Gość trilung Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Ryba myślę że też zadowolona, może dzięki temu dłużej popływa Dokładnie to miałem na myśli.Kiedyś miałem okazję uścisnąć dłoń:Shimano Exage STC 210/240 ???? Nie lubię ryb kaleczyć(np białoryb za skrzydło przy głębokim woblerowaniu) i jedynie lekcja oddana drapieżnikom -by więcej nie brały wabika do pyska,usprawiedliwia me niecne poczynania przy ich wypuszczaniu. Edytowane 26 Listopada 2019 przez trilung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5294.pdfTo już z łódki sobie w nocy nie porzucamy. Nie mówiąc już o postawieniu gruntówki. Ciekawe kto to pisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupneprzypomnisz sobie gdzie, bo nie mogę znaleźć "2. Okresy. Niedozwolone jest zabieranie: suma w okresie od 01.01. do 31.05. oraz od 01.11 do 31.12, bolenia od 01.01. do 30.04., sandacza od od 01.01 do 31.05" czyli łowić je można? Edytowane 26 Listopada 2019 przez MGOR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Ale się porobiło. Dawid nie doczytal regulaminu, bo całe życie wszystko wypuszcza. Moim zdaniem niepotrzebnie się obraził, było skasować film i tyle. Co do zmian, może być ciekawie. Ja na Kanarach. Na razie w opalaniu topless młode wygrywają 1;0 że starymi;) Rybki też będą. Pozdrawiam. Edytowane 26 Listopada 2019 przez korol 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 W przepisach na 2020 rok jest jeden fajny zapis: "23. Na odcinku rzeki Wisły w Warszawie od mostu Siekierkowskiego do mostu Marii Curie Skłodowskiej obowiązuje zakazzabierania drapieżników: szczupaka, sandacza i bolenia. (Indeks 23 w zezwoleniu)"Dobra zmiana. Tylko jest jeden problem. Kto to będzie sprawdzać. Ja jeszcze nigdy nie miałem kontroli w centrum. Jedynie kontrole miałem na czajce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Łoj, uważaj bo złowisz jeszcze "suma wszystkich strachów" i jack ryan ci dokopie ;PI wykrakalem, klamot mnie przeciągnął , ale po 20min mi się znudziło, mocniej zacząłem holowac i poszedł w pi...du. Szkoda go było męczyć jeszcze 30min. Edytowane 26 Listopada 2019 przez wujek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 "...zakaz zabierania drapieżników: szczupaka, sandacza i bolenia. (Indeks 23 w zezwoleniu)" I aż chciałoby się zaśpiewać: i tylko okoni, tylko okoni, tylko okoni, tylko okoni żal.;-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 I wykrakalem, klamot mnie przeciągnął , ale po 20min mi się znudziło, mocniej zacząłem holowac i poszedł w pi...du. Szkoda go było męczyć jeszcze 30min. Już wrzucam nagrany materiał z tego arcy niezwykłego wydarzenia, przecie kłusole i tak nie rozpoznają miejscówki, a po za tym tego suma już tam nie ma, bo to był sum wędrowny? migrujący??? Jakoś tak... trza by spytać lokalnych ichtiologów na pychówkach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) I wykrakalem, klamot mnie przeciągnął , ale po 20min mi się znudziło, mocniej zacząłem holowac i poszedł w pi...du. Szkoda go było męczyć jeszcze 30min.Ciekawe co 'klamot' innym wąsom teraz opowiada:"No już go miałem przekąpać, ale linka się wypieła...nosz k.rła!już prawie był mój,a się wypiął!i tak zawsze ,Sum se chce pochasać ,a tu nie da się,no k.rła nie da!"Zawsze jak łowię to w,duchu modlę się do wodnika-byle nie sum,reSztę zniosę... Edytowane 26 Listopada 2019 przez trilung 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Z początku zachowywał się jak duży sandacz, ale jak zaczął jechać to niestety już wiedziałem co jest grane i czar prysł . Edytowane 26 Listopada 2019 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Już wrzucam nagrany materiał z tego arcy niezwykłego wydarzenia, przecie kłusole i tak nie rozpoznają miejscówki, a po za tym tego suma już tam nie ma, bo to był sum wędrowny? migrujący??? Jakoś tak... trza by spytać lokalnych ichtiologów na pychówkach...Niestety tak to jest z filmami, dla tego rzadko wstawiam albo długo po czasie jak już nie ma miejsca. W stałych miejscach wolę sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Szkoda ze na Zalewie Zegrzynskim nie zrobią zakazu jak na Wisle, zapomniałem że tam nie bardzo - rybacy, odlowy kontrolne itp, walka wędkarz rybak PZW, a super by było jako no kill dla drapieżnikow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ktoś może się orientuje jak wysoki może być mandat za łowienie z łódki w nocy w OM w 2020 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Jak mi wlepią to Ci powiem. Szczerze to szansa na spotkanie z odpowiednimi służbami w nocy na odcinkach uczęszczanych przeze mnie jest zerowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Super WIŚLANE video, chyba top, to kanal Kamila Walickiegio. Zwlaszcza od najstarszych: cykle o przykosach, sandaczach, burtach. A ostatnio rozmowy z ichtiologiem o gatunkach.Duzo info i piekne ujęciaKto nie widzial niech obczai https://www.youtube.com/channel/UCcZe6jcXhmoZnxlHzPzpaYA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Psie wyspy...kiedyś mnie uratowali na GranCanarii.Zadziwiająco silny prąd Golfsztrom. Miała być wawska Wisła.Łowi się?!Ktoś,coś... Edytowane 27 Listopada 2019 przez trilung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Wyczyściłem watek z offtopu, dyskusja o składkach trafiła tu: http://jerkbait.pl/topic/70865-okr%C4%99g-mazowiecki-mity-a-rzeczywisto%C5%9B%C4%87/page-62#entry2673450 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wątek trochę podupadł, więc podbije Ustawilismy się z Dawidem na wspólne łowienie po pracy. Wypad oczywiście miał być na te owiane sławą sumy na zimowisku :) Pech chciał, że brały tylko sandacze, udało się wyjąć kilka takich 60+, widać było że ryby chcą współpracować, brania były pewne, praktycznie w każdym przypadku cała guma w pysku. W pewnym momencie czuję na wędce branie jeszcze mocniejsze, i po chwili wiem, że ryba jest już zdecydowanie większa niż poprzednie. Na szczęście mocny, sumowy sprzęt w postaci wedki shimano technium 15-40cw oraz plecionki 0,20 pozwala w miare szybko doholowac rybę do podbieraka, do którego swoją drogą za bardzo nie chciała się zmieścić ???? U mnie na twarzy banan od ucha do ucha, bo to jest mój drugi sezon lowienia ryb, a pierwszy w którym robię podejście pod sandacze, więc siłą rzeczy jest to moja nowa zyciowka, która cieszy jak cholera ???? Zamieszczam zdjęcie, myślę że mała korekta tła zostanie mi wybaczona z wiadomych przyczyn Pozdrawiam serdecznie, ja już chyba odłożę wędkę do wiosny, czuję się spełniony w tym sezonie 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wątek trochę podupadł, więc podbije Ustawilismy się z Dawidem na wspólne łowienie po pracy. Wypad oczywiście miał być na te owiane sławą sumy na zimowisku :) Pech chciał, że brały tylko sandacze, udało się wyjąć kilka takich 60+, widać było że ryby chcą współpracować, brania były pewne, praktycznie w każdym przypadku cała guma w pysku. W pewnym momencie czuję na wędce branie jeszcze mocniejsze, i po chwili wiem, że ryba jest już zdecydowanie większa niż poprzednie. Na szczęście mocny, sumowy sprzęt w postaci wedki shimano technium 15-40cw oraz plecionki 0,20 pozwala w miare szybko doholowac rybę do podbieraka, do którego swoją drogą za bardzo nie chciała się zmieścić U mnie na twarzy banan od ucha do ucha, bo to jest mój drugi sezon lowienia ryb, a pierwszy w którym robię podejście pod sandacze, więc siłą rzeczy jest to moja nowa zyciowka, która cieszy jak cholera Zamieszczam zdjęcie, myślę że mała korekta tła zostanie mi wybaczona z wiadomych przyczyn Pozdrawiam serdecznie, ja już chyba odłożę wędkę do wiosny, czuję się spełniony w tym sezonie received_2922148264496402.jpeg Czy to brzegu czy z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Czy to brzegu czy z łódki?tam tylko z pontonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Czy to brzegu czy z łódki?Z brzegu, tym bardziej cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Gdybm miał postawić pieniądz to powiedziałbym, że z brodzenia było podejście ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek wawa Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Panowie co taka cisza czyżby nik nie chodzi na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi