Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj lewa strona 18.00 - 20.00 na pusto. Było bezwietrznie, ryby w łowisku były i to nie małe, pięknie zbierały z powierzchni ale wobki olewały. 

W najbliższym czasie wracam tam z muchówką ;)

@Wojtek1919 wrzucaj filmik tu do wątku, myślę, że wszyscy chętnie obejrzą ;)

@sajdol1 relację masz tutaj

pierwsza część filmu jest z wypadu stacjonarnego nad Bug a akcja z wiślanym kleniem zaczyna się od 5:35 min.

Normalnie jakość z kamery jest super ale po wrzuceniu na yt taka lipa się robi więc jak ktoś ma na to sposób czyli ustawienia itp to proszę o info.

Edytowane przez wojciech1919
  • Like 2

Wracają dzisiaj z Wkry zajrzałem na opaskę poniżej Północnego(właśnie na wys. tych linii) miało być tylko "rzucenie okiem"jak wygląda to miejsce przy tak niskim stanie....wygląda zacnie...i potencjalne kleniowe miejscówki - bankówki, więc skończyło się na 1h katowaniu napływów wobkami DR - niestety bez kontaktu a wiatr nie pomagał....ciężkie są u mnie ostatnie dni...

Oj widzę, że coś "martwo" w wątku....ja zaliczyłem dzisiaj 2h nad wodą...godzinkę ciut powyżej miasta i godzinkę na Siekierkach, miałem dwa brania - jeden bolek zameldował się na brzegu(szczegóły w odpowiednim wątku)...ogólnie jestem zadowolony, bo pogoda wieczorem była z serii "jechać nie jechać?"...ale decyzja okazała się słuszna, burze i deszcz mnie ominęły, rybka złowiona - także ok B) Drugie branie było na "Topolowej" opasce, ale raczej króciak przedszkolak i źle trafił....

Co u Was?

Pozdrawiam,

malcz

Ja wczoraj 18.00 - 20.00, lewa strona. Zbiórek niestety było mało na wodzie. Zaliczyłem 2 klenie ok 25 centów i jednego 30+ . Ale są większe tylko muszę pokombinować jak się do nich dobrać. Dwa dni wcześniej nad wodą było mnóstwo skrzydlatych mrówek, nawet repel nie pomagał, teraz zniknęły.

Wszystkie klenie zeżarły suchara. 

• Like 1

Ja wczoraj 18.00 - 20.00, lewa strona. Zbiórek niestety było mało na wodzie. Zaliczyłem 2 klenie ok 25 centów i jednego 30+ . Ale są większe tylko muszę pokombinować jak się do nich dobrać. Dwa dni wcześniej nad wodą było mnóstwo skrzydlatych mrówek, nawet repel nie pomagał, teraz zniknęły.

Wszystkie klenie zeżarły suchara. 

Jak był wylęg tych mrówek zaliczyłem na opasce przed Północnym jaśka i 5szt klonków , jasiek około 30 cm , klonki jeszcze mniejsze.Łowiłem na mikro wobka w kolorze czarnym , ale zbiórki z powierzchni były bardzo liczne i widowiskowe.Właśnie jestem w trakcie kompletowania zestawu muchowego , z myślą o takich dniach. @sajdo chyba będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć :) , bo szukam nauczyciela.

Jak był wylęg tych mrówek zaliczyłem na opasce przed Północnym jaśka i 5szt klonków , jasiek około 30 cm , klonki jeszcze mniejsze.Łowiłem na mikro wobka w kolorze czarnym , ale zbiórki z powierzchni były bardzo liczne i widowiskowe.Właśnie jestem w trakcie kompletowania zestawu muchowego , z myślą o takich dniach. @sajdo chyba będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć :) , bo szukam nauczyciela.

Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co ;)

• Like 1

Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co ;)

Ja na razie całkowity analfabeta w tej dziedzinie , trochę forumowych teorii liznąłem :D .Każda pomoc na wagę złota . Jak skompletuję sprzęt , to skorzystam z Twojej uprzejmości i się odezwę.

widzę, że wiślane zloty nie rozwinęły się pod moją nieobecność ;)

może wrócimy do tematu?

Wybieram się dziś od ok 20 do jutra do 4-5 rano - ktoś chętny, żeby potowarzyszyc?

Generalnie planowałem prawą stronę - Ś-D, może Gdański..

widzę, że wiślane zloty nie rozwinęły się pod moją nieobecność ;)

może wrócimy do tematu?

Wybieram się dziś od ok 20 do jutra do 4-5 rano - ktoś chętny, żeby potowarzyszyc?

Generalnie planowałem prawą stronę - Ś-D, może Gdański..

Gdybyś jutro chciał się wybrać to ja chętnie, dziś natomiast odpada

Piaskarni ci u nas dostatek :( . Nie wiem obok której piaskarni jechałeś. Około 20.00 byłem przy piaskarni przed Północnym , prócz mnie był jeszcze jeden wędkarz. Na wodzie nie było oznak żerowania , więc zmieniłem miejsce , co nie przyniosło oczekiwanego skutku :angry: .