Tomasz79 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Klenie łowiłem z opaski.Dzisiaj to samo miejsce,ta sama przynęta ,inna pogoda i już bez ryby:( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Ja wczoraj wybrałem się na podwarszawską poszukać kleni, ale 3 h biczowania wody nie przyniosło choćby kontaktu z rybą. Podbijam pytanie od kolegi powyżej, gdzie brały Ci te klenie? Ja mam ewidentny problem z łowieniem ich wczesną wiosną.Nie tylko Ty....ja w ogóle nie mam wiary w jakiekolwiek wyniki na tak dużej rzece przynajmniej do połowy kwietnia - oczywiście wszystko jest uzależnione od tego co za oknem i temp wody. Chociaż w innym wątku chłopaki od początku roku pokazują, że można łowić skutecznie grube klenie w pierwszym kwartale.Ja natomiast raz że nie wiem w jakich miejscówkach, to dwa jakiego rodzaju przynęty. Rozsądek podpowiadał by, że raczej agresywnie i jaskrawo żeby rybę pobudzić...ale to czyste dywagacje gościa który w tym czasie siedzie w kapciach przed Netflixem. Pozdrawiam,malcz Edytowane 19 Marca 2020 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrmurzyn Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Witam, klenie ruszyły się już w Warszawie na Wiśle? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Kto znajdzie igłę w stogu siana to połowi, ale z zasady to klenie w Wiśle przed majem się raczej nie "ruszają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dziś nad ranem chwilę porzucałem, ale bez kontaktu. Pogoda nie rozpieszcza. Ale raczej kwestia czasu, krotce będę dochodził do głosu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Chyba nikt w to na tym forum nie wątpi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zajrzałem wczoraj nad królową bez wędki, żona musiała odpocząć bo małolat już po ścianach chodzi Przy okazji zgarnęliśmy to i owo po drodze, kropla w morzu, ale spotkani po drodze ludzie wyskoczyli z tekstem "dziękujemy za dobry uczynek", aż mi się miło zrobiło Polecam zabierać ze sobą siateczkę, niech tak zrobi chociaż co trzeci i naprawdę może być czyściej. Pozdro! Byłem i ja, ale bez wędki, żona musiała odpocząć bo małolat już po ścianach chodzi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Małolat to teraz Gekson!!!!! Hehehe Dobre uczynki zawsze w cenie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ruszyło się coś czy wszyscy siedzą w domach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrmurzyn Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ruszyło się coś czy wszyscy siedzą w domach ? Jutro sprawdzę Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ruszyło się coś czy wszyscy siedzą w domach ? Weź pięćset ze sobą, to się dowiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Chyba 5 tys. raczej ... Choć z drugiej strony może i mniej wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantz Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dzieje się kiepsko, wiem że nic nowego ale człowiek jeszcze bardziej podłamany. https://wawalove.wp.pl/warszawa-wisla-zanieczyszczona-pianka-poliuretanowa-6495970038748801a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Takie info znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 https://tvn24.pl/tvnwarszawa/praga-polnoc/byla-ranna-z-wbitym-w-dziob-haczykiem-wedkarskim-smieszka-zaopiekowalo-sie-zoo-4537578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygy Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/203953/61/komunikat_komendy_wojewodzkiej_psr_w_warszawie_w_sprawie_przebyw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) No to jak dobrze pojdzie to w lipcu sie sezon zacznie https://m.facebook.com/101819319882407/posts/3016444331753210/?sfnsn=mo Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez ShadowStalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Wiekszosc ryb ma teraz tarło, wszystkim wyjdzie na zdrowie.Przynajmniej nie bedzie kwietniowych boleniarzy. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez wujek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/203953/61/komunikat_komendy_wojewodzkiej_psr_w_warszawie_w_sprawie_przebyw Ciekawe bo wczoraj czytałem że Prezes Teodor Rudnik pisał coś innego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wiekszosc ryb ma teraz tarło, wszystkim wyjdzie na zdrowie.Przynajmniej nie bedzie kwietniowych boleniarzy.Kwietniowych moze i nie bedzie ale tydzien temu spotkałem marcowego boleniarza ♂ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wiekszosc ryb ma teraz tarło, wszystkim wyjdzie na zdrowie.Przynajmniej nie bedzie kwietniowych boleniarzy. Kłusole nocą siatami wszystko wybiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wiekszosc ryb ma teraz tarło, wszystkim wyjdzie na zdrowie.Przynajmniej nie bedzie kwietniowych boleniarzy.Moim zdaniem obecna sytuacja spowoduje, że własnie kwietniowych boleniarzy będzie na pęczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wiekszosc ryb ma teraz tarło, wszystkim wyjdzie na zdrowie.Przynajmniej nie bedzie kwietniowych boleniarzy.Ach no tak! Bo przecież wszyscy tylko na spinning łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Moim zdaniem obecna sytuacja spowoduje, że własnie kwietniowych boleniarzy będzie na pęczki. A będzie będzie bo w marcu jak pojechałem na Bzurę za kleniami gdzie normalnie o tej porze rzadko kogoś spotkać można to na brzegu po jednej i po drugiej stronie co 15-20 metrów wędkarz w większości spławikowcy. Klenie nie brały super ale jak jakiś wyjechał to w łeb i do torby... pierwsze oznaki koronawirusa - zwolnienia lekarskie bez sprawdzania przez ZUS i opieki na dzieci spowodowały istny najazd. Teraz już trzeba uważać szczególnie w miastach bo tam jak wiemy mają jakieś patrole Policji a w przypadku Warszawy to już przechlapane bo dochodzi Straż Miejska a wiadomo jak z jej nadgorliwością...jest dużo większa niż w innych miastach.......wiadomo jeżeli ktoś z głową pojedzie sam w krzaki dalej od miasta to myślę że się upiecze bo jednak Policja ma teraz sporo roboty z samym objeżdżaniem kwarantannowców i raczej nie jest chętna do ganiania nas po krzakach na odludziu...no chyba, że dostaną telefon od zazdrosnego siedzącego w domu "kowalskiego" (tego bym się właśnie obawiał) widzącego nas przez okno...oczywiście do sprawy trzeba podejść poważnie i jak już nas złapią to może nie być tłumaczenia.......duże i średnie miasta - nie połowimy......miejscówki przy lasach...- monitoruje straż leśna...zostają rzeki płynące przez pola z lekkim zakrzaczeniem... Z jednej strony jesteśmy wkurzeni ale zakaz przemieszczania się z 1 kwietnia trochę rybom płetwę uratował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Ach no tak! Bo przecież wszyscy tylko na spinning łowią.To forum spinningowe wiec poruszamy tematy dotyczące tych gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi