Tomek St. Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 A ja zapytam się Kolegów pamiętających zimy z dawnych lat czy taki lód jak w tym roku mógł przemodelować główki i opaski (nie chodzi o dno w okół tylko same budowle)?Zawsze jakieś zmiany może spowodować (lód+przybór), przynajmniej w tych główkach/opaskach już mocno naruszonych. Ale większych rewolucji bym się nie spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) A ja zapytam się Kolegów pamiętających zimy z dawnych lat czy taki lód jak w tym roku mógł przemodelować główki i opaski (nie chodzi o dno w okół tylko same budowle)?Może. Zwłaszcza jeśli w okolicy utworzył się zator lodowy i doszło do nagromadzenia i podpiętrzenia lodu.Poniżej co z lodem potrafi zrobić wiatr:https://www.facebook.com/KataklizmyPLWR/videos/929415367867049 Edytowane 2 Marca 2021 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dd300 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Może. Zwłaszcza jeśli w okolicy utworzył się zator lodowy i doszło do nagromadzenia i podpiętrzenia lodu.Poniżej co z lodem potrafi zrobić wiatr: Tak, najgorszy jest wiatr...????https://www.facebook.com/KataklizmyPLWR/videos/929415367867049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Rano przelewało się przez główkę przy Gdańskim Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Może. Zwłaszcza jeśli w okolicy utworzył się zator lodowy i doszło do nagromadzenia i podpiętrzenia lodu.Poniżej co z lodem potrafi zrobić wiatr:https://www.facebook.com/KataklizmyPLWR/videos/929415367867049Grubo. Oby się pozmieniało na południowym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 To samo co wiatr potrafi uczynić nurt rzeki. Widziałem kiedyś skutki podobnego zjawiska na Wiśle pod Warszawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Jakby ktos chcial plynaca rzeke zobaczyc a srednio ma jak. Do podglądania fragmenty miejskiej Wisly live https://stadion-narodowy-warszawa.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Na Warszawskim odcinku taka niewielka zimka nic nie spowoduje. Ale powyżej lub poniżej jakieś zmiany będą ale myślę że po wysokiej wodzie. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Ale piachu trochę i w Warszawie pewnie przesypie. Jakąś rafkę zasypie, inną może "odmuli" Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 W Warszawie oczywiście nic nie zrobi woda i to normalne wiosenne zjawisko tylko co będzie jak nie zdąży spłynąć a dojda górskie rozropy gdzie śniegu jest od groma...Tama we Włoclawku nie jest z gumy a po drugie Rydzyka przecież nie zaleją...W Warszawi trochę przemelduje ale glazów w wodzie nie poprzesuwa ale u mnie na Zalewie Włoclawskim to będzie grubo bo znowu drzewa poukłada gdzie popadnie i trzeba uczyć sie plywać od nowa....duża woda jest oczywiście bardzo dobra bo oczyści koryto ale ciekawe jak połączy sie z górskimi roztopami to znowu szczupaki i okonie będziemy lowili na łąkach a po zejściu wiekszej wody oglądali wysuszona ikrę...wszystko ma swoje plusy i minusy...Wisła to piekna i nieprzewidywalna rzeka...mi chodzi tylko że wszyscy odpuścili i znowu będzie halo dopiero przy fali...a te kilka lat co niżówka była poszło na marne a miały być wały i zbiorniki retencyjne...to troche boli...zamiast tego na terenach przy wałach budują sie nowe osiedla jak w Warszawie a ludzi mami się, że wał zatrzyma wodę ...tylko że po kilkunastu dniach nasiąka i puszcza i mamy tragedię... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 To samo miejsce co kilka dni temu... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Ja na razie bez motywacji. Zresztą o tak woda ponad 3,5m. Myślę, że nic większego się nie zmieni. Rybki będą w tych samych miejscach, jak co roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 ... raport z Grota. Woda wystąpiła, zalała płaskie... Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Generalnie Wisła już opada z taką samą prędkością co przybywała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Opada , jeszcze z metr i będzie fajnie. W zeszłym roku o tej porze już fajnie można było połowić klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Pytanie do miejscowych w Warszawie. Idzie trochę porzucać teraz na bulwarach w okolicy centrum nauki Kopernik czy nie ma sensu wędki brać? Będę miał z 3h przy okazji. Chodzi mi o stan wody. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2021 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Pytanie do miejscowych w Warszawie. Idzie trochę porzucać teraz na bulwarach w okolicy centrum nauki Kopernik czy nie ma sensu wędki brać? Będę miał z 3h przy okazji. Chodzi mi o stan wody. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaJeszcze za wysoki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 A ja bym próbował jak źle będzie na opasce to przejdź mostem na drugą stronę i poszukaj zatoczek za główkami. Nie licz na nic, ale lepiej tak spędzić tak te 3h niż inaczej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Opada , jeszcze z metr i będzie fajnie. W zeszłym roku o tej porze już fajnie można było połowić klenie. W jakich miejscach mniej więcej szukasz o tej porze kleni? Głębiej, płycej, wobki, gumki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Może kogoś zainteresuje informacja o moście dla pieszych w Warszawie: https://nowawarszawa.pl/pierwszy-taki-most-na-wisle/?fbclid=IwAR2LVAoOmLymNfi2u6D1FXZ75i6t1XISQ7nsXRoVja-oC9fpljQ5AK3YEDo Edytowane 11 Marca 2021 przez asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Może kogoś zainteresuje informacja o moście dla pieszych w Warszawie: https://nowawarszawa.pl/pierwszy-taki-most-na-wisle/?fbclid=IwAR2LVAoOmLymNfi2u6D1FXZ75i6t1XISQ7nsXRoVja-oC9fpljQ5AK3YEDo Szczerze pisząc to są ważniejsze wydatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Będą nowe miejscówki boleniowe Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantz Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Trzeba też uważać na gwałtowne nadwiślańskie burze:https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25662241,trzaskowski-zabiera-glos-w-sprawie-wycinki-drzew-na-wybrzezu.html?disableRedirects=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 (edytowane) Może kogoś zainteresuje informacja o moście dla pieszych w Warszawie: https://nowawarszawa.pl/pierwszy-taki-most-na-wisle/?fbclid=IwAR2LVAoOmLymNfi2u6D1FXZ75i6t1XISQ7nsXRoVja-oC9fpljQ5AK3YEDoNiech najpierw ba...ny naprawią oczyszczalnię, a później biorą się za mosty. Edytowane 12 Marca 2021 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 vako, barany to niech idą się paść a za oczyszczalnie to lepiej jak się wezmą specjaliści.To samo z mostem, niech to zrobią fachowcy. Tak będzie lepiej dla wszystkich.pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi