Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DAWIDspinn

dekosz choć info nie z bulwarów a z dołu z "krzaków" to sytuacja przedstawia się tak, że najgorsze są dwie godziny od zmroku 22/24. Później jest już lepiej. Jak się dobrze spryskasz i stoisz mniej więcej w jednym miejscu to jest spokój. Często po zmianie miejsca znów trzeba się spryskać i znowu sytuacja opanowana, ogólnie da się łowić ;)

• Like 2

Dwie rybki z dzisiejszego upału. Mini bleak Oleixa i sterowiec T.Janeczka na agrafce.

Wojtek szacun za walkę w takim upale. Należały Ci się te rybki. W jakich godzinach strzeliły?

Ja właśnie wracam z wieczornej sesji, 2h i pierwszy raz od dawna wyzerowałem - nawet brania. Na wodzie całkiem martwo, nawet ślizgaczy nie było.

Co do komarów dokładnie tak jak pisze Dawid. Za każdym razem po zmianie miejsca trzeba się psikać, ale o dziwo są też miejsca niedaleko od siebie gdzie jest znaczna różnica w ilości no i bydlaki zdecydowane nie lubią słońca.

Pozdrawiam,

Malcz

Edytowane przez malcz

Nikt nie lubi słońca oprócz Wojtka:) ja dziś na termo miałem 39 stopni. Odkąd przeszedłem kilka batali z komarami znad Wisły, teksty typu, ale tu komarów a lata ich kilka na krzyż, nie robią na mnie większego wrażenia;)

Edytowane przez zator

Ja tam spryskuje dłonie, zakładam kaptur oraz siatkę na głowę i jazda :)

Ostatnio straciłem wenę, nawet nie przez upał, bo akurat dobrze znoszę, ale nie chce mi się dłubać pojedynczych rybek.
Dziś znów olałem wczesne wstawanie i nawet nie ustawiałem budzika na tą 2.20....W sumie w taki upał to i tak pewnie sandacze niemrawe.

Też straciłeś wenę Piotrek, chyba ja Cię zaraziłem moim narzekaniem na upał itd

Powiem Kolegom, że to chyba jakaś epidemia... Rok temu wstawałem o świcie i pędziłem nad Wisełkę, minimum trzy razy w tygodniu a i wieczorem czasem drugie podejście było... W tym roku byłem rano ledwie raz i to tak bardziej dla zasady... Starzeje się człowiek czy jak do jasnej cholery...?

• Like 4

Gość DAWIDspinn

Ja jak postanowię sobie to idę, grunt w tym że nawet takiego zamiaru nie miałem ;) Tak czy tak trochę tych rybek w czerwcu się złowilo także na plus ;) Wena wróci, o to się nie martwię, i wtedy wrócę z zdwojoną siłą ????

• Like 5

Ja jak postanowię sobie to idę, grunt w tym że nawet takiego zamiaru nie miałem ;) Tak czy tak trochę tych rybek w czerwcu się złowilo także na plus ;) Wena wróci, o to się nie martwię, i wtedy wrócę z zdwojoną siłą

Dokładnie tak samo u mnie. Nawet budzika nie nastawiam, bo wolę pospać... Może jak dzieciaki ze Starą do dziadków wyślę, to wena wróci, choć wtedy, to znowu wieczorne browary się pojawią... Nosz k.....

• Like 4

Ja byłem ostatnio po południu. Bolek ok. 50 cm, ładny okoń, nawet ładny kleń, a potem bolek 80 cm, za którym biegłem po brzegu ponad 100 metrów wśród dopingującej młodzieży. Nie byłem w stanie go zawrócić pod prąd. Okazało się, że podhaczony więc zdjęcia nie będzie, ale emocje niesamowite. Pływa dalej i mam nadzieję na spotkanie jeszcze kiedyś tym razem z wobkiem w paszczy.

• Like 2

Swoje zrobił też spacer martwą pustą rafą (nawet ryby nie mogły znieść panującego obok zgorszenia..) oraz  relacja z wypadu kolegi nad Odrę...inne światy, przepaść

Piotrek jeśli piszesz o zgorszeniu , to w grę wchodzi tylko jedna warszawska rafa. :angry:

Jeden z naszych kolegów po nocnym powrocie z tej rafy , stwierdził "Nigdy więcej" :D

Ja byłem ostatnio po południu. Bolek ok. 50 cm, ładny okoń, nawet ładny kleń, a potem bolek 80 cm, za którym biegłem po brzegu ponad 100 metrów wśród dopingującej młodzieży. Nie byłem w stanie go zawrócić pod prąd. Okazało się, że podhaczony więc zdjęcia nie będzie, ale emocje niesamowite. Pływa dalej i mam nadzieję na spotkanie jeszcze kiedyś tym razem z wobkiem w paszczy.

Brawo za Fair Play. :)

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 3

dekosz choć info nie z bulwarów a z dołu z "krzaków" to sytuacja przedstawia się tak, że najgorsze są dwie godziny od zmroku 22/24. Później jest już lepiej. Jak się dobrze spryskasz i stoisz mniej więcej w jednym miejscu to jest spokój. Często po zmianie miejsca znów trzeba się spryskać i znowu sytuacja opanowana, ogólnie da się łowić ;)

Dzięki, trzeba będzie sprobować wyskoczyc przed pracą w takim razie. ultrahton zakupiony :D

Piotrek jeśli piszesz o zgorszeniu , to w grę wchodzi tylko jedna warszawska rafa. :angry:

Jeden z naszych kolegów po nocnym powrocie z tej rafy , stwierdził "Nigdy więcej" :D

Brawo za Fair Play. :)

Tak, masakra na brzegu, fuuuuj!, a w wodzie pustynia. Na tyle potencjalnych stanowisk złowiłem tylko jednego bolenia i prawie żadnej drobnicy nie widziałem.

• Like 1

Tak, masakra na brzegu, fuuuuj!, a w wodzie pustynia. Na tyle potencjalnych stanowisk złowiłem tylko jednego bolenia i prawie żadnej drobnicy nie widziałem.

Dobra nie bądźcie tacy enigmatyczni, skoro i tak ryb tam nie ma :) o co chodzi i gdzie to jest? Lepiej uprzedzić kolegów...przychodzi mi na myśl jedno miejsce, tuż poniżej jednego z mostów...w zeszłym roku pojechałem na rafy właśnie tam, wlazłem do wody, po jakimś czasie kontrolnie się odwracam a tam stary chłop z parówą na wierzchu....tak ze 100m ode mnie....

• Like 1

Dobra nie bądźcie tacy enigmatyczni, skoro i tak ryb tam nie ma :) o co chodzi i gdzie to jest? Lepiej uprzedzić kolegów...przychodzi mi na myśl jedno miejsce, tuż poniżej jednego z mostów...w zeszłym roku pojechałem na rafy właśnie tam, wlazłem do wody, po jakimś czasie kontrolnie się odwracam a tam stary chłop z parówą na wierzchu....tak ze 100m ode mnie....

Tylko jeden . Widziałem czterech z czego dwóch ganiało się po płytkiej wodzie piszcząc jak małe dzieci. Więc trzeba uważać na tyły [emoji6][emoji44]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Tylko jeden . Widziałem czterech z czego dwóch ganiało się po płytkiej wodzie piszcząc jak małe dzieci. Więc trzeba uważać na tyły [emoji6][emoji44]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

i pamiętajcie,co by się za bardzo nie wypinać,oni są szybsi od każdego komara czy innego owada :D

• Like 1