Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba Roberta to oczywiście świnka, a nawet świnia ???? :)

A nawet świnie, bo łowi je powtarzalnie i w konkretnych rozmiarach... ????

Mi udało się skusić jedną w tym sezonie ( jako przyłów na spinning, kiedy szukałem wiślanych brzan), ale do sztuk zaprezentowanych przez Roberta nie miała porównania.

Pozdrawiam i gratuluję Łowcy ????

Adam W. (Wacha)

• Like 1

Świnka to taki trochę biały kruk dla mnie w Wiśle, dlatego zawsze się cieszę, kiedy ją złowię. Spośród wszystkich ryb chyba najmniej złowiłem w tej rzece sap i właśnie świnek (raz w życiu złowiłem głowacza, ale to Wkra była). Natomiast cert jest bardzo dużo, w tym roku na ponad czterysta ryb złowionych metodą muchową złowiłem około stu cert.

Pozdrawiam,

Robert

• Like 2

Byłem wczoraj na rybach, klenie skubią nienajgorzej. Zakolczykowałem też dużego suma, który po braniu zachowywał się tak, jakby nie bardzo wiedział, że jest holowany. Odniosłem wrażenie, że kręci się po kancie opaski jak gdyby "nigdy nic". Może ciągle żerował...?;) Połaziłem za nim jakiś czas, zdałem sobie sprawe, że to bez sensu, zatrzymałem się, dokręciłem hamulec, pyk i nudna zabawa skończona...

• Like 1

Krakow z tego slynie, niby tego nawalone ale zlap to Cie ozłoce.

W centrum rzadzi ehosonda , bo pod Wawelem woda stoi a za Krakowem wyglada jak u Was tylko 3 razy mniejsza.

Ja od poczatku sezonu dopiero mialem 3 brania i nic nie wyjąlem, takze wyniki mam zajebiste. Jeden mi sie spial na glowacicowego łamanca a drugi mnie potargal w zeszla sobote. 3 tylko odbil sie od 19 cm Herringa.

Tu w ogole Panskie jaja sie wyczyniają. Ja jawnie nie złapalem w tym roku nic, lowiac porzadnym sprzetem.

Za boleniem to juz nawet nie chodze bo to szkoda czasu.Jakies resztki zostaly.

Niby czekam na jwsien , ale boje sie czy w ogole zobacze jakiegos sandacza porządnego. Jak widze wyniki dookola to sie zastanawiam jaka jest przyszlosc wedkarstwa.

Ale zebrala sie tu mala banda i jedziemy z wodami polskimi i pzw rowno w gazetach i radiu.

Ale na tej duzej wodzie teraz duzo sie dzieje..jakby ryby ktorych nie ma pojawily sie znikad. Przynajmniej chce sie rzucac bo ryba naprawde chodzi jak nigdy

Tym bardziej teraz możesz jechać w gazetach i radio po PZW, że woda przez działaczy była wytrzebiona i pusta, ale teraz dzięki przemieszczającym się kaczkom znów jest pięknie. Trzymajmy kciuki za łapy kaczek bo to one są jedyną szansą na lepsze jutro ????

• Like 2

Hhehehehhehe to jedyna szansa :) Kolega zdobył finansowanie na projekt likwidacji jednego progu na dopływie Wisły- Pądniku.  Resztę 15 kola miało pzw dorzucic to obradowali 6 miesiecy i temat w mediach i Urzędzie Miasta ucichł i  cały pomysł pewnie zdechnie . Ze sciekami tu największa walka sie odbywa obecnie. W Ojcowskim Parku Narodowym 2 przestarzałe oczyszczalnie spuszczają szare scieki do Prądnika.  Czujecie ? i Nikt z tym nic nie robi 15 lat. 160 nielgalnych rur wykrylismy, te wody polskie , wodociągi pzw i cała reszta to nawwet nie byly nad tymi rzekami w życiu.  

Ale w porównaniu z kupą która u Was płynie to pikuś :D i co najlepsze wszyscy tam łowią w tym szambie bo tam o dziwo bierze :D

• Like 4