Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ryby napewno nie pływają dalej, ewentualnie w słoiku z octem.

Ale chyba to nie producent woblerów odpowiada za to co wędkarz robi z rybami które złowi na jego przynęty? Widziałem fachowców którzy łowią na żywca, a zdjęcia robią z woblerami w pysku....

Jest mi przykro, że mi nie jest przykro z powodu zajścia.

Marketing uber alles.

"Wszystko zgodnie z przepisami"

Wyszło trochę tak jak z tym zakazem trollingu :D

@Patryk022, chopcy wpisują się jako team wedkarski sztos, także może nie gugała ale jego zespół.

Patryk co do trupów może nie gugała ale kucie ryby dla fot to już marketing czyli idzie w producenta.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez ezehiel
  • Like 5

Pod pseudonimem "wędkarski kocur" to pewnie się ukrywa jakiś profesur z PAN-u. Ryby potrzyma w formalinie, wypreparuje i objeżdżając szkolne akademie będzie pokazywał za parę lat jakie to rybska ongiś we Warszawie pływały. A zjadać nie musi bo w Społem jest whiskas w promocji.

Przy różnych tematach prawie zawsze wypływa powiedzenie.... "jak ten beton pzw wymrze to zrobi się normalnie". To oczywiście wolne tłumaczenie określonej myśli ;) 

Teraz powinno być nowe ........ "jak ten beton pzw wymrze i celebryci od sprzedaży produktów wędkarskich to zrobi się normalnie" :D

• Like 2

Gość DAWIDspinn

Tomek O, Tylko dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka w tym przypadku mamy ewidentny przypadek oszustwa i to w nie jednej kwesti.

Po pierwsze były zdjęcia tych boleni jak wracają do wody gdzieś na jakieś wyspie, co oczywiście na wyżej wymienionym obrazku widać że te bolenie nie miały prawa do wody wrócić.

Druga sprawa to wkładanie przynet martwym rybom do pyska w celach reklamy.

Uwierz mi że są uczciwi ludzie w firmach wedkarskich i stawinie ich w jednym szeregu z tą patologia jest nie na miejscu.

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 5

Nie zrobi się normalnie, przestałem w to wierzyć. Jakoś nie widzę aby młodsze pokolenia wędkarzy miało jakoś diametralnie różne podejście od tych starszych. Największa różnica jest w sprzęcie i stosowanych metodach. W sposobie podejścia do ryb i ogólnie do natury  - bardzo podobnie.

• Like 2

Na pewno zawsze opinia osób uzależnionych finansowo będzie pod wielką presją bądź pokusą i tylko siła charakteru zadecyduje.

Dlatego lubię czytać tutaj opinię ludzi, którzy dysponując odpowiednimi środkami pod wpływem pasji przerzucili dziesiątki wędek/kołowrotków. 

• Like 5

Witam
Widzę, że i tutaj dotarła "afera bakistowa".

Skoro już zostałem wywołany do tablicy, to chciałbym zabrać głos.

Nazywam się Paweł Gugała i to ja prowadzę kanał na youtube, stronę na facebooku i sklep "Wędkarski Sztos".
Wybuchła skandaliczna sytuacja, gdyż jeden z kolegów łowiących na nasze woblery zachował się nieetycznie, co zostało 

uwiecznione na fotografiach przez innych wędkarzy. Jest mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce

i uważam to za wielce niegodziwe. Od rana jestem obrzucany błotem jak gdybym to ja był na tej łodce i ja łowił te ryby.

Jestem odpowiedzialny jedynie za swoje czyny, lub ewentualnie za kolegów z którymi akurat jestem nad wodą.

Nie mam wpływu na to kto, co i jak robi nad wodą.
Sam postępuję z rybami najbardziej etycznie jak tylko się da.

Każdą rybę, której zdjęcie umieszczam w sieci, mam nagranie z holu i wypuszczenia na wolność.

Żeby mieć dowód w razie bezpodstawnych oskarżeń o podkładanie przynęt lub inne oszustwa.

Wiem jak działa internet i do czego są zdolni zazdrośni wędkarze. Jednak jeśli chodzi o mnie

to w kwestii etyki wędkarskiej nie mam sobie nic do zarzucenia.
Zapraszam do zapoznania się z moją stroną na FB i kanałem na Youtube.
https://www.facebook.com/wedkarskisztos/posts/640125576513064?comment_id=640173669841588&reply_comment_id=640325886493033&notif_id=1568201603350093&notif_t=feed_comment

Edytowane przez Twój Stary
  • Like 2

Gość DAWIDspinn

korol nie masz racji na Tarchominie nie ma syfu wszystko płynie drugim brzegiem strona lomianek, nie ma żadnych pozostałości ani nie śmierdzi.

kolego Twój Stary mówisz że to po prostu osoba lowiaca Twoimi woblerami, a nie jest z imienia i nazwiska wymieniona jako członek teamu Wedkarski Sztos na stronie na FB?

• Like 3

Dawid Kaszikowski

Tak jak jest napisane powyżej "jeden z kolegów"... nie ma czegoś takiego jak jakiś formalny team- przynajmniej na razie.

Jeśli któryś z kolegów wędkarzy przysyła mi zdjęcia to jest  oznaczany w postach.

Od dziś na mojej stronie nie ukaże się żadne zdjęcie przysłane przez kogokolwiek...

Na pewno nic się nie zbiera? Momentami nurt idzie po drugiej stronie. W poniedziałek pewien spotkany wedkarz opowiadal mi, że byl na Czajce i jest kożuch w zastoisku oraz nowe łuski na brzegu. Sam nie byłem, także to moje domysły i zasłyszane info.

Panowie "Wedkarski Sztos" i inni , jak coś promujecie ,reklamujecie ,zależy wam na pokazaniu swoich produktów ,pokazaniu jak łowicie i jacy jesteście zajebiści to kręćcie filmy i tyle to wszystko załatwia ,zwykła kamerka na berecik i pozamiatane :-) ,jest uwiecznione ,złowione i wypuszczone :-).

Edytowane przez Kielo
  • Like 2

Gość DAWIDspinn

Dzięki za wyjaśnienie przeczytałem na stronie pod zakładka team jedno z nazwisk dlatego pytam. Zresztą widze że już to jest edytowane i widać nazwiska tylko trzech panów a czwarte znikło :)

Zgadzam się że jako twórca przynet nie masz wpływu na to kto nimi łowi.

Jednak ta zakładka "team" i nazwisko tego Pana wskazywało na coś innego.

korol radzę najpierw sprawdzić temat a później odpisywać, a czajka to już nie tarchomin a Nowodwory, a wiadomo z nurtem coraz dalej się to będzie mieszać :)

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 3

Dzięki za wyjaśnienie przeczytałem na stronie pod zakładka team jedno z nazwisk dlatego pytam. Zresztą widze że już to jest edytowane i widać nazwiska tylko trzech panów a czwarte znikło :)

Zgadzam się że jako twórca przynet nie masz wpływu na to kto nimi łowi.

Jednak ta zakładka "team" i nazwisko tego Pana wskazywało na coś innego.

Tworzyłem to w zeszłym roku. Nie wiem czy tam czasem moja żona nie jest podana jako członek teamu ;) Od momentu odpalenia strony nic tam nie grzebałem, tylko treści zamieszczam...

Panowie "Wedkarski Sztos" i inni , jak coś promujecie ,reklamujecie ,zależy wam na pokazaniu swoich produktów ,pokazaniu jak łowicie i jacy jesteście zajebiści to kręćcie filmy i tyle to wszystko załatwia ,zwykła kamerka na berecik i pozamiatane :-) ,jest uwiecznione ,złowione i wypuszczone :-).

Tak włąśnie robię. Zerknij: https://www.youtube.com/channel/UC66Hg8_ZeJFpHc14r58myYg?view_as=subscriber

@Twój Stary

Towarzyszu Gugała, zaiste przykre to zdarzenie jakie zaistniało, problem jest też taki, że twoje wobki skuły jedną rybę wielokrotnie - panowie płyneli na sesję zdjęciową.

A to już znęcanie nad rybą.

Dobieraj lepiej współpracowników.

Co do zdjęć na twojej stronie, nie możesz karać osób które prześlą foty przez wybryk tych panów.

W tym przypadku podpisali się za cały team łącznie z tobą i Tomkiem który nie ma z tym nic wspólnego.

Zabierz dostęp do fb tym panom, a posty autoryzuj, będziesz miał większe bezpieczeństwo zawartości jaką publikuje strona.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 5

Dawid, jak już się przemogę, to popatrzę na okolicę :) W końcu codziennie jeżdżę przez ten most i mam super blisko. Ale fakt, za Kościołem w dół to już Nowodwory. Nurt odbija mniej więcej na tramwaju wodnym, troszkę niżej. A na samym początku to idzie środkiem. Tak czy inaczej, po takiej dawce co lepsze zaczepy musiały nazbierać różnego rodzaju szmat aż miło...A było ich już wcześniej dużo na dnie.

Witam

Widzę, że i tutaj dotarła "afera bakistowa".

Skoro już zostałem wywołany do tablicy, to chciałbym zabrać głos.

Nazywam się Paweł Gugała i to ja prowadzę kanał na youtube, stronę na facebooku i sklep "Wędkarski Sztos".

Wybuchła skandaliczna sytuacja, gdyż jeden z kolegów łowiących na nasze woblery zachował się nieetycznie, co zostało 

uwiecznione na fotografiach przez innych wędkarzy. Jest mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce

i uważam to za wielce niegodziwe. Od rana jestem obrzucany błotem jak gdybym to ja był na tej łodce i ja łowił te ryby.

Jestem odpowiedzialny jedynie za swoje czyny, lub ewentualnie za kolegów z którymi akurat jestem nad wodą.

Nie mam wpływu na to kto, co i jak robi nad wodą.

Sam postępuję z rybami najbardziej etycznie jak tylko się da.

Każdą rybę, której zdjęcie umieszczam w sieci, mam nagranie z holu i wypuszczenia na wolność.

Żeby mieć dowód w razie bezpodstawnych oskarżeń o podkładanie przynęt lub inne oszustwa.

Wiem jak działa internet i do czego są zdolni zazdrośni wędkarze. Jednak jeśli chodzi o mnie

to w kwestii etyki wędkarskiej nie mam sobie nic do zarzucenia.

Zapraszam do zapoznania się z moją stroną na FB i kanałem na Youtube.

Cygan zawinił , kowala powiesili. :D

post-52308-0-98269900-1568222972_thumb.jpg

• Like 8