścia do brzegu. Czyli mamy teraz jakieś 2-3 dni żeby jeszcze w miarę normalnie powędkować. Dopiero około 10 -12 czerwca może zacząć się stabilizować (chyba, że znowu w górze Wisły coś doleje ;)  ehhhhh ...). Ja na szczęście od przyszłej środy obstawiam przez kilka dni Narew :D

Edytowane przez Skorio
  • Like 1