Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu podczas prób nocnego sandaczowania, trafiłem takiego słodziaka. Co to jest waszym zdaniem? Na klenia ma jakiś dziwny pysk (górna warga dłuższa niż dolna) i płetwy nie w tym kolorze, jaź w ogóle mi nie pasuje. To jakaś dziwna mieszanka klenia z boleniem?

post-66214-0-98614500-1571772579_thumb.jpg

post-66214-0-09659200-1571772584_thumb.jpg

Edytowane przez gawel2000
  • Like 6

Dziękuje panowie. W takim razie mam nowe PB klenia[emoji16] a strzelił na 10 cm plytkoschodzacego srebrnego woblerka z Ali.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Podobno właśnie ten okres to szansa na dużego klenia podczas nocnego sandaczowania. Ponoć bez skrupułów walę w wobki 10cm....ja niestety nie miałem przyjemności...

Dlatego nie lubię tego rejonu, dla mnie Wisła zaczyna się od rafy gdańskiej i ciągnie się daleko w dół, nie mam zajawki na łowienie w centrum betonowego lasu ;)

Ja nawet lubię łowić na bulwarach, ale tylko w momencie kiedy dwa poniższe warunki zostają spełnione, a mianowicie:

1. Piździ  :P 

2. Jest środek nocy

Dlatego nie lubię tego rejonu, dla mnie Wisła zaczyna się od rafy gdańskiej i ciągnie się daleko w dół, nie mam zajawki na łowienie w centrum betonowego lasu ;)

Można od strony Pragi atakować jak betonu za dużo z drugiej ????

Też zdecydowanie wolę mniej industrialne otoczenie ale w środku tygodnia, mając do dyspozycji rower jako środek komunikacji, nie wybrzydzam :) Od strony Pragi też byłem, ale w miejscach gdzie kilka lat temu łowiliśmy sandacze (no, powiedzmy sandaczyki) teraz jest piach i kamienie zamiast wody.

Wczoraj wpadł tylko sandaczyk 40cm na starego, poczciwego glooga nike, ale za to wedkarzów jak mrówków, te bulwary to musi być jakieś niesłychane eldorado ;)

Kiedyś można było fajnie połowić jak na metę w środku miasta ;)

Warszawska Wisła- miejscowy z Siekierek...miałem pogratulować bo legalnie na białą gumę ale zabrał suma w ostatnią podróż do domku drapieżcy ????????...miał oczywiście prawo ale warto pokazać że pewne rzeczy są tu niezmienne...mgła zatarła profil...

post-56006-0-04464100-1572099985_thumb.jpeg

post-56006-0-13525700-1572100022_thumb.jpeg

• Like 1