Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Było więcej .

Po publikacji zdjęć Olafa dwóch kolegów z forum rozpoznało miejsce i przyjechali popołudniu .Mówili że rozpoznali po krzakach :D . Jeden zszedł o kiju :angry: , drugi połowił :) .

Sa tacy którzy twierdzą ze rozpoznają po ziarnach piasku . Twierdzą nadal ;)
  • Like 1

To poholowaliscie, niezle zgrupowanie Ja szukam tych pojedynczych niestety Fajnie że ta miejscówka darzy , widać zgrupowaly się przed dużą wodą Korzystajcie

W ostatnich dniach bolki są bardzo aktywne ale i także mocno wybredne, kto wstrzelił się w przynętę pięknie połowił!

Ponowie GRATULACJĘ dla Was za wyniki :good:  :good:

Warto dodać iż jedną z przyczyn jest tarło uklei, krzaki dosłownie się "gotują" od ryby.

Na wodzie totalna rzeź, z jednej strony rzeczny drapieżnik z drugiej ptaki wyczekujące na łatwy posiłek.

• Like 2

W ostatnich dniach bolki są bardzo aktywne ale i także mocno wybredne, kto wstrzelił się w przynętę pięknie połowił!

Ponowie GRATULACJĘ dla Was za wyniki :good:  :good:

Warto dodać iż jedną z przyczyn jest tarło uklei, krzaki dosłownie się "gotują" od ryby.

Na wodzie totalna rzeź, z jednej strony rzeczny drapieżnik z drugiej ptaki wyczekujące na łatwy posiłek.

Z tym wstrzelaniem w przynętę to bywa różnie.

Ja jak widzę aktywne ryby to lubię poeksperymentować ,bo wiem że może złowię troszkę mniej ale w przyszłości da mi to wymierne efekty.

Wczorajsze bolenie złowiłem na   gumę RH , Rapid Bielika , Thrill, Ukleja 7 JAZ ,Uklejka shallow 6 JAZ, Hermes .

• Like 5

Gratulacje Panowie za piękne rybki. Ja wyskoczyłem wczoraj popołudniu, ale dość szybko zaliczyłem kąpiel - drugi raz w ostatnim czasie, coś się człowiek na starość mało gramotny robi :-) i musiałem zawijać do domu. I ciekawostka - widziałem drugi raz z rzędu w tym samym miejscu spławiającą się brzanę (pierwszy raz równo tydzień temu), a w zalanych krzakach  ewidentnie coś się tarło. Czyżby brzana w tym roku zaczęła amory już w połowie maja?

• Like 1

Z tym wstrzelaniem w przynętę to bywa różnie.

Ja jak widzę aktywne ryby to lubię poeksperymentować ,bo wiem że może złowię troszkę mniej ale w przyszłości da mi to wymierne efekty.

Wczorajsze bolenie złowiłem na   gumę RH , Rapid Bielika , Thrill, Ukleja 7 JAZ ,Uklejka shallow 6 JAZ, Hermes .

Piotrze tym bardziej gratuluje Waszych wyników a przede wszystkim umiejętności przechytrzenia przeciwnika ;)

Osobiście byłem świadkiem holu bolka złowionego przez Ciebie, z wczorajszego łowienia została mi jedynie opalenizna na rękach :D

• Like 1

Ależ nakręcacie :) Niepotrzebnie bo i tak bym pojechał  :D  Około 17 syćkie bolki u mnie :D Mam tajemne przynętę od indiańskiego przodka malezyjskich wojowników znanych z przeolbrzymich bolków jakie łowili na wykałaczki z kości i potem przekazali te wiedzę wojownikom znad Wisły :D 

• Like 2

Po łowieniu: 2 boleczki ze strefy przybrzeżnej dosłownie choć jednemu chyba za wiele nie zabrakło do forumowego minimum. Oczywiście "zagadali" widzowie, a skończyło się na "panie bolka to trza podlewać wodą czy jakoś tak bo suchy, a na koniec po jeszcze jakichś tam czarach dopiero na patelnie" (to tak w skrócie bo nie słuchałem), a ja yep rybę do wody i się opowieści kulinarne skończyły :D

• Like 14

Woda już duża, ale nie wszystkich to przeraża i zniechęca. Wczoraj pomiędzy mostem drogowym a tamą wojskową w Górze Kalwarii widziałem gościa pływającego po Wiśle skuterem wodnym... Nie wiem jak to nazwać.

Ja głupotę/brak wyobraźni określam jako selekcję naturalną. Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 4

Wczorajsza wycieczka miała charakter tylko wycieczkowy. Woda w nocy z piątku na sobotę poszła w górę o kolejne kilkadziesiąt centymetrów ... A jeszcze w piątek pod mostem i w jego okolicach była taka grupa amatorów grilowania, że chyba w jednym miejscu to tyle grilów jeszcze nie widziałem :D

post-65395-0-57770700-1558946765_thumb.jpg

Miło popatrzeć jak fala w końcu przepłuka okolicę. Nie pamiętam już kiedy ostatnio było takie 600 centów

Najgorsze jest to że jak woda opadnie ten cały syf zostanie w krzakach. Butelki, puszki, talerzyki etc. Będzie też konretny smród jak utrzyma się słoneczna pogoda - Ale zdecydowanie taka wyższa woda zrobi robotę, więc trzeba będzie się pogodzić z tymi niedogodnościami. Zawsze zastanawia mnie co w takiej sytuacji dzieje się z rybami np. takimi jak brzany, czy one zmieniają swoje miejsce na okres takiej wysokiej wody czy zostają tam gdzie zwykle przyklejone do dna.

• Like 1

Oczywiście "zagadali" widzowie, a skończyło się na "panie bolka to trza podlewać wodą czy jakoś tak bo suchy, a na koniec po jeszcze jakichś tam czarach dopiero na patelnie" (to tak w skrócie bo nie słuchałem), a ja yep rybę do wody i się opowieści kulinarne skończyły

Musisz w mleku dzwonka wymoczyć.

Edytowane przez Hesher
  • Like 1

Woda już duża, ale nie wszystkich to przeraża i zniechęca. Wczoraj pomiędzy mostem drogowym a tamą wojskową w Górze Kalwarii widziałem gościa pływającego po Wiśle skuterem wodnym... Nie wiem jak to nazwać.

Ja bym nie był taki kategoryczny w wydawaniu osądów.

Jest całkiem spora grupa ludzi doskonale odnajdujących się na takiej wodzie na różnych pływadłach.

Gdyby mnie sytuacja rodzinna nie trzymała w domu, to bym codziennie po pracy na tej wodzie treningi kajakowe robił, a mój kajak treningowy ma 46cm szerokości i półokrągłe dno.

Są jeszcze inni dla których wysoka woda to idealne warunki do uprawiania sportu i nie są to szaleńcy.

https://m.youtube.com/watch?v=4JVrTUXof3U

• Like 1