olo86 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Było więcej .Po publikacji zdjęć Olafa dwóch kolegów z forum rozpoznało miejsce i przyjechali popołudniu .Mówili że rozpoznali po krzakach . Jeden zszedł o kiju , drugi połowił .Sa tacy którzy twierdzą ze rozpoznają po ziarnach piasku . Twierdzą nadal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 I po ukladzie chmur na niebie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Przed kulminacją... Jeden z lepszych w ostatnich latach 76cm, złowiony kilka minut temu. Co ciekawe, wziął na kleniowy wobler prowadzony przed główką. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Dziś będzie dobry dzień gratuluje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 To poholowaliscie, niezle zgrupowanie Ja szukam tych pojedynczych niestety Fajnie że ta miejscówka darzy , widać zgrupowaly się przed dużą wodą Korzystajcie W ostatnich dniach bolki są bardzo aktywne ale i także mocno wybredne, kto wstrzelił się w przynętę pięknie połowił!Ponowie GRATULACJĘ dla Was za wyniki Warto dodać iż jedną z przyczyn jest tarło uklei, krzaki dosłownie się "gotują" od ryby.Na wodzie totalna rzeź, z jednej strony rzeczny drapieżnik z drugiej ptaki wyczekujące na łatwy posiłek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 W ostatnich dniach bolki są bardzo aktywne ale i także mocno wybredne, kto wstrzelił się w przynętę pięknie połowił!Ponowie GRATULACJĘ dla Was za wyniki Warto dodać iż jedną z przyczyn jest tarło uklei, krzaki dosłownie się "gotują" od ryby.Na wodzie totalna rzeź, z jednej strony rzeczny drapieżnik z drugiej ptaki wyczekujące na łatwy posiłek.Z tym wstrzelaniem w przynętę to bywa różnie.Ja jak widzę aktywne ryby to lubię poeksperymentować ,bo wiem że może złowię troszkę mniej ale w przyszłości da mi to wymierne efekty.Wczorajsze bolenie złowiłem na gumę RH , Rapid Bielika , Thrill, Ukleja 7 JAZ ,Uklejka shallow 6 JAZ, Hermes . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Gratulacje Panowie za piękne rybki. Ja wyskoczyłem wczoraj popołudniu, ale dość szybko zaliczyłem kąpiel - drugi raz w ostatnim czasie, coś się człowiek na starość mało gramotny robi :-) i musiałem zawijać do domu. I ciekawostka - widziałem drugi raz z rzędu w tym samym miejscu spławiającą się brzanę (pierwszy raz równo tydzień temu), a w zalanych krzakach ewidentnie coś się tarło. Czyżby brzana w tym roku zaczęła amory już w połowie maja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Z tym wstrzelaniem w przynętę to bywa różnie.Ja jak widzę aktywne ryby to lubię poeksperymentować ,bo wiem że może złowię troszkę mniej ale w przyszłości da mi to wymierne efekty.Wczorajsze bolenie złowiłem na gumę RH , Rapid Bielika , Thrill, Ukleja 7 JAZ ,Uklejka shallow 6 JAZ, Hermes .Piotrze tym bardziej gratuluje Waszych wyników a przede wszystkim umiejętności przechytrzenia przeciwnika Osobiście byłem świadkiem holu bolka złowionego przez Ciebie, z wczorajszego łowienia została mi jedynie opalenizna na rękach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Witam pana, Maro co bolenia uwiecznilismy na filmiku jak odplywa, jest sens w poniedzialek odwiedzic miejscowke, co sie sposkalismy, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ślepej kurze ziarnko się trafiło - nowa życiówka: 81cm Przy okazji specjalne podziękowania dla Olafa, który gnębi wieściami znad wody kolegów, którzy pracować muszą, gdy on ryby łowi 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ależ nakręcacie Niepotrzebnie bo i tak bym pojechał Około 17 syćkie bolki u mnie Mam tajemne przynętę od indiańskiego przodka malezyjskich wojowników znanych z przeolbrzymich bolków jakie łowili na wykałaczki z kości i potem przekazali te wiedzę wojownikom znad Wisły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Ja dziś od 7 - 12 w rejonie ECŻ na zero Raptem 4 ataki w okolicy, a i tarła żadnego nie widział ???? Edytowane 25 Maja 2019 przez rallydylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Pewnie dlatego, że od wczoraj woda poszła w górę około 80 cm. I rybki się troszkę przemieściły. Tam gdzie wczoraj były główki dziś płynie woda. Edytowane 25 Maja 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Po łowieniu: 2 boleczki ze strefy przybrzeżnej dosłownie choć jednemu chyba za wiele nie zabrakło do forumowego minimum. Oczywiście "zagadali" widzowie, a skończyło się na "panie bolka to trza podlewać wodą czy jakoś tak bo suchy, a na koniec po jeszcze jakichś tam czarach dopiero na patelnie" (to tak w skrócie bo nie słuchałem), a ja yep rybę do wody i się opowieści kulinarne skończyły 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Wróciłem do Stolicy i jaka odmiana. Sporo wody, a zapowiadają więcej. Fajnie, może żyje trochę mułu. Mam spore nadzieję na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Woda już duża, ale nie wszystkich to przeraża i zniechęca. Wczoraj pomiędzy mostem drogowym a tamą wojskową w Górze Kalwarii widziałem gościa pływającego po Wiśle skuterem wodnym... Nie wiem jak to nazwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Woda już duża, ale nie wszystkich to przeraża i zniechęca. Wczoraj pomiędzy mostem drogowym a tamą wojskową w Górze Kalwarii widziałem gościa pływającego po Wiśle skuterem wodnym... Nie wiem jak to nazwać.Ja głupotę/brak wyobraźni określam jako selekcję naturalną. Edytowane 27 Maja 2019 przez ASAPfishing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Wczorajsza wycieczka miała charakter tylko wycieczkowy. Woda w nocy z piątku na sobotę poszła w górę o kolejne kilkadziesiąt centymetrów ... A jeszcze w piątek pod mostem i w jego okolicach była taka grupa amatorów grilowania, że chyba w jednym miejscu to tyle grilów jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Miło popatrzeć jak fala w końcu przepłuka okolicę. Nie pamiętam już kiedy ostatnio było takie 600 centów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Miło popatrzeć jak fala w końcu przepłuka okolicę. Nie pamiętam już kiedy ostatnio było takie 600 centów Najgorsze jest to że jak woda opadnie ten cały syf zostanie w krzakach. Butelki, puszki, talerzyki etc. Będzie też konretny smród jak utrzyma się słoneczna pogoda - Ale zdecydowanie taka wyższa woda zrobi robotę, więc trzeba będzie się pogodzić z tymi niedogodnościami. Zawsze zastanawia mnie co w takiej sytuacji dzieje się z rybami np. takimi jak brzany, czy one zmieniają swoje miejsce na okres takiej wysokiej wody czy zostają tam gdzie zwykle przyklejone do dna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Oczywiście "zagadali" widzowie, a skończyło się na "panie bolka to trza podlewać wodą czy jakoś tak bo suchy, a na koniec po jeszcze jakichś tam czarach dopiero na patelnie" (to tak w skrócie bo nie słuchałem), a ja yep rybę do wody i się opowieści kulinarne skończyłyMusisz w mleku dzwonka wymoczyć. Edytowane 27 Maja 2019 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Alert przyszedł mi na tel, że wtorek-środa fala kulminacyjna będzie i najwyższy poziom Wisła osiągnie jak dotąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Ja także dostałem, właśnie się wybieram nad rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Woda już duża, ale nie wszystkich to przeraża i zniechęca. Wczoraj pomiędzy mostem drogowym a tamą wojskową w Górze Kalwarii widziałem gościa pływającego po Wiśle skuterem wodnym... Nie wiem jak to nazwać.Ja bym nie był taki kategoryczny w wydawaniu osądów.Jest całkiem spora grupa ludzi doskonale odnajdujących się na takiej wodzie na różnych pływadłach.Gdyby mnie sytuacja rodzinna nie trzymała w domu, to bym codziennie po pracy na tej wodzie treningi kajakowe robił, a mój kajak treningowy ma 46cm szerokości i półokrągłe dno.Są jeszcze inni dla których wysoka woda to idealne warunki do uprawiania sportu i nie są to szaleńcy.https://m.youtube.com/watch?v=4JVrTUXof3U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Tak informacyjnie z ekranów w M2. Zamykają bulwary i wprowadzają zakaz wchodzenia na międzywale... Czyli chyba między wałem a korytem rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi