Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Same sumy i rapy, a gdzie się podziały sandacze. Ja dziś wieczorem czwarty raz moczyłem sandaczowe wobki i trafiły się dwa bolenie na oko 60-65cm. Sandacza ni widu ni słychu.

To moczyłeś o jakieś 100 razy za mało????

A tak na poważnie to w tym wątku jakoś nigdy sandłiczy nie było zbyt wiele...

Dzisiaj w końcu zmobilizowałem się na wczesno poranne łowienie. Pobudka o 2. nad wodą byłem przed 3 do około godz.6. Jeden mały bolek na brzegu, jeden średniak nie wcięty. Generalnie lipa, spławiającej się i oczkującej drobnicy bardzo dużo, ale powierzchniowych ataków drapieżnika zauważyłem może ze cztery. 

• Like 2

Dzisiaj bolenie gadały trochę powierzchniowo. To dobrze bo to mnie zmusi do lepszego gospodarowania czasem i może uda się częściej odwiedzać rzekę[emoji6] 2 ryby o, których rozmiarach nie wspomnę. I jedna już fajna spadła po kilku kołowrotkach. Mój błąd bo zacięte w punkt... Wszystkie ryby wcześniej zdradziły swoją obecność.

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

19:30-21:15, opaska tuż powyżej WA, południowe rubieże. Miliony kleników i innej drobnicy uganiającej się za owadami, powierzchniowej aktywności boleni oraz innych drapieżników zero, null, nada...jeden bolek na kiju, taki na oko 60-65, spadł po 3 sekundach - także żyją.

Pozdrawiam,

Malcz

• Like 4

Nigdy nie trać wiary w swoje umiejętności ale cały czas staraj się nie upgrejdować, w Wisłę na tym odcinku też nie trać wiary...może spróbuj o innych porach niż dotychczas...?

A tak poza tym ogólnie jest słabo.

Głowa do góry????

• Like 1

Nie wiem czy zauważyliście, przynajmniej tak jest w mojej okolicy, że jest bardzo mało latającego robactwa. Ryby żerującej z powierzchni jest mało. Wydaje mi się, że w związku z tym i drobnica i drapieżniki mogły zmienić zwyczaje.