olo86 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Paweł, ryba piękna, ale ta panierka... Gdybyś wiedział w jakim mandżurze został złowiony, zrozumiałbyś czemu jest brudny..I tak jest czystszy niż jego łowca po tej wycieczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Słuchajcie, rybę chciałem zmierzyć, bo od początku wiedziałem, ze jest szansa na 5 z przodu. Trawy w koło brak, bo woda opada i wszędzie błoto. A skoro już się ubrudził, to myć go nie będę, (i przy okazji ścierać śluz z ryby), aby na zdjęciu było ładniej, bo rybie to w żaden sposób nie pomaga, a mnie ta „panierka” aż tak w oczy nie razi. Jakby co nie pogniewam się, jeśli admin usunie zjecie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Kto nad Wisełką w zeszły piątek, sobotę czy niedzielę był wie jak się łowiło i brzegi niemal trawestowało ..., po tej "podniesionej" wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Super ryba, co do zdjęcia lepiej zrobić takie niż żeby ryba padła;) Warto nosić duży podbierak nad wodę i trzymać rybę maksymalnie długo w wodzie jak tak robię i nigdy nie mam problemu z tym aby ryba nie odpłynęła czy była brudna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 szybki Brief o stanie wody na główce poniżej Gdańskiego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 U mnie dzis szybkie dwie 60. Mimo brazowej zupy całkiem dobre brania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja wczoraj 2 okonie (jeden około 30), mały sandacz i bolek 60+ na deser. ;-)No i te uwagi gapowiczów: Proszę Pana, tu są same śmieci.A potem jak zobaczyli bolka: Panie, ale jak to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Panowie jak uważacie jest sens ruszyc teraz na opaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Panowie jak uważacie jest sens ruszyc teraz na opaski? Zależy które - moim zdaniem, przynajmniej te na których ja łowię jeszcze są za bardzo zalane. Np. ta poniżej północnego, czyli Buraków najlepiej działa przy stanie 170-190. Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja byłem w niedzielę na odcinku górnym warszawskim i zszedłem o kiju. Kilka dawno zapomnianych starorzeczy dostało nowy wlew wody w tym dawno wyschnięty boczny strumień który płynął wartko. Ilość błota taka, że do miejscówki szedłem zamiast 5 minut to 15. Dziś już pewnie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja łowiłem wczoraj i dziś na opaskach. Biorą przy zalanych trawach. Dziś spięty ładny sandacz i ładny boleń. Zero aktywności na wodzie ale biorą. W jednym miejscu miałem trzy razy pod rząd nieudany atak ale coś mniejszego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Coś się dzieje. Wczoraj ławica, dziś szpiegusek 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Coś się dzieje. Wczoraj ławica, dziś szpiegusek P6056493.JPG P6056494.JPG P6056495.JPG Wygląda na zacnego grubaska... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Piotrek zdjęcie w czasie rzeczywistym czy z rana ? Graty fajny zwierz Coś się dzieje. Wczoraj ławica, dziś szpiegusek P6056493.JPG P6056494.JPG P6056495.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dzisiaj 1 godzinka na opasce pod Siekierkowskim. Jeden okoń niecałe 30 cm i nieudany atak czegoś co chciało zjeść wyjmowanego z wody woblerka... ???? Pomimo wody w kolorze kawy z mlekiem i braku aktywności na powierzchni ryby żerują.. Warto próbować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Piotrek zdjęcie w czasie rzeczywistym czy z rana ? Graty fajny zwierz Oczywiście z porannej drogi do pracy.Ostatnio więcej połowiłem, nie mam kiedy wrzucić. Ganiam ze spotkania na spotkanie, a w domu zostaje położyć dzieci i zasnąć przy TV 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 ... a w domu zostaje położyć dzieci i zasnąć przy TV Zasypiać trzeba przy żonie. Chociaż przy żonie czasem trudno zasnąć. ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 U mnie dziś wieczorem jedno branie z miejsca gdzie za 2-3dni będzie łacha piachu. Niestety bolek o jakieś kilka cm "nieforumowy" - Za to na ostatnich zawodach o mistrzostwo okręgu siał by popłoch w klasyfikacji Ogólnie miłe 1.5h nad wodą, a już totalnie zaskoczył mnie brak jakichkolwiek insektów...nie to że było ich mało - ich po prostu nie było.Na wodzie cisza.Pozdrawiam,malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Kontynuacja , dalej szpiegusek w akcji. W tym roku mam brania praktycznie na trzy przynęty... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Was serdecznie. Dziś nastał długo wyczekiwany dzień wolny w którym zaplanowałem wypad nad Naszą Królową. Zacząłem o dosyć dziwnej porze jak dla mnie bo chwilę po 14. Pierwszy przystanek, Pleciona. Błoto po kolana więc odpuściłem i poszedlem spowrotem w stronę mostu Łazienkowskiego. Jedno miejsce i 3 godziny w pełnym skupieniu. Pierwszy rzut, siedzi 56. Oooo zaczyna się dobrze... Znaki na wodzie bardzo sporadycznie, klenie w trawach bardziej się pokazywały niż komary, a to już duży plus. Kilka rzutów i potężne branie, niestety nic z tego, udało mu się nie wylądować na patelni ale do tego jeszcze wrócimy. Przez kolejne 40 minut cisza, wyjście w warkoczu do wobka lecz bez zapięcia, jesteśmy już pod samymi nogami i powtórka, to ta sama bestia* uderzył w wyciągany z wody wobler i znowu pudło, woda na tyle brudna że nie widziałem go w momencie ataku. W pewnym momencie chciał mi zagrać na gulu i cały wyskoczył pięknie nad wodę około 5m od brzegu. Kolejne minuty to gra 1vs1, pudełko przebrane, kombinacje prowadzenia również były zmieniane i nic. Odpuściłem. Pojechałem w stronę centrum, tam dwa małe i sandaczy. Dołączył kolega, idziemy na główkę która jest nam dobrze znana, pusto. Kolejna zajęta, szybka decyzja i wracamy tam gdzie ja dziś nie miałem szczęścia. Wchodzimy na miejsce, mijamy wędkarza który tego dnia łowił na grunt w tym samym miejscu. Wymiana zdań i okazuje się że na wątrobę nic, a na spinning dwa bolenie jeden po drugim. Nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie to że dwie ryby koło 55-65 zabrane i złowione na..... ...wobler 3cm w kształcie żuczka. *bestia miała minimum 70cm Pozdrawiam i życzę powodzenia Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Patryk022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ja dziś ilościowo ostro połowiłem . Na brzeg wyjechało 15 kleni i 5 boleni .Jakościowo to już znacznie gorzej . Niestety wszystkie klenie takie około 30 cm niektóre z niewielkim +.Z boleni tylko jeden spełniał forumowe minimum , reszt krótka. Zdjęcie mam , ale bolek mocno zapiaszczony , to i nie ma sensu wrzucać .Miałem też pięknego bolenia na kiju , ale spadł niemal pod samymi nogami . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Was serdecznie. .....Wchodzimy na miejsce, mijamy wędkarza który tego dnia łowił na grunt w tym samym miejscu. Wymiana zdań i okazuje się że na wątrobę nic, a na spinning dwa bolenie jeden po drugim. Nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie to że dwie ryby koło 55-65 zabrane i złowione na..... ...wobler 3cm w kształcie żuczka. *bestia miała minimum 70cm Pozdrawiam i życzę powodzenia@Patryk to tak na ogół właśnie bywa. Ty będziesz się czaił, starał, skradał, przerzucisz całe pudło i nie trafisz a gumiak złoży grunt, założy jeden z trzech swoich woblerów i nastawieniem upolowania kolacji ją upoluje. Podobne akcje miewałem na Siekierkach, jak wpadał typ z wędką 20-60 ze srebrnym longiem i w pół godziny łowił 2-3 bolki i zawijał się do domu. Nic z tego nie mogłem zrozumieć za małolata. Teraz już wiem, że tak musi być i koniec Ja dziś ilościowo ostro połowiłem . Na brzeg wyjechało 15 kleni i 5 boleni .Jakościowo to już znacznie gorzej . Niestety wszystkie klenie takie około 30 cm niektóre z niewielkim +.Z boleni tylko jeden spełniał forumowe minimum , reszt krótka. Zdjęcie mam , ale bolek mocno zapiaszczony , to i nie ma sensu wrzucać .Miałem też pięknego bolenia na kiju , ale spadł niemal pod samymi nogami . Piotr dobra ilościówka Klenie z opaski? Pozdrawiam Panowie. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Ciąg dalszy, tym razem ławica. I jeszcze kleniowy przyłów na inną ulubioną boleniówkę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Krótki wypadzik wczoraj wieczorem na rzekę, o dziwo nie ma komarów, jest kupa błota, ale i bolenie żerują bardzo aktywnie. Fajnie, teraz niestety dłuższa przerwa, kilka ładnych dni m. ps. w dziale foto/video załączam materiał video migawka_003.bmp Edytowane 7 Czerwca 2019 przez MGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Krótki wypadzik wczoraj wieczorem na rzekę, o dziwo nie ma komarów, jest kupa błota, ale i bolenie żerują bardzo aktywnie. Fajnie, teraz niestety dłuższa przerwa, kilka ładnych dni m. ps. w dziale foto/video załączam materiał video Nie wiem gdzie Ty byłeś ale podjechałem wczoraj rekonesansowo na Siekierki i komarów od cholery. Może dlatego, że jechałem prawie godzinę rowerem i trochę cisnąłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi