Qcyk Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) Dzisiaj szybki godzinny wypad przed dead line w żłobku i ryba ok 60cm na perłową cykadę sprowadzaną w twitchu z prądem. Ogólnie w łowisku był jeszcze jeden większy ale trzeba się było zbierać. Jutro wrócę po niego ???? Edytowane 18 Maja 2022 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Dzisiaj od razu po pracy wróciłem po dużego a dostałem mniejszego Cykada z prundem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Dzisiaj popołudniu wyskoczyłem na "wietrzne bolenie". 2 godziny łowienia, wpadł jeden sześćdziesiątak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Dzisiaj przed deszczem wyskoczyłem na chwilę nad Wisełkę, trafił się jeden średni bolo. Ale na główce w K. spotkałem miłych jutuberów i twórcę z jerkbaita. Dzięki Jacku za prezent, przetestuję wkrótce :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 W niedziele planuje pierwsze pływanie pontonem po Wisełce. Chciałbym w miarę bezpiecznie zrzucić gumę na wodę, na odcinku między Józefowem a Górą K. Podrzuci ktoś jakaś bezpieczna lokalizacje z dojazdem nad wodę gdzie można zostawić auto?Może być priv. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Slip masz na porcie w GK, teraz jest niska woda, ale pontonem raczej bez problemu wypłyniesz. Ewentualnie po drugiej stronie Wisły, miejscowość Ostrówek, przy tamie koło kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Panowie czy gdzieś w Warszawie opłacę składkę na ochronę i zagospodarowanie wód okręgu Ciechanów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Na Spojni w cebtrum wedlarstwa, jesli jest szef (zadzwon) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Witam Czy na tytułowym odcinku Wisły (strona Ostrówka, Nadbrzeża, Karczewa, Otwocka) jest szansa na złowienie okonia i szczupaka? Widzę, że większość łowi bolenie, a mi podobają się zmagania przede wszystkim z okoniem Czy może łowi ktoś na jeziorze Rokola, Moczydło (w Karczewie), ujściu Świdra do Wisły? Można na tych jeziorach / Świdrze liczyć na jakieś rybki na spinning, czy może bardziej nastawiać się na spławik? Powracam do wędkarstwa po 15 latach i próbuję coś znaleźć w okolicy Mając 17 lat łowiłem tylko na spławik, a nie próbowałem na spinning, bo nie było kasy na zrywanie przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Rzut beretem od domu masz Rokolę, tam masz szansę na spotkanie ze szczupakiem bądź okoniem i to raczej większe niż na Wiśle. Ewentualnie "klatki" w Nadbrzeżu. Edytowane 30 Maja 2022 przez Tomek St. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczupakos Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Świder na Twoim miejscu bym sobie darował. Mało wody do tego jak jest w miare ladna pogoda to sporo ludzi sie kreci. Trafiaja sie okonki ale malutkie, prędzej wymiarowego klenia trafisz niz sensownego okonka. Lepiej celować Moczydło albo Rokole tam jest i szczupak i okoń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 W końcu udało przełamać się złą passę. Maj miałem pod względem ilości i wielkości złowionych ryb fatalny (chociaż paradoksalnie zostałem Mistrzem Koła w spiningu). Ale dzisiaj z rana trafił się wyczekiwany, piękny, gruby boleń. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Nie wiem gdzie to dodać to dodam tu. Oto mapa batymetryczna fragmentu Wisły wykonana przez Andrzeja Szerszenia z sonars.pl na potrzeby regat (link pochodzi w każdym razie z ich proflu na FB) o Puchar Prezydenta Warszawy. Może komuś się przyda:)MAPA TU 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Cześć W tym roku może znowu uda się pozwiedzać rady na Wiśle i moje pytanie, czy na rafę przy Dewajtis da się wejść czy szkoda czasu na znalezienie przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Stan wody na Bulwarach pokazuje 61 cm, więc przy takim z reguły nie było problemu z wejściem. Nie byłem tam jednak ani w tym roku ani w poprzednim (chyba jeszcze trwają ciężkie prace, wykopy, utrudnienia w dojściu itp.). Jak ruszy sezon na brzany to spróbuję tam wejść. Najgłębiej było tuż przy samym brzegu (rynienka).Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Cześć, dzięki właśnie tak najbardziej zastanawiała ta rynienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 (edytowane) ... myślę, że się da, odpowiednio przygotowany. Odwiedziłem odcinek piaskarnia- punkt czerpania wody. Nieco w górę wystarcza crocsy i patyk by przejść na wyspy... ostatnio zaroiło się od zwiedzających, jak od robactwa nad wodą...... ciekawi mnie czy to ktoś z Forumowiczów miał spotkanie z wąsem,po stronie Żerania, nieskuteczne niestety, w okolicach godzin południowych... Edytowane 6 Czerwca 2022 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Nie znam tego miejsca. Raz tylko tam byłem i zaciekawiła mnie rafa jak każda. Może w tym roku uda mi sprawdzić parę z nich. Tą za Grota znam, ale przed już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 (edytowane) ale tu ciszaa..... idzie mały przybór, pierwszy taki w sezonie, warto pewnie dziś z wieczora wyskoczyć, ja niestety mam palec w bandażu Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Wędkarska Żyłka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Duży ma być przybór? Masz może jakiegoś linka do monitorowania stanu wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Duży ma być przybór? Masz może jakiegoś linka do monitorowania stanu wody? Przybór to mocne słowo....obecnie na wskaźniku na bulwarach jest 59, 16.06 ma być 84... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Duży ma być przybór? Masz może jakiegoś linka do monitorowania stanu wody? bardzo proszę: https://hydro.imgw.pl/#bulletins 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 O to super się składa bo ja idę na ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 W dzień też warto było wyskoczyć 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Z podwarszawskiej piaskownicy Edytowane 14 Czerwca 2022 przez pieczywko 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi