Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

W OM PZW jest zakaz nocnego połowu z łodzi w jeziorach - na Wiśle nie ma ograniczeń w tym zakresie

W zakresie połowu - nie ma zakazu.

W zakresie pływania - jest (to nie jest kwestia regulaminu PZW).

Tu macie link do strony, z której pochodzą podane przeze mnie dane kontaktowe - Komisariat Rzeczny Policji

Drugi poranek w ciągu kilku dni i ciągle na 0. Zero jakiegokolwiek ruchu ataku bolenia czy zbiórek kleni. Woda jakby martwa. Schodzę z przynętami niżej i niej, a na kolejny wypad chyba wezmę xxxul :/

Ale brodzi się fajnie ;D

Edytowane przez ASAPfishing

Drugi poranek w ciągu kilku dni i ciągle na 0. Zero jakiegokolwiek ruchu ataku bolenia czy zbiórek kleni. Woda jakby martwa. Schodzę z przynętami niżej i niej, a na kolejny wypad chyba wezmę xxxul :/

Ale brodzi się fajnie ;D

Na Bugu w lecie bolenie pojawialy sie na zerowaniu dobra chwile przed switem, gdy tylko slonce wschodzilo bylo juz po wszystkim. Pozniej dobra godzine po zachodzie, juz w zupelnych ciemnosciach.

W sumie lowienie w lecie to takie od zmierzchu do switu, jak dobrze dobrac godziny to moze jakas Salma sie pojawi :)

Ryby zawsze wychodza na plytkie rafy, przykosy, po nocnych boleniach pojawiaja sie sandacze, po nich Sumy gdzie wszystko sp....ala, jak te skoncza to feeder na leszcze, dwie godziny przerwy i bolenie zaczynaja zerowac przed switem :)

• Like 2

Ryby zawsze wychodza na plytkie rafy, przykosy, po nocnych boleniach pojawiaja sie sandacze, po nich Sumy gdzie wszystko sp....ala, jak te skoncza to feeder na leszcze, dwie godziny przerwy i bolenie zaczynaja zerowac przed switem :)

Kolega chyba żyje Bugiem sprzed 20 lat.

Edytowane przez maicke82
  • Like 2

Maciek nie do końca. Naprawdę są takie miejsca na Bugu... Gdzie w tym samym miejscu o różnych porach widać jak jedzą bolenie, klenie brzany, sandacze i sumy. Jest ich mało ale to nie bajki ????

P. S sam byłem w szoku

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Ja wczoraj na pontonie 12 godzin bez ryby. Ataków boleni przez cały dzień dwa i to ta sama ryba najprawdopodobniej … także Wisła po raz kolejny skopała dupę i po raz kolejny człowiek myśli, że łowi w studni

Edytowane przez pablo40404

Ja wczoraj na pontonie 12 godzin bez ryby. Ataków boleni przez cały dzień dwa i to ta sama ryba najprawdopodobniej … także Wisła po raz kolejny skopała dupę i po raz kolejny człowiek myśli, że łowi w studni

Ja wczoraj na pontonie byłem 6 godzin, kilka ataków boleni zauważyłem i jeden taki 60 z małym + zameldował się w podbieraku.

Witajcie. Po wczorajszym wypadzie znów wstąpiła we mnie chęć wyjścia na ryby. A więc tak. [emoji6]

Wczoraj wybrałem się po południu, tak koło 17 nad Królową z wędką do 5g i małymi wobkami oraz z pudełkiem bzyków oczywiście. Coś tam się działo w moim miejscu ale to nie to czego się spodziewałem. Po dwóch godzinach niezliczonych rzutów w każdym kierunku rzeki i przerzuceniu nastu woblerów, postanowiłem zmień miejsce. W drodze spotkałem kumpla, który w kilku rzutach złowił kilka okoni, klenia 40+ i siatkę wędkarską. I to wszystko w miejscu na które się kierowałem [emoji1].

W skrócie.

Po jakimś czasie poszliśmy jeszcze raz tam i:

Kolega kilka okoni i kleników.

Ja kilka okoni i kleników, a po zmianie na bzyka kleń 30 z małym +, a jak się sciemniło to takie branie mocne ale nie kleniowe , chwila na kiju i tylko na wodzie zostawił wir i chlupot. Jak kleń to chyba 50+. I to przy samym brzegu.

Się rozpisałem.

Pozdrawiam i połamania na rybie.

Edytowane przez Piotrmurzyn

To pudełko to jest tak dla mnie ważne nad Wisłą, jak wędka. [emoji23]
Rybki tylko nie które i tylko moje. c3160eca3efaeb619d769cda16ae452d.jpg (

Cieszymy się razem z Tobą złowionymi rybami.

Przed kolejną publikacją zdjęć zapoznaj się, proszę, z zasadami ich umieszczania na forum Jerkbait (minimum dla klenia to 40cm, a dla okonia - 30 cm):

http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

• Like 2