Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba myślę że też zadowolona, może dzięki temu dłużej popływa ;)

Dokładnie to miałem na myśli.Kiedyś miałem okazję uścisnąć dłoń:Shimano Exage STC 210/240 ????

Nie lubię ryb kaleczyć(np białoryb za skrzydło przy głębokim woblerowaniu) i jedynie lekcja oddana drapieżnikom -by więcej nie brały wabika do pyska,usprawiedliwia me niecne poczynania przy ich wypuszczaniu.

Edytowane przez trilung

Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,

Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupne

Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,

Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupne

przypomnisz sobie gdzie, bo nie mogę znaleźć

"2. Okresy. Niedozwolone jest zabieranie: suma w okresie od 01.01. do 31.05. oraz od 01.11 do 31.12, bolenia od 01.01. do 30.04., sandacza od od 01.01 do 31.05"

czyli łowić je można? 

Edytowane przez MGOR
  • Like 1

Ale się porobiło. Dawid nie doczytal regulaminu, bo całe życie wszystko wypuszcza. Moim zdaniem niepotrzebnie się obraził, było skasować film i tyle.

Co do zmian, może być ciekawie.

Ja na Kanarach. Na razie w opalaniu topless młode wygrywają 1;0 że starymi;)

Rybki też będą. Pozdrawiam.

Edytowane przez korol
  • Like 6

W przepisach na 2020 rok jest jeden fajny zapis:

"23. Na odcinku rzeki Wisły w Warszawie od mostu Siekierkowskiego do mostu Marii Curie Skłodowskiej obowiązuje zakaz

zabierania drapieżników: szczupaka, sandacza i bolenia. (Indeks 23 w zezwoleniu)"

Dobra zmiana. Tylko jest jeden problem. Kto to będzie sprawdzać. Ja jeszcze nigdy nie miałem kontroli w centrum. Jedynie kontrole miałem na czajce :)
  • Like 1

Łoj, uważaj bo złowisz jeszcze "suma wszystkich strachów" i jack ryan ci dokopie ;P

I wykrakalem, klamot mnie przeciągnął , ale po 20min mi się znudziło, mocniej zacząłem holowac i poszedł w pi...du. Szkoda go było męczyć jeszcze 30min.

Edytowane przez wujek
  • Like 6

I wykrakalem, klamot mnie przeciągnął , ale po 20min mi się znudziło, mocniej zacząłem holowac i poszedł w pi...du. Szkoda go było męczyć jeszcze 30min.

Już wrzucam nagrany materiał z tego arcy niezwykłego wydarzenia, przecie kłusole i tak nie rozpoznają miejscówki, a po za tym tego suma już tam nie ma, bo to był sum wędrowny? migrujący??? Jakoś tak... trza by spytać lokalnych ichtiologów na pychówkach...

• Like 2

Ciekawe co 'klamot' innym wąsom teraz opowiada:

"No już go miałem przekąpać, ale linka się wypieła...nosz k.rła!już prawie był mój,a się wypiął!i tak zawsze ,Sum se chce pochasać ,a tu nie da się,no k.rła nie da!"

Zawsze jak łowię to w,duchu modlę się do wodnika-byle nie sum,reSztę zniosę...

Edytowane przez trilung
  • Like 1

Już wrzucam nagrany materiał z tego arcy niezwykłego wydarzenia, przecie kłusole i tak nie rozpoznają miejscówki, a po za tym tego suma już tam nie ma, bo to był sum wędrowny? migrujący??? Jakoś tak... trza by spytać lokalnych ichtiologów na pychówkach...

Niestety tak to jest z filmami, dla tego rzadko wstawiam albo długo po czasie jak już nie ma miejsca. W stałych miejscach wolę sobie darować.

• 2 tygodnie później...

Wątek trochę podupadł, więc podbije ;) Ustawilismy się z Dawidem na wspólne łowienie po pracy. Wypad oczywiście miał być na te owiane sławą sumy na zimowisku :):) Pech chciał, że brały tylko sandacze, udało się wyjąć kilka takich 60+, widać było że ryby chcą współpracować, brania były pewne, praktycznie w każdym przypadku cała guma w pysku. W pewnym momencie czuję na wędce branie jeszcze mocniejsze, i po chwili wiem, że ryba jest już zdecydowanie większa niż poprzednie. Na szczęście mocny, sumowy sprzęt w postaci wedki shimano technium 15-40cw oraz plecionki 0,20 pozwala w miare szybko doholowac rybę do podbieraka, do którego swoją drogą za bardzo nie chciała się zmieścić ???? U mnie na twarzy banan od ucha do ucha, bo to jest mój drugi sezon lowienia ryb, a pierwszy w którym robię podejście pod sandacze, więc siłą rzeczy jest to moja nowa zyciowka, która cieszy jak cholera ???? Zamieszczam zdjęcie, myślę że mała korekta tła zostanie mi wybaczona z wiadomych przyczyn ;) Pozdrawiam serdecznie, ja już chyba odłożę wędkę do wiosny, czuję się spełniony w tym sezonie :)post-69305-0-69503000-1576173540_thumb.jpeg

• Like 26

Wątek trochę podupadł, więc podbije ;) Ustawilismy się z Dawidem na wspólne łowienie po pracy. Wypad oczywiście miał być na te owiane sławą sumy na zimowisku :):) Pech chciał, że brały tylko sandacze, udało się wyjąć kilka takich 60+, widać było że ryby chcą współpracować, brania były pewne, praktycznie w każdym przypadku cała guma w pysku. W pewnym momencie czuję na wędce branie jeszcze mocniejsze, i po chwili wiem, że ryba jest już zdecydowanie większa niż poprzednie. Na szczęście mocny, sumowy sprzęt w postaci wedki shimano technium 15-40cw oraz plecionki 0,20 pozwala w miare szybko doholowac rybę do podbieraka, do którego swoją drogą za bardzo nie chciała się zmieścić U mnie na twarzy banan od ucha do ucha, bo to jest mój drugi sezon lowienia ryb, a pierwszy w którym robię podejście pod sandacze, więc siłą rzeczy jest to moja nowa zyciowka, która cieszy jak cholera Zamieszczam zdjęcie, myślę że mała korekta tła zostanie mi wybaczona z wiadomych przyczyn ;) Pozdrawiam serdecznie, ja już chyba odłożę wędkę do wiosny, czuję się spełniony w tym sezonie :)attachicon.gif received_2922148264496402.jpeg

Czy to brzegu czy z łódki?