tost Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Cisza przed burzą Panowie.Jak odpalą to się obłowimy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Coś tam dziś odpaliło. Branie pod nogami na wolno prowadzonego Huntera Yodę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Takiego jegomościa wczoraj w nocy spotkałem. Amerykanin. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Takiego jegomościa wczoraj w nocy spotkałem. Amerykanin. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu TapatalkaZajebiste spotkanie, ja spotkałem Szopa nad Bzurą chyba 8 lat temu, stałem jak zaczarowany ze 20minut żeby gościa nie spłoszyć...wizualnie kapitalne zwierzaki, ale podobno chodzące siedlisko pasożytów i chorób wszelakich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Ja z kolei widzialem boruska na naszym odcinku. Przepływał całą Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Trochę większy od poprzedniego. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Trochę większy od poprzedniego.Nastawiałeś się na wąsa czy po prostu byłeś na rybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Nastawiałeś się na wąsa czy po prostu byłeś na rybach?Nastawiałem się na suma. Wędka do 100g, mocna plecionka, mocny przypon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Nastawiałem się na suma. Wędka do 100g, mocna plecionka, mocny przypon.PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Mają sumki ślady po tarle? Bo nie wiem czy już odpalać czy jeszcze się seksują i im nie przeszkadzać ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Chyba nikt nie lubi jak mu się przeszkadza w sypialni. Nie wiem jaki debil wymyślił żeby je łowić w tym okresie. To samo w listopadzie i grudniu, ale za to mamy zakaz trollingu i dryfu, brawo!!! Edytowane 10 Czerwca 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Mają sumki ślady po tarle? Bo nie wiem czy już odpalać czy jeszcze się seksują i im nie przeszkadzać ????Moim zdaniem są już wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Chyba nikt nie lubi jak mu się przeszkadza w sypialni. Nie wiem jaki debil wymyślił żeby je łowić w tym okresie. To samo w listopadzie i grudniu, ale za to mamy zakaz trollingu i dryfu, brawo!!!Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mi absolutnie nie przeszkadza zakaz trola i dryfu:) Sum z brzegu na spinn dla mnie to największa frajda, najbardziej sportowa. Według mnie ryby są już wytarte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mi absolutnie nie przeszkadza zakaz trola i dryfu:) Sum z brzegu na spinn dla mnie to największa frajda, najbardziej sportowa. Według mnie ryby są już wytarte.Zgoda, tylko fajnie jak by był wybór a tak mamy tylko ciężki spinn i sumowy grunt z żywcem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Powiem Wam, że słabo z tym przesunięciem okresu. Trzeci rok z rzędu mają w czerwcu tarło. Chyba cztery sezony temu jak pierwszy rok było to wprowadzone, to zdążyły się wytrzeć bo na 1 czerwca łowiłem już pogryzione ryby i dobrze żarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Wyskoczyłem dzisiaj wieczorem dosłownie na godzinkę, w końcu jakieś branie i boleń na brzegu, niestety w rozmiarze niezadowalającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Sumy są w tarle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Tam gdzie łowię są po tarle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Mogłeś złowić dwa samce.W normalnym roku o tej porze sumy nie mają jeszcze skończonego tarła, a tym razem było zimniej.W zeszłym roku w pierwszym tygodniu czerwca miałem sumy na typowych żerowiskach bez żadnych oznak, a potem nagle w połowie miesiąca samicę z ikrą.Oczywiście, że się teraz trą, nawet wiem gdzie.. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Te które złowiłem pięknie pasły się na drobnicy. One naprawde są już po:) Wiem, że teoria mówi inaczej, moja empiria się z nią kłóci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) To też nie jest tak, że idą wszystkie na raz. Nie jest również tak, że wszystkie podchodzą do tarła. Teraz mają tarło na 100%. Oczywiście jeśli mówimy o środkowym odcinku Wisły. Może to być też przesunięte o tydzień czy dwa zależenie od obszaru. Ale ogólnie rzecz biorąc teraz jest TARŁO. Naprawdę sporo lat już łowię sumy i kilka setek ich złowiłem. Monitoruje to na bieżąco każdego roku. Niedługo będę się trafiać ryby pogryzione które właśnie skończyły. Jeżeli mają ślady to łowisz wytarte ryby. Jeżeli nie, to pasą się ciut przed chwilą tarła. Natury się nie oszuka. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Lucas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Mogłeś złowić dwa samce.W normalnym roku o tej porze sumy nie mają jeszcze skończonego tarła, a tym razem było zimniej. W zeszłym roku w pierwszym tygodniu czerwca miałem sumy na typowych żerowiskach bez żadnych oznak, a potem nagle w połowie miesiąca samicę z ikrą.Oczywiście, że się teraz trą, nawet wiem gdzie..Piotrek, w ubiegłym roku tarły się na dwie tury. Część zdążyła jeszcze w maju, a reszta w czerwcu. Załamanie pogody i nagłe ochodzenie ostudziły emocje. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Lucas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Z ciekawości, bo widzę że jesteście obeznani w temacie...W jakich miejscach najczęściej trą się sumy? Można to zaobserwować? Wieczór/Ranek/Środek dnia? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Z ciekawości, bo widzę że jesteście obeznani w temacie...W jakich miejscach najczęściej trą się sumy? Można to zaobserwować? Wieczór/Ranek/Środek dnia? Pozdrawiam,malczJa tego spektaklu nigdy nie widziałem. Chętnie i ja przeczytam opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi