Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dziś kleń, niewymiarowy sumek i kilka puknięć (ryb). Ale ja łowię w trudnych rewirach pośród pijącej młodzieży. Plus jest taki że zbieram brawa.

Podziwiam - Nie wyniki.

Ja w takich warunkach łowienia bym się nie podjął. Ch*J z brawami :)

• Like 2

Parę razy dałem się namówić na nocne łowienie na bulwarach, nigdy więcej. Od pewnego czasu omijam wieczorami i nocą odcinek most łazienkowski-spójnia. Nie na moje nerwy, za to polubiłem opaskę przy grota. Samemu po krzakach może i nie jest komfortowo ale przynajmniej wiem że nie dostanę butelką w głowę... przynajmniej mam taką nadzieję ????????

Odbiegając trochę od tematu, ale jako osoba, która wychowała się w Jabłonnie, zwracam uwagę, że Jabłonna ma odmianę rzeczownikową, a więc - od Jabłonny, nie od Jabłonnej ;)

Jak to dobrze, że tym razem to nie ja się o to przypierdzieliłem, bo już miałbym wyrzuty ;)

• Like 1

wujek zależy jak na to patrzeć ja zaliczam do warszawskiego odcinka np. jabłonna i kawałek dalej, dla mnie warszawski odcinek nie zaczyna się na pierwszym moście i nie konczy się na Północnym ;) Bo jeśli poniżej północnego to już nie warszawska Wisła to niestety niepotrzebnie się udzielam w tym temacie

Sam łowię na całej mazowieckiej, ale tak naprawdę warszawska powinna się kończyć na Tarchominie. Obserwując wpisy chyba bardziej trafny byłby tytuł wątku Wisła mazowiecka.

• Like 3

Wydaje mi się że 38 chyba było najmniej... Teraz jest mega mało, ale chyba nie aż tak jak wtedy....to był moment kiedy WOPR nie był w stanie wypłynąć z portu, a na rafach znaleźli jakieś XVII wieczne skarby...

https://culture.pl/pl/artykul/xvii-wieczne-skarby-wydobyte-z-wisly

Edytowane przez malcz