Tomek St. Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wczoraj popołudniu udało mi się wybrać na 3 godzinki w okolice portu w Górze Kalwarii. Pogoda niespecjalna, zimno i wiało, ale woda dość fajna, niezbyt trącona, jednak ryba w ogóle nieaktywna. Po pewnym czasie postanowiłem przenieść się za wał, na odnogę Wisły a tam jakby inny świat: dużo drzew więc nie wiało, woda lekko płynąca, aktywny zarówno białoryb jak i drapieżniki, niestety nie za wielkie. Jeden ok. 50 cm bolek dał się skusić na obrotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalN Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy da się dojść do wody i połowić na wysokości ul. Bronowskiej czy może woda na łąkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) Bulwary 6:00 rano. Tak sobie czasem tuptam na papieroska przed robotą Edytowane 30 Maja 2019 przez Hesher 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy da się dojść do wody i połowić na wysokości ul. Bronowskiej czy może woda na łąkach? Wczoraj woda jeszcze była na plaży przy Romantycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Bardzo szybko opada w niedzielę już 245, wrócę z pstrągów i od poniedziałku ogień ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Bardzo szybko opada w niedzielę już 245, wrócę z pstrągów i od poniedziałku ogień ????Na jakim wskaźniku opierasz swe przypuszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Na jakim wskaźniku opierasz swe przypuszczenia ? Na pogodynka.pl zapewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Dokładnie na pogodynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalN Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wczoraj woda jeszcze była na plaży przy Romantycznej.Newsy w necie też czytałem, ale gdzie Romantyczna a gdzie Bronowska Myślałem, że ktoś był i się przebijał bo chciałem wyskoczyć jutro po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Newsy w necie też czytałem, ale gdzie Romantyczna a gdzie Bronowska Myślałem, że ktoś był i się przebijał bo chciałem wyskoczyć jutro po pracy.To po prostu wyskocz ???? ja na pewno będę w sobotę bez względu na niułsy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Newsy w necie też czytałem, ale gdzie Romantyczna a gdzie Bronowska Myślałem, że ktoś był i się przebijał bo chciałem wyskoczyć jutro po pracy. Ja akurat na rowerku byłem. Jak porównasz sobie wysokość brzegu ze stoliczkami przy plaży i wysokośc główek przy Bronowskiej to Ci wyjdzie. Ja pojechałem nad Łachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Pytanko. Główki jeszcze przelane? Był ktoś dzisiaj? Coś się działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Przelane. Jeszcze może jakieś max 50cm. Na bulwarach pokazuje 366cm (jak dobrze pamiętam %) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Dzięki Robert. Rano jak się uda wstać wcześniej to przed pracą spróbuję swoich sił. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo11987 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Jak wyniki dziś od rana panowieBronowska można odwiedzić? Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Karollo11987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Jak wczoraj zapowiadałem tak i dziś zrobiłem Dzisiejszy wypadzik uważam za udany chociaż w ogólnym rozrachunku dwa do jednego dla Wisły Nawet 3 do 1 bo pochłonęła mi 1 widła, ale mam nadzieję, że go odzyskam bo wiem gdzie prawdopodobnie będzie na mnie czekał Szybka relacja dla niezdecydowanych. I tak po kolei. Woda jeszcze dość wysoka, ale rzeka wraca do koryta i łowić się już da.Przy odrobinie uwagi bez większego problemu można wejść (oczywiście w kaloszach takich do kolan) na praktycznie wszystkie główki od Mostu Świętokrzyskiego w kierunku Pragi. Aktualny stan wody na Bulwarach według serwisu pogodynka to 290 cm. Warto zapamiętać.Idąc w kierunku mostu Poniatowskiego natrafiłem na linkę Nie mam pojęcia skąd się wzięła. Na pewno przed wielką wodą jej tam nie było.Jeszcze dalej na ścieżce zobaczyłem kolejne ślady po dużej wodzie.Niestety jak napisałem wyżej dwa do zera dla Wisły. Miałem jedynie dwa na dodatek nie zacięte brania na wspomnianego widła.Za to aktualnie w wodzie największą aktywność widać wśród tych jegomości Chyba mają tarło A w drodze powrotnej na do widzenia takie fajne widoczki.Cóż, niby nie samymi rybkami człowiek żyje, ale po takim zachodzie niedosyt pozostał ... I dlatego jutro rewanż Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Sławek Nikt 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ja tradycyjnie już od 48 lat w dzień dziecka choć na chwilę zaglądam nad warszawską Wisłę . 1 czerwca 1971 roku tata i dziadek zabrali mnie pierwszy raz w życiu na ryby . Łowiliśmy na tak zwanych wysokich lądach w tajnej miejscówce mojego dziadka. Na tej wyprawie ostro połowiłem tak zwanych płoci gruntowych (bardzo duże) i leszczy , no i wpadłem w szpony nałogu . Dziś udało się złowić jednego bolenia , był krótki czyli niefotogeniczny .Ale i tak jestem zadowolony. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Z cyklu znajdź szczegół co akurat na tym zdjęciu trudne nie będzie ... Trochę mnie obecność tego gada zaskoczyła, ale nie na tyle aby się salwować ucieczką wpław na drugi brzeg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Taki duży chłopiec, a zaskrońca się boi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Taki duży chłopiec, a zaskrońca się boi. Od razu boi ... Ale jakby taki zaskroniec z jakiejś gałęzi zwisał to na 90 % gacie mokre bo szedłbym wpław na drugi brzeg z kilwaterem jak Phelps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Myślałem że zagubionego Pytona znalazłeś Edytowane 2 Czerwca 2019 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ryby dziś dość aktywne. Widać było, że po dużej wodzie zaczynają uzupełniać kalorie. Niestety nic godnego foto nie chciało zapozować... aczkolwiek miejscówki naprawdę żyły. We wtorek i środę dogrywka. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ryby dziś dość aktywne. Widać było, że po dużej wodzie zaczynają uzupełniać kalorie. Niestety nic godnego foto nie chciało zapozować... aczkolwiek miejscówki naprawdę żyły. We wtorek i środę dogrywka. U mnie wręcz przeciwnie, byłem dzisiaj 3h ,tylko 2 ataki bolenia zauważyłem i to tyle . Jedno pstryknięcie w fanatica Uważajcie na to błoto, bo dzisiaj 2 razy jechałem na dupie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) 1 czerwca 1971 roku tata i dziadek zabrali mnie pierwszy raz w życiu na ryby .Piotrek, czasem wpędzasz mnie w kompleksy swoją znajomością Wisły, ale właśnie sobie uświadomiłem, że ryby łowisz 10 lat dłużej, niż ja chodzę po tym świecie A poniżej kontynuacja wątku o "ślepej kurze i ziarnku" - pękła kolejna granica, tym razem 50cm <...> zdjęcie usunąłem, dumę łowcy rozumiem, jednak mocno razi ryba "wypanierowana" w piachu Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Jano 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Paweł, ryba piękna, ale ta panierka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi