malcz Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Woda jakaś martwa, jeden okołowymiarowy sandacz.Słabiutko to fakt, ja wczoraj zaatakowałem wieczorem z nadzieją że to lekkie ochłodzenie coś zmieni - Jeśli chodzi o ryby to nie zmieniło nic, ale trzeba przyznać że przez wiatr komarów praktycznie wcale. Jeśli chodzi o aspekty wędkarskie to przez 2h bez kontaktu, po tym czasie dałem sobie "ostatnie 10" rzutów, w ósmym zaliczyłem takie jebnięcie na krótkim dyszlu, że długo jeszcze będę pamiętał - niestety ryba się odbiła.Jakieś czterdzieści ostatnich rzutów później zawinąłem się na wieczorny piątkowy chillout z zieloną APĄ. Pozdrawiam,Malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Korzystając z urlopu, nie mogłem powstrzymać się przed przywitaniem się z Królową. Szybkie spotkanie zaowocowało dwoma wymiarowymi Bolesławkami.Wędkarski nochal tym razem też nie zawiódł.Bez fotek,bo byli inni wędkarze... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Trochę off topic - ale: byłem nad Wisłą już 7 razy i złapałem tylko jednego okonia. Mam różne przynęty (woblery, obrotówki etc.) - zero skuteczności. Czy koledzy też tak mają, czy po prostu źle dobieram miejsce, porę albo coś innego? Poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Patryk dzięki za info. Elegancki port, ponton w 20 minut ogarnąłem i zwodowalem częściej będę z niego korzystać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Spoko. Pozdrawiam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Po robocie około 15 wyskoczyłem na chwilę , zdjęte dwa kleników 30 + i jeden przyzwoity spadł po wyskoku nad wodę. Nie miałem siły po 6 dniach roboty żeby zostać do wieczora [emoji45] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Trochę off topic - ale: byłem nad Wisłą już 7 razy i złapałem tylko jednego okonia. Mam różne przynęty (woblery, obrotówki etc.) - zero skuteczności. Czy koledzy też tak mają, czy po prostu źle dobieram miejsce, porę albo coś innego? Poradzicie? Poświęć dzień cały -od świtu do zmroku na obserwację innych.(przydatna lornetka będzie). Ryby(drapieżnej ryby) w Wiśle, ale tam... we wszystkich naszych wodach jest tragicznie mało.Czytając opowieści kolegów(kilkadziesiąt lipieni i lenoków dziennie) którzy odwiedzają zagraniczne łowiska, lub oglądając choćby prezentowane w innym dziale filmy(91 szczupaków w ciągu 10 godzin w dwie osoby - średnia - 4,5 szczupaka na godzinę) można można wpaść w potężne kompleksy w temacie umiejętności wędkarskich.Niesłusznie. Jak ryba jest to bierze, jak jej nie ma to wędkowanie na sciernisku będzie podobnie efektywne. Rozmawiałem całkiem niedawno z przedstawicielem okręgu... wszyscy są winni, że ryb nie ma: rolnicy bo sieją za dużo nawozów, wędkarze bo zabierają, kormorany, wydry, norki, baaa sumy, ale super jest tylko gospodarz wody.... Nie stresuj się, poobserwuj, wreszcie i Ty będziesz łowi. A Ci co tutaj pokazują rybki to tuzy Wiślane, którzy nad Wisłą spędzili setki jeśli nie tysiace godzin. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Bardzo dziekuje. Jutro ruszam na 3 h. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Marcin mam tak samo nie jesteś sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Dziś o świcie już coś tam się działo.Najpierw, zaraz po braniu spiął mi się boleń. Za chwilę zameldował się około wymiarowy sandacz, a po nim kolejny boleń, tym razem już dobrze wcięty - na oko z 73cm. Ryby brały na jednego z moich pewniaków, czyli bolenio-sandaczówkę wykonaną przez kolegę z forum o imieniu Paweł.Podpowiem, że były na płytkiej wodzie z silnym nurtem i twardym dnem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) 83cm, siedział przy odkosie na opasce. Przynętą wobler Widły. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez zator 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 BYK!! Czyżby opaska o której ostatnio pisaliśmy? Pozdrawiam i gratuluję,Malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opaska, opaską. Kawał kloca, gratulacje. Ja z Mazur wróciłem praktycznie na zero. Jutro mam trochę zaległych spraw na mieście ale chyba uda się wyskoczyć na ryby. Już za Nią tęsknię, a Ona to jest i czeka na mnie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 BYK!! Czyżby opaska o której ostatnio pisaliśmy? Pozdrawiam i gratuluję,MalczNo powiedzmy, że prawie ta, ale po drugiej stronie Wisły;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Trochę off topic - ale: byłem nad Wisłą już 7 razy i złapałem tylko jednego okonia. Mam różne przynęty (woblery, obrotówki etc.) - zero skuteczności. Czy koledzy też tak mają, czy po prostu źle dobieram miejsce, porę albo coś innego? Poradzicie?daleko mi do eksperta, ale wybierz sobie jedną rybę (proponuję bolenia), poczytaj i pooglądaj - gdzie jak i kiedy (np. tu polecam ), do końca wakacji skup się tylko na tym, będąc nad wodą o różnych porach, ale mniej więcej w takich samych miejscach (np. tylko główki, tak żebyś dobrze je poznał) efekty muszą być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 @ZatorGratuluje. Piękny Boleń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 83 cm, to jest już z tych gabarytowych.@Zator gratulacje i szkoda, ze nie opisałeś coś więcej.Na upatrzonego? Czy może przyłów? Hol itp rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Wczoraj zakamuflowany na pewnej miejscówce zrobiłem krótką przerwę w rzucaniu pod wiatr. A tu nagle 5 metrów ode mnie lokuje się parka i w szybkim tempie realizuje program 500+...hmmm... co tu robić ? ... nie mam jak się wycofać ... więc rzucam dalej ... mina przyszłej matki bezcenna Zachęcony opisem Kolegi, zerwałęm się w sobotę z rana ale niestety.... tylko ryby. Kilka oksów takich +- 25 i szczupak ok 60 cm... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 83 cm, to jest już z tych gabarytowych.@Zator gratulacje i szkoda, ze nie opisałeś coś więcej.Na upatrzonego? Czy może przyłów? Hol itp rzeczy. Opisał w wątku boleniowym: http://jerkbait.pl/topic/125760-bolenie-2019/?p=2607400 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Dzisiaj po ponad tygodniowej nieobecności zawitałem ponownie nad Wisłę, efektem trochę drobnicy i na koniec dosyć przyzwoity, 40 cm kleń. Mocno wiało, nie lubię takiej pogody, ciężko czytać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Rzeczywiście wiało konkretnie, momentami wobki wracały pod nogi. Ja zaliczyłem dzisiaj powrót na bardzo dawno już nieodwiedzaną przeze mnie metę pod kościołem. Przypomniały się czasy kiedy człowiek nie dysponował jeszcze autem i leciał na pierwsze dzienne 185 na sadybie, żeby pochasać w tych rewirach...piękne czasy...dzisiaj szybko zapunktowałem kleniem 30+ I skupiłem się na bolkach. Niestety niewiele z tego wyszło, ale bolenie na pewno były w łowisku bo:1. Gość łowiący ze 30m poniżej mnie wszedł w miejsce zajmowane przeze mnie wcześniej i trafił rybę na pewno 60+2. Miałem wyjście pięknej torpedy pod same nogi już przy wyciąganiu wobka. Nawet pokusiłbym się o to że przez ułamek sekundy czułem jej opór...Niestety klasyczny krótki dyszel i Missed The Target. Niestety nie powtórzył. No i widziałem dwóch brodzących którzy wchodzili na rafę około 20ej.Panowie przyznać się kto i jakie wyniki? Pozdrawiam,Malcz Edytowane 2 Lipca 2019 przez malcz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) "Gościem" z wpisu powyżej byłem ja. =) Ostatnio jeżdżę rowerem z teleskopem z aliexpres. Edytowane 3 Lipca 2019 przez asp 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 "Gościem" z wpisu powyżej byłem ja. =) Ostatnio jeżdżę rowerem z teleskopem z aliexpres.ale miała 60+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Siemanooooo Kto się właśnie zmoczył na rafach za mostem grota? Mam nadzieję że wszystko ocalało i tylko gacie do suszenia. Pozdro z naprzeciwka ???????? U nas bolek wymiar tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Byłem wczoraj po dłuższej przerwie. Jedno branie średniego bolenia - spóźniłem się chyba o "godzinę" z zacięciem niestety bo myślami byłem gdzie indziej:D Dodatkowo jeden szczupak ~50 cm, który obawiam się nie przeżył tego spotkania - macie jakieś patenty na wyciąganie wobków zażartych bardzo głęboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi