malcz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Czasem tak właśnie z tymi opaskami bywa, zamiast kleni biorą okonie. Z mojego doświadczenia wynika że rzadko da się połowić oba gatunki jednocześnie. I jak zaczynam dzień od oksa - to nie jest "dobrze"...Pozdrawiam,Malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Ja dziś od 4 do 8.30 z kolegą. Jeden bolo 66, dwa klenie coś około 25-30 cm i spięty sandacz plus okonek. Wszytko na wobki, z wyjatkiem bolenia, ten uderzył na wahadłowke. Łowiliśmy na opasce. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez zator 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Kurde, Włoczykiju, pamiętam twoje zdjęcia chyba jeszcze z grona Ale ten czas leci... Troche mnie odstraszacie tymi komarowymi opowieściami znad wody, ale chyba w końcu się wybiorę bo ileż można bez tej Wisły wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Kurde, Włoczykiju, pamiętam twoje zdjęcia chyba jeszcze z grona Ale ten czas leci... Troche mnie odstraszacie tymi komarowymi opowieściami znad wody, ale chyba w końcu się wybiorę bo ileż można bez tej Wisły wytrzymać Co do komarów to parkuję samochód przy samym wale wiślanym i gdy wysiadam wieczorem lub nawet po południu, z dziećmi, to najpierw wysiadam ja i wyciągam hulajnogi, a potem chłopcy dostają polecenie, żeby się nie zatrzymywać aż do klatki schodowej. Wygląda to komicznie...jakbyśmy uciekali z lasu, a za nami wataha wilków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Koledzy, ktoś się orientuje kto zarządza j. Lisowskim w Powsinie? Są na miejscu inf, że jakieś stowarzyszenie ale nie napisano jakie... Co do komarów, to czerwonej Muggi nienawidzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Koledzy, ktoś się orientuje kto zarządza j. Lisowskim w Powsinie? Są na miejscu inf, że jakieś stowarzyszenie ale nie napisano jakie... Co do komarów, to czerwonej Muggi nienawidzą ... Przy wodzie stoi chyba tablica z regulaminem etc. Tam są pewnie jakieś dane kontaktowe. Jest też jakaś stróżówka przy samej wodzie, pewnie w sezonie ktoś tam pilnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Przy wodzie stoi chyba tablica z regulaminem etc. Tam są pewnie jakieś dane kontaktowe. Jest też jakaś stróżówka przy samej wodzie, pewnie w sezonie ktoś tam pilnuje.No właśnie żadnych danym nie widziałem, tylko że zakaz połowu... Stróżówka powiadasz...? Muszę podjechać na spokojnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 https://niezalezna.pl/276133-warszawa-z-wisly-wylowiono-cialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 https://niezalezna.pl/276133-warszawa-z-wisly-wylowiono-cialo Dziś o świcie planowałem akurat tam łowić, ale cały dzień spotkań i z rozsądku zrezygnowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Mam Tutaj więcej: http://jerkbait.pl/topic/123376-sumy-2019/?p=2602227 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Gratulacje! Z brzegu czy z łódki? Piękny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Gratulacje! Z brzegu czy z łódki? Piękny! Jeśli pytasz o suma kolegi powyżej @korol to wystarczy kliknąć na link i sprawa się wyjaśni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Piotrze gratuluję rybki:) Ja miałem branie suma w poniedziałek o 6 rano,...potężne walnięcie i 15,góra 20 sekund pulsacyjnego gięcia kija z jednoczesnym wybieraniem plecionki ze szpuli ....po czym ryba bezpowrotnie weszła w zaczep....ale przez chwile było miło:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Mam i ja Wąsacz z wczorajszego wieczora, efektownie zgarnął z powierzchni uklejkę od kolegi @Wildrivera. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 u mnie bardzo słabo z możliwościami wyjścia nad Wisłę było ostatnio. Dziś wreszcie na godzinę z rana sprawdzić metę z maja, bo (o zgrozo) robiąc wpis wyszło, że to moje pierwsze wyjście nad Wisłę w czerwcu... Na wodzie cisza, bolków i kleni nie widać, ale okoń mi się uwiesił. Zawsze to przynajmniej nie zszedłem o kiju, ale bez regularnych wizyt, to ciężko coś poważniejszego złowić.Szukacie harcujących bolków, czy w sprawdzonych metach w toni siedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Ja jeszcze w tym sezonie nie zdjąłem żadnego z powierzchni. Więc chyba siedzą troszkę głębiej, ewentualnie mijam się z nimi gdy ładnie się pokazują. Choć widziałem kilka ataków ładnych lecz poza zasięgiem. Od jutra kilka dni przerwy od Wisły, zobaczymy co się dzieje w krainie WIELKICH jezior. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 U mnie jeden okolowymiarowy sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 U mnie jeden okolowymiarowy sandaczPiotr widzę że dzisiaj aktywnie, rano Narew, teraz Wisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Na Narwi braly sredniaki, więc pomyślałem, że coś ładnego trafię na Wiśle. A tu niespodzianka, woda niemal martwa. Czekam na nizowke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Piotrek, dla mnie to już jest niżówka... )) Teraz każdy centymetr wody w dół to mniejsza szansa na ładna rybę, a jak Cię znam to 60 cm boleniki nie są w Twoim zainteresowaniu )))Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @korol pewnie czeka na niżówkę żeby lepiej odczytać miejsca po wysokiej wodzie. Potem znów będą wyniki. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Mam nadzieję, że na niektórych zapiaszczonych główkach woda trochę namieszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) @korol pewnie czeka na niżówkę żeby lepiej odczytać miejsca po wysokiej wodzie. Potem znów będą wyniki. ;-)Korol czeka żeby wejść na rafy i zacząć nas katować zdjęciami Brzan, lipiec za moment Edytowane 19 Czerwca 2019 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 W tym roku pewnie brzany będą później. W obu rzekach poziom jeszcze nie sprzyja.. Planuje więcej porafowac w nocy. Coraz łatwiej przychodzi mi wyjście w nietypowych godzinach;) Woda faktycznie pomieszala. U mnie na razie na minus. Rok temu o tej porze byłem już mocno oblowiony boleni i sumow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Poranny wypad . Trzy klonki 30-35. Nie widziałem aktywności bolków . Bluza z kapturem i REEPL 55 dały dzisiaj komfort . Od 5 zero życia na wodzie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi