Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że temat Warszawski ale z racji tego iż jestem obecnie w okolicach Węgorzewa to chciałem się z Wami podzielić informacją.

Wchodzę do wędkarskiego po zezwolenie i dowiaduje się od przesympatycznej Pani że w tym roku podwyżka 100%. Dzień łowienia na tych wodach kosztuje 30zł!!!

W tamtym roku płaciłem 15, to zaczyna być naprawdę wku.....ce

Pozdrawiam i życzę owocnych połowów

• Like 2

Dzisiaj całkiem miłe 2h w ciągu dnia, dwa razy trzeba było wysychać, ale przy tej temperaturze to żaden problem :) na wodzie generalnie cisza i martwo, dwa brania zaliczone i 80+ bolenia na brzegu, niestety w dwóch kawałkach :) brania potężne, nieadekwatne do wielkości ryb.

Pozdrawiam,

Malcz

• Like 3

Wiem że temat Warszawski ale z racji tego iż jestem obecnie w okolicach Węgorzewa to chciałem się z Wami podzielić informacją.

Wchodzę do wędkarskiego po zezwolenie i dowiaduje się od przesympatycznej Pani że w tym roku podwyżka 100%. Dzień łowienia na tych wodach kosztuje 30zł!!!

W tamtym roku płaciłem 15, to zaczyna być naprawdę wku.....ce

Pozdrawiam i życzę owocnych połowów

To tyle samo co w OM.

Edytowane przez MichalN

Dzisiaj krotki atak pomiędzy 4 a 6 dwa okonki i jeden Bolek. Ciężko określić wielkość, ale atak na Panica Adama spowodował przerwanie fluorocarobnu 0.28

Może źle wywiązałem węzel. Pytanie czy fluorocaron kupiony w ubiegłym roku na jesieni może tak szybko stracić swoje właściwości?

Gość DAWIDspinn

Polecam przed każdym wyjściem przewiązywac jeszcze raz wszystkie węzły, niektórzy wiążą jeszcze raz nawet po dobrym zaczepie ;) No i sprawdzać czy węzeł który wykonaliśmy jest mocny, mega szkoda ryby z woblerem w pysku.

• Like 2

Ja dziś odwiedziłem nową miejscówkę na Wiśle gdzie napotkałem bardzo aktywne rybki i nie towarzyszyły mi komary. W jednym miejscu 3 godziny przerzucałem wszystkim co mam w pudełkach żeby złowić sporego drapieżnika który atakował co chwila w promieniu 10 metrów ode mnie. Niestety żywe rybki okazały się bardziej interesujące i musiałem mu odpuścić.

Ja dziś kolejne 2h nad rzeką, godziny inne niż wczoraj, miejsca inne - efekt podobny. Dwa bolki na brzegu, poprawiłem się o kilka cm względem wczorajszego wypadu. Dzisiaj było blisko 90cm w dwóch kawałkach. Z jednej strony fajnie że są takie sportowce, niemniej miejsca książkowe pod ryby raczej większe, może trzeba raniutko? Na wodzie ogólnie martwo - poza dwoma atakami już ładnych ryb na przykosie 70m od brzegu.

Jutro przerwa, trzeba trochę pomieszkać itp...

Następna próba w poniedziałek - nowe miejsca, nowe godziny...

Pozdrawiam

Malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 2

U mnie blisko 130, też w dwóch kawalkach;)

Ja tam bym wolał mieć nawet krótszego ale jednak w jednym kawałku. ;-)))

Gratulacje Panowie. Długi weekend spędziłem 60 km przed Warszawą. Kilka brań było ale skuteczność słaba. Tęskniłem za warszawskimi opaskami.

...nowe miejsca i nowe godziny....i dodam trochę czerwonych płetw do wątku :)

Ryba między 43-45, żaden gigant, ale cieszą okoliczności. Pojechałem na bolki, ale przypomniałem sobie że tuż przy miejscu gdzie zawsze parkuję auto, jest fajna rafa i rynienka, mała kameralna miejscówka na kilkanaście minut. Problem w tym, że zawsze jak tam jestem to kamienie są już na wodą, główny nurt z dala i kręci się tam całe kleniowe przedszkole. Teraz stan prawie idealny, kamienisko około 40-50cm pod wodą - pomyślałem spróbuję na lekko, a że zawsze mam dwa kije w aucie to problemu nie było. Dałem sobie 20 minut i obłowienie miejscówki z trzech różnych kątów. Zadziałało klasycznie, pod prąd - w 16minucie "tury". Tym razem, bez żadnego malucha za to jeszcze z jednym dyżurnym oksem. Później poleciałem w górę na bolki....do 20:30 woda martwa, później trochę się pokazały - nie wciąłem jednego fajnego brania i po 21 zawinąłem się na bazę.

P.S. do tej pory byłem twardy, ale dzisiaj komarowa armia "przegła".....

Pozdrawiam,

malcz

post-53156-0-03469000-1561415441_thumb.jpg

• Like 12

Maro123, może coś więcej napiszesz. Nikt nie jedzie z Ursynowa w ciemno np. na Białołęke i nie okrada piwnicy. Pomyśl kto w bloku mógłby w tym pomóc, a i napisz co mniej więcej zginęło.

p.s z jakiej dzielnicy jesteś?

Dokładnie. Musiał cię przyfilować "swojak"...

Napisz dzielnicę, może trzeba się rozejrzeć bo bazarkach w weekend. Olimpia, Koło...

Masakra. To był mój argument, dlaczego muszę zagracać mieszkanie, a do piwnicy to mogę znieść farby i stary wiatrak.
I zaanektowałem szafę w pracy, tutaj już najbezpieczniej.

Mam nadzieję, że się sprawca/y znajdą i uda się odzyskać chodź trochę sprzętu.

• Like 5

Ursynow, zajumali 2 federry mikada 100gr rekojwsc z czarnej pianki, 120Gr rekojesc z korka, z kolowrotkami dragon, i mikado, wedke do ktorej mam sentyment czeskiego tokoza spining zielony porcelanowe czerwone przelotki wislanym sumom dawala rade do niej byl kolowrotek dragon impakt z zielona plecionka. Wedka sumowa Cat combat zielona z kolowrotkiem mikado pleconka, spining mikado so 15 gr z dorabiana przelotka szczytowa z kolowrotkiem Mitchell nawinieta plexionka, pikierek sonata do 20 gr z kolowrotkiem mikado, w huj przynet blach, obrotowek gum, woblerkow, roznyxh firm niektore pamietaja lata 80 dirmy sum, sumex, dewar, cmy jetki mepsy obrotowki, xiezarki koszyki, splawiki i cala reszta, plecak czarny fiemy Hp, pokrowiec zielony mikado w ktorym byly 2 wedki federy i twn tokoz, pokrowiec ma paski przewiazane zielona linka bo regulaxja puszczala i sowaki zle apinajace komory pokrowca