vako Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Pewnikiem słońce wskazało Ci miejscówkę ....albo księżyc ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Lekki przyborek chyba ożywił rybki.1,5 godzinki po zmroku i 2 klenie wyjechały .Jeden już całkiem dobry. Wysłane z mojego 22101316UG przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Wisła spadła na drugą stronę więc trzeba ją podbić. Tym razem okolice z początków mojej drogi wędkarskiej. Bohater jakże znany i lubiany.PS. Jakby ktoś chciał też takie blaszki na lód to mogę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Tak, kolejne miejsce zostanie zaj****e przez turystykę wędkarską. A wszystko po to, aby jutuber dostał swoją dolę od sponsorów odcinka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Tak, kolejne miejsce zostanie zaj****e przez turystykę wędkarską. A wszystko po to, aby jutuber dostał swoją dolę od sponsorów odcinka.Zgadzam się co do zasady, ale w przypadku tego akurat miejsca trudno sobie wyobrazić, żeby mogło zostać bardziej zaj****e. Zwykle tam jest chłop przy chłopie i wiadro na wiadrze. No i ryby magiczne, o tej porze roku zwykle biorą ogonem albo d**ą. Edit. Napisałem to zanim włączyłem film, a tu rzeczywiście jednen przy drugim, wędkarski burdel Byłem tam kilka dni temu na objazdowym rekonesansie. W środku tygodnia wyglądało tak samo, dwudziestu chłopa. To nie na moje nerwy. Edytowane 2 Lutego przez Dziad Wodny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Zgadzam się co do zasady, ale w przypadku tego akurat miejsca trudno sobie wyobrazić, żeby mogło zostać bardziej zaj****e. Zwykle tam jest chłop przy chłopie i wiadro na wiadrze. No i ryby magiczne, o tej porze roku zwykle biorą ogonem albo d**ą.Kiedyś na spójni były dosłownie kolejki do miejscówki. Też dzięki temu geniuszowi „przygód, podróży i wędkarstwa”. Zatem spodziewam się, że teraz te pozostałe ryby dostaną w czambuł, a potem wiosna będzie jak zwykle, że „nie ma ryb” i wszystkiemu winne kormorany, PZW, itd itp, tylko oczywiście nie wędkarze. Bo wędkarze, jak powszechnie wiadomo, są ze złota i podchodzą do ryb etycznie i wszystko wypuszczają, bo kochają przyrodę, a nie mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Zgadzam się co do zasady, ale w przypadku tego akurat miejsca trudno sobie wyobrazić, żeby mogło zostać bardziej zaj****e. Zwykle tam jest chłop przy chłopie i wiadro na wiadrze. No i ryby magiczne, o tej porze roku zwykle biorą ogonem albo d**ą.Z tymi braniami to zależy komu...Z tym miejscem był i jest dylemat. Jak zamkniesz i ogłosisz zimowisko, to ludzi nie będzie. Za to w biały dzień na początku pojawią się setki a potem i tysiące kormoranów z całej środkowej Wisły i będą miały używanie. One nie przepuszczą żadnej rybie. niczego nie wypuszczą. Do tego nie tylko wieczorami ale też w biały dzień, można byłoby liczyć na amatorów białka specjalizujących się w szarpaku lub sieci - za wschodniej granicy albo też rodowitych krajan. Także ten wybór jest.... PS. Ja jestem za możliwością łowienia w takich miejscach, z tym że bez możliwości zabierania złowionych ryb przez wędkarzy. Edytowane 2 Lutego przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Czy tam wiosną nie ma lub nie było kiedyś obrębu ochronnego ze względu na tarliska? Możliwe, że bredzę, ale coś mi takiego chodzi po głowie. Niestety nie ma mowy o umiarze, jak mamy tysiące wędkarzy na mazowszu i kilka miejsc, które skupiają ryby i wędkarzy z całego odcinka rzeki. A zakaz może być, co z tego, jeśli kontrola wpadnie raz na tydzien. Musieliby budkę ze strażnikiem postawić, żeby jakoś wpłynąć na sytuację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego No właśnie wędkarze to, w znakomitej większości, takie tępe bydło, które lubi piłować gałąź, na której siedzi…. A potem słuchasz nad woda, jak to ryb nie ma, a chwilę potem, jakie to bolenie z octu pyszne są - „ale my to więcej niż 2szt nie zabieramy z wyprawy”… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Czy tam wiosną nie ma lub nie było kiedyś obrębu ochronnego ze względu na tarliska? Możliwe, że bredzę, ale coś mi takiego chodzi po głowie. Niestety nie ma mowy o umiarze, jak mamy tysiące wędkarzy na mazowszu i kilka miejsc, które skupiają ryby i wędkarzy z całego odcinka rzeki. A zakaz może być, co z tego, jeśli kontrola wpadnie raz na tydzien. Musieliby budkę ze strażnikiem postawić, żeby jakoś wpłynąć na sytuację.Jest znacznie lepiej niż macie pojęcie albo się wam wydaje. Obręb ochronny był tam późną wiosną. A kontrole? Są tam częstsze niż w Warszawie. Wielu przekonało się, że nie warto. Kwiatki z tego ogródka(nie wszystkie):https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0xcUoWUVdn51EGUrpGMGUi3xKFa9fLsqCiFDyfzuEkjztuUjkNDhhyA95SpSxRezsl&id=100064544388331https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wvcmKH7jVMc6pn8jwJq2D2bSF6x2Nrg5a29xJyfY7yuTMSxiQZbP8Fi76xoy1HgXl&id=100064544388331https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0TqrkCgG1NrGCptneMby8pDH77tYCF9jPyuU6oKwsXCWZcEWCib5nYhWFX3XguV3vl&id=100064544388331https://www.facebook.com/groups/379808274061452/posts/909542024421405/https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02hMiHHQxqr7X4zd48VfyrdnzMXqGoVxj9ViWjexDaAvLBfgDuEmXshdxB7hp4qsrl&id=100064544388331https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02xrtra1DitVgoytp2ujjhKTkoz4rxULiKjtMf6qzYZwLvvYyggZ58Hwpwe3m8vEiTl&id=100064544388331 Edytowane 2 Lutego przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Potwierdzam - zaliczyłem kontrole na tamtym odcinku rzeki. I to cieszy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Posty na FB widziałem, ale sam kontroli tam nie przeszedłem. Z przyczyn opisanych wyżej, praktycznie tam nie łowię. Nigdy też nie spotkałem w Karczewie, gdzie też jest mnóstwo dziadostwa. Spotykałem w innych miejscach i prawie zawsze była to policja. Tak się pewnie złożyło. Edytowane 2 Lutego przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Co do turystyki wędkarskiej, następnego dnia w godzinach późno popołudniowych patrol SSR-ki odnotował 17 wędkujących z czego 2 było miejscowych. Pozostali to zbieranina z całego Mazowsza: Wyszków, Marki, Piaseczno, Konstancin - Jeziorna oraz Warszawa. Po wyświetlonym filmie efekt kinowy ,,łał,, był ale jego skala nie odbiegała znacząco od codziennej rutyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Tym razem sami wiecie gdzie. Takiego spędu eko-świrów to jeszcze tu nie było:https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=7459372727519588&message_id=mid.%24cAAAABnTUSpCbDJpGRmU21RgRZP88&thread_id=100001747559117 PS.Jak zaraz otworzą tam rezerwat ze strefą..... Edytowane 6 Lutego przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Chyba robiłem tej burcie fotki przez ostanie 15-20 lat. Kiedyś potężna głęboka i rybna, dziś płytka, pełna piasku i zapomniana.Kiedyś się może zbiorę i wstawię jej historię fotografią pisaną na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego No zmienia się nasza Wisła. Tutaj akurat fajnie nurt rzeźbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiślak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Burta podobna do Falenicy/Miedzeszyn, główny nurt biegł po tej stronie podbierając skarpę z topolami. Dla mnie wspomnienia pocz. 90tych, częściej jeździłem nad Łachę na rzekę trzeba było mieć mocny sprzęt. Miejscowi łowili bambusami na groch wielkie leszcze jazie i brzany, były wydeptane miejscówki. Wieczorem podchodziły bolenie i sandacze, drobnica czasem wyskakiwała na brzeg...Duże wody 97 2010 przesypały to wszystko, rzadko tam jeżdżę, żal patrzeć na to co zostało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Jakoś trzeba sobie radzić, na mnie Wisła działa jak środek uspokajający niezależnie czy złowię czy nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Rozerwana ostroga w Karczewie z początku tej strony też chyba "poleciała" w 2010. Niesamowity to był widok. Edytowane 11 Lutego przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Generalnie stan wody jakieś 3-4 tygodnie temu był całkiem spoko, teraz znowu mamy ze 30cm niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Niestety znowu wody jakieś 15cm mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiślak Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Niestety znowu wody jakieś 15cm mniej IMG_1079.jpeg Coś może się zbierze do wiosny ale raczej niewiele. Byłem ostatnio na spacerze przy przystani PTTK przy Wale Miedzeszyńskim, dobrze że jakiś czas temu pogłębili, to co jest obecnie brzegiem, kiedyś było dnem portu. Koryto rzeki jest obniżone o ok.1,5m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Zrobiłem kilka wykresów z historią stanu wody Warszawa-Bulwary. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego No słabo to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi