Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z kolegów wybiera się na to spotkanie?

http://wmh.pl/article/6274

Oby tylko po pokazie nie zachciało mu się połowić ryb na warszawskiej Wiśle , bo do kolektora  nie daleko. :lol:

Był by wstyd na cały świat . :(

Eee tam, napewno wzbogacił by listę złowionych gatunków o condonusa, podpaskowca, a jakby miał odrobinę szczęścia i solidny sprzęt to nawet króla kolektora - pamperusa rdzawego ;)

• Like 9

Eee tam, napewno wzbogacił by listę złowionych gatunków o condonusa, podpaskowca, a jakby miał odrobinę szczęścia i solidny sprzęt to nawet króla kolektora - pamperusa rdzawego ;)

Tutaj jest napisane ,że w lipcu 2012 r miał na koncie złowionych  700 gatunków ryb. To faktycznie na kolektorze mógłby powiększyć tą liczbę :D .

http://www.sebile.pl/o-marce.html

Właśnie wróciłem.

Duża woda, a dodatkowo zdaje się że Królowa jeszcze przybiera, gdyby jeszcze była wysoka i spokojna to można było by gdzieś pomachać a tak został mi spacer podczas którego poznałem Mirka Golańskiego i wększość czasu spędzonego nad wodą przegadaliśmy, wymieniając się doświadczeniami wędkarskimi i około wędkarskimi. Warto rozmawiać....

Teraz trza poczekać aż Pani się uspokoi i zacznie opadać.....

Hej

Ładna ta Wasza Wisła...tylko pozazdrościć:-)

Właśnie wróciłem ze spaceru brzegiem Królowej na Nowodworach...niestety bez wyposażenia:-(

Ładna , a nawet piękna :good: . Choć ja miałem to szczęście widzieć jak wyglądała 50 lat temu i jak przez ten czas zmienili ją ludzie.

Spacer dzisiaj po Nowodworach, to pewnie było trochę tłoku. W wolny od pracy i słoneczny dzień to norma.

Właśnie wróciłem z 2 rundy, miejscówka ta sama ale zero oznak żerowania boleni, zszedłem o kiju. Czy na waszych metach też pod wieczór przestają żerować z powierzchni? Za to nadziałem się na loszkę z młodymi, kucnąłem cichcem i przeszła bokiem :)

• Like 1

Ładna , a nawet piękna :good: . Choć ja miałem to szczęście widzieć jak wyglądała 50 lat temu i jak przez ten czas zmienili ją ludzie.

Spacer dzisiaj po Nowodworach, to pewnie było trochę tłoku. W wolny od pracy i słoneczny dzień to norma.

Przedzierałem się przez chaszcze i tam tłoku nie było :P Co najwyżej powalone drzewa :D

Właśnie wróciłem z 2 rundy, miejscówka ta sama ale zero oznak żerowania boleni, zszedłem o kiju. Czy na waszych metach też pod wieczór przestają żerować z powierzchni? Za to nadziałem się na loszkę z młodymi, kucnąłem cichcem i przeszła bokiem :)

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Bywa tak że wieczorem kończą , a innego dnia wieczorem dopiero zaczynają.

Loszka z pasiakami , czyli adrenalina była :D .