Maciej W. Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Po dzisiejszym wędkowaniu odradzam odwiedzanie nowo budowanej główki poniżej Śląsko-Dąbrowskiego. Okala ją szeroki pas wysypany drobną cegłą i kamieniami. Pod nogami twardo i stabilnie. Podczas odczepiania wobka zbliżyłem się do krawędzi nasypu i gdy byłem dwa metry od wody wjechałem niemal po pas w mulistą breję. Zaraz po wygrzebaniu się z tego syfu miejsce, gdzie wpadłem obsunęło się do wody. Mogło być gorzej. Uważajcie, bo miejsce wygląda atrakcyjnie wędkarsko i mega bezpiecznie, a podejrzewam że można tam zniknąć bez śladu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Dziś przed samym zachodem słońca trafił się sandacz 65cm. Łowiłem na południowym odcinku warszawskiej Wisły.Na co wziął? Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Spinmad Impuls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Po dzisiejszym wędkowaniu odradzam odwiedzanie nowo budowanej główki poniżej Śląsko-Dąbrowskiego. Okala ją szeroki pas wysypany drobną cegłą i kamieniami. Pod nogami twardo i stabilnie. Podczas odczepiania wobka zbliżyłem się do krawędzi nasypu i gdy byłem dwa metry od wody wjechałem niemal po pas w mulistą breję. Zaraz po wygrzebaniu się z tego syfu miejsce, gdzie wpadłem obsunęło się do wody. Mogło być gorzej. Uważajcie, bo miejsce wygląda atrakcyjnie wędkarsko i mega bezpiecznie, a podejrzewam że można tam zniknąć bez śladu.Jak to niewiele brakuje... PSu mnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Ja dwa dni byłem nad Wisłą w godzinach 3.30-8 opaska w okolicy mostu siekerkowskiego. Za pierwszym wypadem puknięcie na Panica i niewciety szczupak na gumę z dna. A dziś wyjścia do powierzchniowek ale bez trafienia. Za pierwszym razem garb wody poszedł w kierunku przynęty ale nie zaatakował, za drugim razem przewalił się tuż obok przynęty... Potem dwa małe klenie i kilka pomniejszych puknięc. A no i podczas przerwy technicznej tzn. oglądania rolki kabłąka, rapmaster od Adama opadał niekontrolowanie na dno i coś w niego przywaliło ale zaraz się spięło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Dzisiejszy , podwarszawski 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Lubię taką podwyższoną wodę. Rybki wychodzą z tych swoich dziur i podpływają niemal pod same nogi. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Magia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Magia...To nie magia. To końcówka nocy albo wczesny poranek jak kto woli tudzież późny wieczór ???? Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Coś mi świta, że to świt. Gratuluję i pozdrawiam Robert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Korola ryby się nie liczą. On nie może spać chyba i ciągle moczy tego kija. [emoji52]Nic tylko pogratulować cierpliwości i wytrwałości [emoji122] Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Dzięki Ale uwaga, moje łowienie to wypady 1-2godzinne. Szybko łowię lub nie i wracam do domu.Niektórzy w ciągu jednego dnia pływania są dłużej na wodzie, niż ja przez tydzień... Edytowane 12 Czerwca 2020 przez korol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Jeśli zna się łowisko to wystarczą 1,5 - 2 h. Są osoby, które idą na 30 min w jedno miejsce o odpowiedniej porze, łowią kilka fajnych ryb i wracają do domu Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Okolice świtu i zachodu słońca to najlepsze okresy połowu zwłaszcza dużych ryb. Czasami jest to właśnie 1-2 godziny wieczorem i rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie odpaliłem ponton. Na wodzie pływałem wraz z bratem z rana, od ok.5 do 12. Generalnie więcej pływania niż łowienia, dużo szukania miejscówek z echo, ale to mogła być dobra inwestycja bo udało nam się kilka ciekawych miejsc namierzyć. Co do wyników to mizernie, pojedyncze pobicia i krótkie kleniki z opaski. Zdecydowanie obraliśmy złą taktykę i szukaliśmy boleni na przykosach, ale raz że woda jest trochę wysoka i trudno jest wypatrzyć ciekawe przykosy, dwa, że nawet jak je znaleźliśmy, to była na nich cisza. Zdecydowanie lepiej boleń żerował w okolicach główek. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Tomek St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Okolice świtu i zachodu słońca to najlepsze okresy połowu zwłaszcza dużych ryb. Czasami jest to właśnie 1-2 godziny wieczorem i rano.Tu nie ma reguły, okazy potrafią także dobrze brać i w południe.Wiele czynników składa się na żerowanie ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie odpaliłem ponton. Na wodzie pływałem wraz z bratem z rana, od ok.5 do 12. Generalnie więcej pływania niż łowienia, dużo szukania miejscówek z echo, ale to mogła być dobra inwestycja bo udało nam się kilka ciekawych miejsc namierzyć. Co do wyników to mizernie, pojedyncze pobicia i krótkie kleniki z opaski. Zdecydowanie obraliśmy złą taktykę i szukaliśmy boleni na przykosach, ale raz że woda jest trochę wysoka i trudno jest wypatrzyć ciekawe przykosy, dwa, że nawet jak je znaleźliśmy, to była na nich cisza. Zdecydowanie lepiej boleń żerował w okolicach główek. Fajnie że udało się namierzyć kilka obiecującch miejscówek. Niestety gdy woda opadnie pryska czar i to nie dlatego,że miejsca robią się gorsze.Właśnie w tych lepszych wyrasta las zrywek sumowych, do tego stopnia, że trzeba uważać podczas przemieszczania się po wodzie.Sytuacja z zeszłego roku:do obiecującej opaski schodzi spinningista, dwa metry od wody gość z łódki krzyczy że lezie mu prosto na zrywkę.Spinnigista wycofuje się i za 30 może 40 metrów znów próbuje zejść do wody - z tej samej łódki słyszy o drugiej wędce. Kolejna próba 50 metrów niżej, już prawie woda a tu następny drze ryja o zrywkach.Wywiązała się "delikatna" rozmowa ale spinningista opuścił opaskę.Także super miejsca są ale niestety ciągle oblegane.Dwie,trzy zrywki uwiązane do brzegu + gruntóweczka na robaczka przy łodzi.Swoją drogą, chyba nie wolno przeciągać takich powrozów z przykosy przez główny nurt do opaski.Połamania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 zrywki powinny być zakazane, albo jakieś odległości respektowane, a nie jak nieraz widywałem200m wody zajęte 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 ... to nie są zrywki tylko nazwijmy, to po imieniu ... SAMOŁÓWKI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Na Odrze pełno pozostawionych sznurków przez sumiarzy, bo mało który po sobie sprząta. Już leżałem w tym roku (w maju) przez zeszłoroczne linki, których w trawie nie było widać. Stawianie zestawów w poprzek nurtu też jest na porządku dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 W słońcu też można 77/78cm 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) W słońcu też można Ty możesz i w słońcu Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Czerwca 2020 przez pomelo (maciekd) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Brawo Piotrek [emoji4] Dobrze chociaż popatrzeć na ładne ryby [emoji4]Pozdrawiam Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Piotr , a przypomnij jakim to podbierakiem podbierasz te wszystkie pięknoty ? K-Don jakiś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Piotr , a przypomnij jakim to podbierakiem podbierasz te wszystkie pięknoty ? K-Don jakiś ?Podłączam się do pytania. Muszę swój już wymienić a nóż się kiedyś przyda [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi