Spawciu Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 dzis tylko jazik 40+ na czajce na feeder , woda dzis z 15cm sie juz podniosla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 15cm to podnosiła się w 4h, przez dobę ma prawie 100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Ja byłem na 503 po lewej stronie i poza 2 zabłąkanymi okoniami nic więcej. Oznak żerowania bolenia również brak. Dużo gałęzi już płynęło przy tej podnoszącej się wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 15cm to podnosiła się w 4h, przez dobę ma prawie 100cm no tak by bylo bo siedzialem od 14 do 18 ;P do wieczora moglbym nie wyjsc z miejscowki sucha noga;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Ja byłem na 503 po lewej stronie i poza 2 zabłąkanymi okoniami nic więcej. Oznak żerowania bolenia również brak. Dużo gałęzi już płynęło przy tej podnoszącej się wodzie.Syf przeleci, jutro będzie lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 dzis czajka 8jazi 30-40cm ale feeder:pp wypuszczone pieknie wybarwione Jak wypuszczałeś rybki , to nie chcieli Cię zlinczować? Ja zawsze jak wypuszczam ryby na "Czajce" słyszę głupie propozycje i komentarze . Taki urok tego miejsca , liczy się tylko mięso. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Dziś na Czajce 0, myślałem że delikatny deszyk ośmieli bolenie, ale ani jednego ataku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Właśnie strzyknęło mnie w kościach, że jutro wieczorem na opasce pod Północnym będzie się działo. To i się tam znajdę w związku z tym;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) Właśnie strzyknęło mnie w kościach, że jutro wieczorem na opasce pod Północnym będzie się działo. To i się tam znajdę w związku z tym;-)A po prawej , czy lewej stronie Wisełki ? Edytowane 26 Maja 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Prawej prawej, oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jak wypuszczałeś rybki , to nie chcieli Cię zlinczować? Ja zawsze jak wypuszczam ryby na "Czajce" słyszę głupie propozycje i komentarze . Taki urok tego miejsca , liczy się tylko mięso. patrzyli sie jak na dziwaka ale by sie sprobowali tylko odezwac;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Czeka nas niezłe "falowanie" naszej Królowej. Zlewnia górnej Wisły mocno "napełniona". Po obecnej wyżówce na naszym odcinku, czeka nas spadek, ale już za chwilę przyjdzie jeszcze większa woda. Cieszyć się, czy płakać ? Gdyby utrzymał się obecny stan byłoby świetnie, ale falowanie to już przeszukiwanie wielu, bardzo wielu miejscówek Ale w tych poszukiwaniach jest chyba całe piękno wędkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (...) Cieszyć się, czy płakać ? (...)Cieszyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 lepiej wyzsza niz ta co byla jeszcze pare dni temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Na powodziowej będziemy teraz rzucać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Moim zdaniem do 250cm da się ogarnąć, jak jest więcej to ciężka sprawa....ale to moje odczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Na moich rewirach to 300. Miejscówek wtedy ubywa i trzeba w gumowcach biegać, ale idzie wtedy jeszcze połowić. Później przelewa betony przy 340-350 i dupa. Dobrze, że jak przyjdzie wysoka woda, to będę nad Bugiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Właśnie strzyknęło mnie w kościach, że jutro wieczorem na opasce pod Północnym będzie się działo. To i się tam znajdę w związku z tym;-)I jak zwykle zycie zweryfikowalo moje plany, wiec dzisiaj dupa. Jutro ide;) ktos dzisiaj walczyl nad woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jak się ma miejscówkę dobrą to podczas wysokiej wody można wreszcie połowić konkretne ryby. Jest to jeden z nielicznych momentów kiedy duże ryby podchodzą do brzegu chowając się przed głównym nurtem i syfem, który w nim płynie. Ja liczę na dobre otwarcie sezonu sandaczowego na wyskokiej wodzie Dzisja była martwa woda, zero oznak żerowania. Wczoraj miały dobrą wyżerkę bolenie i bardzo agresywnie atakowąły. Fajna sytuację miałem wczoraj jak przechodziłem wzdłuż takich schodów betonowych, na które już weszła woda. Chowały się tam ukleje i w pewnym momencie uderzył w nie boleń z taka siłą, że trzy ukleje z wody wyleciały i spadły na beton. Uratowłem je 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Chowały się tam ukleje i w pewnym momencie uderzył w nie boleń z taka siłą, że trzy ukleje z wody wyleciały i spadły na beton. Uratowłem je Żywczyki wypuściłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) patrzyli sie jak na dziwaka ale by sie sprobowali tylko odezwac;pJak słyszę " Panie ja ją wezmę , nie wypuszczaj Pan tej ryby", to puszcza mi nerw i robi się przykra atmosfera. Wiem , wiem , mam paskudny charakter. Na powodziowej będziemy teraz rzucać ?Do powodzi to jeszcze daleko , na razie to jest stan średni. Edytowane 27 Maja 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Dzisiaj byłem parę godzin porzucać w okolicy zawad, i lipa zerowy kontakt z rybą, wieczorem wiatr się uspokoił i zaobserwowałem kilka uderzeń Bolków w stadka Uklejek. Może jak trochę się to wszystko ustabilizuje to będzie lepiej, moja główka już prawie zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Żywczyki wypuściłeś ? Kij tam z żywczykami, ale kotlety to mogłem z nich zrobić ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Pisarz na szczescie mimo ze czesto wypuszczam rybu i to duzo ryb to jeszcze takich komentarzy na glos do mnie nie slyszalem ale na pewno bym bez odzewu takiego tekstu nie zostawil. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) .... Może jak trochę się to wszystko ustabilizuje to będzie lepiej, moja główka już prawie zalana Panowie, po chwilowym minimalnym spadku (ok. 20 cm) przyjdzie duża woda, wg moich obliczeń może być nawet w okolicach 4 - 4,5 m na warszawskim wodowskazie. Przybór w stosunku do obecnego stanu ok. 2-2,5 m. Przy takiej wodzie zalane są praktycznie wszystkie "normalne" dojścia do brzegu. Czyli mamy teraz jakieś 2-3 dni żeby jeszcze w miarę normalnie powędkować. Dopiero około 10 -12 czerwca może zacząć się stabilizować (chyba, że znowu w górze Wisły coś doleje ehhhhh ...). Ja na szczęście od przyszłej środy obstawiam przez kilka dni Narew Edytowane 28 Maja 2015 przez Skorio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi