jachu Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Nie ma znaczenia czy to wody PZW. Na wszystkich wodach śródlądowych w Polsce nie można używać kotwic, które nie zmieszczą się w kole o średnicy 3 cm. W praktyce jest to Owner 1\0 bo 2/0 już jest za duży.Testuj przynęty bez uzbrojenia, bo wtedy zgodnie z przepisami nie wędkujesz i nie musisz mieć zezwolenia. Sam jeszcze nie opłaciłem, ale zamierzam poćwiczyć rzuty dwuręczną muchówką zakończoną samym przyponem- bez muchy, czyli bez haka. Nie ma haka - nie ma łowienia.Na wodach niepublicznych zasady uprawiania amatorskiego połowu ryb określa właściciel wody. Pana Ministra Rolnictwa nie powinno obchodzić, co ja tam sobie testuję w bajorze na czyimś prywatnym gruncie i z jak dużymi kotwiczkami, bo to już nie jego broszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ktoś wie czy starorzecze w Parku Kępa Potocka jest wodą PZW? Jest poza międzywalem więc wydaje mi się że nie powinno podlegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Uprzedzając odpowiedź znalazłem że nie jest to woda PZW, można łowić bez zezwolenia ale trzeba mieć kartę, więc myślę że można testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Uprzedzając odpowiedź znalazłem że nie jest to woda PZW, można łowić bez zezwolenia ale trzeba mieć kartę, więc myślę że można testować.Wrzucisz zapis? W zezwoleniu jest zapis, że "...wszystkie wody obejmują również nie wymienione wyżej: dopływy, wody starorzeczy i inne zbiorniki wodne połączone ciągłym bądź okresowym maturalnym dopływem lub odpływem do wód tego odcinka rzeki, cieku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Łacha Potocka nie jest PZW,@Wujek, zerknij - http://jerkbait.pl/topic/51572-wody-nie-podlegaj%C4%85ce-pzw-warszawa-i-okolice/ raczej się nic nie zmieniło od lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Wrzucisz zapis? W zezwoleniu jest zapis, że "...wszystkie wody obejmują również nie wymienione wyżej: dopływy, wody starorzeczy i inne zbiorniki wodne połączone ciągłym bądź okresowym maturalnym dopływem lub odpływem do wód tego odcinka rzeki, cieku". Nie wrzucę bo takiego nie znajdę . To w takim razie nie jest PZW bo w żaden sposób to starorzecze nie jest połaczone z Wisłą, nawet okresowo. Nie wiem czy wiesz o jakim miejscu piszemy. Ten kanałek jest za Wisłostradą na terenie Parku, ponoć odcięło starorzecze w latach 30-stych. Wisłostrada musi przebiegać przez dawną wiślaną kępę. Swoją drogą fajnie musiała kiedyś Wisła wyglądać. W weekend będę płoszył kaczki . Edytowane 13 Stycznia 2020 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) wujek Ktoś wie czy starorzecze w Parku Kępa Potocka jest wodą PZW? Jest poza międzywalem więc wydaje mi się że nie powinno podlegać. Nie wiem jak to wygláda w miejscu ,o którym piszesz,ale mam niedaleko wodę,która nie należy do PZW tylko do gminy.Kartę trzeba mieć. Wiem o tym od wójta. Nie uwierzyłem mu i pytałem o to strażników. Potwierdzili. Wg mnie ustal do kogo należy woda,nieważne czy łączy się z rzeką okresowo czy nie,to może nie mieć znaczenia. Znajomy jest jednym z trzech właścicieli bużańskiego starorzecza,przez które przepływa strumyk i wpada 2 km dalej do Bugu.Albo zadzwoń do PSR i tam zapytaj. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez trolinka666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Chyba trochę mylisz fakty i nie bardzo jesteś w temacie mimo iż zmiany nastąpiły daaaawno temu.Karty sie nie opłaca - karta wędkarska jest dokumentem takim jak choćby prawo jazdy i jest wydawana przez urzędników. Czym innym jest legitymacja PZW...Na wodzie jeśli nie jest pod zarządem PZW obowiązuje nie RAPR, a Ustawa o Rybactwie Śródlądowym wraz z właściwymi rozporządzeniami Ministra. Owo rozporządzenie ustala wymiar ochronny Wzdręgi na 15cm... MAndat dostał więc za złamanie zapisów ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ok z kartą masz rację,pomyliłem się,już poprawiam. Z RAPRem i Ustawą pewnie też. Generalnie sens mojego postu da się wychwycić. Człowiek uczy się całe życie. Dzięki za lekcję.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wujek jak chcesz bezpiecznie i bez zbędnego obciachu, za niewielką opłatą, potestować swoje przynęty, udaj się na łowisko prywatne typu np. Okoń koło NDM. Poinformuj właściciela co zamierzasz zrobić i tam bez stresu zrób co będziesz chciał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Na fortach bez ceregieli...tylko mniej przestrzeni na dystansowe podanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Wujek jak chcesz bezpiecznie i bez zbędnego obciachu, za niewielką opłatą, potestować swoje przynęty, udaj się na łowisko prywatne typu np. Okoń koło NDM. Poinformuj właściciela co zamierzasz zrobić i tam bez stresu zrób co będziesz chciał.Też o tym myślałem, ale jednak to już jakąś wyprawa a zależy mi żeby było blisko bo nie jadę na ryby. Poza tym jak będę walil przynętami od 150g w górę i robił zamieszanie morskimi popperami to zaraz właściciel przyleci i nie chce sensacji robić. Już widziałem reakcje kajakarzy na Zeranskim . Edytowane 13 Stycznia 2020 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 W dobie gdy każdy uruchomiając swój telefon może zostać reżyserem i sędzią jednocześnie, bądź będąc zaniepokojonym dziwnym nieprzystającym do okoliczności zachowaniem delikwenta, poinformuje niezwłocznie właściwe służby. Wizyta na prywatnym łowisku wydaje się być najrozsądniejszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 @wujek Coś czuję, że będziesz gwiazdą kolejnego filmiku na yt Tylko wody nie wychlap z łachy tymi poperami Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Po wnikliwym przestudiowaniu przepisów, map i współrzędnych geograficznych stwierdzam, że najbliższym miejscem są Andamany. Nie wiem, którą wylotówką z Warszawy będziesz miał bliżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) @wujek Coś czuję, że będziesz gwiazdą kolejnego filmiku na yt Tylko wody nie wychlap z łachy tymi poperami Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTrudno, jakoś to dźwigne . Edytowane 13 Stycznia 2020 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Zdejmij kotwice, załóż odpowiednie obciążenie i ciepaj do woli gdzie chcesz. Bez kotwiczek nie wędkujesz, raczej trenujesz rzuty. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez Robert Dorado 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) ... karta wystarczy... od czasu do czasu wybieram się potestowaćna Kępie, przez Gwiaździstą rzut beretem...a kaczuchy mogą zrobić rwetes... Edytowane 13 Stycznia 2020 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 ... karta wystarczy... od czasu do czasu wybieram się potestowaćna Kępie, przez Gwiaździstą rzut beretem...a kaczuchy mogą zrobić rwetes...Tak też uczynię, dziękuję wszystkim za cenne uwagi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Najnowsza informacja odnośnie wymiaru przynęty do 1.05 uzyskana telefonicznie od PZW Mazowsze:Długość przynęty (guma) liczymy od początku główki/czeburaszki do końca przynęty, a woblera, wahadłówki czy obrotówki BEZ haczyka/kotwicy. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Rolerfer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wobler ze sterem/oczkiem z przodu? Oczkiem z tylu? Czy tylko korpus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Najnowsza informacja odnośnie wymiaru przynęty do 1.05 uzyskana telefonicznie od PZW Mazowsze: Długość przynęty (guma) liczymy od początku główki/czeburaszki do końca przynęty, wahadłówki czy obrotówki i woblery BEZ haczyka/kotwicy. Długość woblera liczymy od oczka do wiązania przynęty do oczka mocującego tylną kotwicę - informacja również potwierdzona telefonicznie. Niebawem wrzucą oficjalnie szczegółowe informacje na stronę PZW Mazowsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Oby wyrzucili rysunki. Bo z inżynierskiego doświadczenia wiem, że lepszy dobry rysunek niż strona tekstu. Napisałeś od oczka.. do oczka... ale czy z oczkami? Co jak ster jest dłuższy i wychodzi poza oczko do wiązania przynęty? Edytowane 15 Stycznia 2020 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) od końca oczka do końca oczka, napisałem tyle co się dowiedziałem, osobiście nie uzywam wobków z których oczko wychodzi ze steru wiec nie pytalem, dzwon i się dowiedz, jak cos daj znac Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Rolerfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dziwnie opisane ....Co z woblerami SDR z wyłącznie środkową kotwicą :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi