Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się licytować kto, kiedy i ile :). Mi łowienie musi sprawiać przyjemność, a w taką pogode jak dzisiaj po prostu lepiej posiedzieć w domu i naładować akumulatory.

racja.....jak dla mnie zabijanie przyjemności....chociaż akurat dzisiaj rano o 4ej się obudziłem i stoczyłem wewnętrzną walkę czy się nie ruszyć na południowe rubieże, w weekend nie miałem okazji zainaugurować sezonu bolkowego i teraz nosi, a pogoda co raz słabsza ma być...

Pozdrawiam,

malcz

Przyjmujecie błędne założenie, że łowienie w gorszych warunkach pogodowych nie sprawia mi radości :D
O ile bierze, to mam mega frajdę. Może wiać, czy tam padać (po to kupiłem lepszą kurtkę goretexową). W zeszłym roku, jedno z lepszych wyjść, to było właśnie w nocy przed świtem, w deszcz, W krótkim czasie złowiłem wtedy dwa sandacze 70+ i bolenia 78.

Aby tylko nie było mrozu, żyłka/plecionka nie zamarzała, ręce nie marzły. Odkąd wyjechałem z Podlasia, jestem mniej twardy i mrozy mnie zniechęcają.

Piotrek, masz zdecydowanie wyżej ode mnie ustawiony „level hardcore”           

a mam przypomnieć, kto w zeszłym roku mało nie popłynął wchodząc w nocy na rafę :)? ja się wtedy cofnąłem i poczekałem 2h do świtu...

Edytowane przez korol
  • Like 3

a mam przypomnieć, kto w zeszłym roku mało nie popłynął wchodząc w nocy na rafę :)? ja się wtedy cofnąłem i poczekałem 2h do świtu...

Doprecyzujmy - to, że było to niebezpieczne i lekkomyślne okazało się, gdy byłem już na środku przelewu, zatem było za późno, aby się cofać :D

• Like 3

Doprecyzujmy - to, że było to niebezpieczne i lekkomyślne okazało się, gdy byłem już na środku przelewu, zatem było za późno, aby się cofać :D

Paweł , już raz Ci mówiłem , ryby nie są najważniejsze. Proszę nie rób takich rzeczy , to nie jest warte życia. To że inni łowią więcej , daj spokój niech łowią . To ma być przyjemność [emoji6]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 5

Paweł , już raz Ci mówiłem , ryby nie są najważniejsze. Proszę nie rób takich rzeczy , to nie jest warte życia. To że inni łowią więcej , daj spokój niech łowią . To ma być przyjemność [emoji6]

Jacku, przypomnij mi proszę, kto tego dnia pojawił się na rafie 2 godziny po mnie, a chwilę przed Piotrkiem ....? :D ;)

I naprawdę było tak, że dopiero, jak byłem na środku, zorientowałem się, że jest kłopot i w którą stronę bym się nie ruszył, było niebezpiecznie.

• Like 2

Jacku, przypomnij mi proszę, kto tego dnia pojawił się na rafie 2 godziny po mnie, a chwilę przed Piotrkiem ....? :D ;)

I naprawdę było tak, że dopiero, jak byłem na środku, zorientowałem się, że jest kłopot i w którą stronę bym się nie ruszył, było niebezpiecznie.

Paweł ale ja tam chodzę od 25 lat [emoji848] . Nie będę się z Tobą przepychał , pamiętam jak próbowałeś pierwszy raz i to też nie było rozsądne. Wielkich ryb i szczęścia jak dotychczas [emoji106][emoji6]

Paweł ale ja tam chodzę od 25 lat [emoji848] . Nie będę się z Tobą przepychał , pamiętam jak próbowałeś pierwszy raz i to też nie było rozsądne. Wielkich ryb i szczęścia jak dotychczas [emoji106][emoji6]

Zero przepychanek - ja doskonale wiem, o co Ci chodzi, bo sam byłem wtedy spocony ze strachu. Tylko podroczyć się lubię :)

Powiem szczerze, że się wtedy trochę martwiłem. Widziałem Twój samochód, a jednocześnie sam uznałem, że trzeba się cofnąć i przeczekać. Wróciłem z tego świeżo zwalonego drzewa.
Jesteś sporo niższy, więc automatycznie masz od nas niższy punkt przelania spodniobutów. Tutaj najlepiej ma Womar :)

Podsumowując, szaleństwo szaleństwem, ale musimy uważać, również ja ;p

• Like 3

Dzisiaj sesja od 18 do 22 most siekierkowski. Ruch jak w Auchan... Wędkarze i spacerowicze. Nie widzieliśmy żeby ktoś coś trafił, żadnego zerowania drapieżnika też nie widać, za to leszcze się trą. Trafiliśmy dwa na wobki boleniowe.

Edytowane przez dekosz