wojciech1919 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Wczoraj lewa strona 18.00 - 20.00 na pusto. Było bezwietrznie, ryby w łowisku były i to nie małe, pięknie zbierały z powierzchni ale wobki olewały. W najbliższym czasie wracam tam z muchówką @Wojtek1919 wrzucaj filmik tu do wątku, myślę, że wszyscy chętnie obejrzą @sajdol1 relację masz tutaj pierwsza część filmu jest z wypadu stacjonarnego nad Bug a akcja z wiślanym kleniem zaczyna się od 5:35 min. Normalnie jakość z kamery jest super ale po wrzuceniu na yt taka lipa się robi więc jak ktoś ma na to sposób czyli ustawienia itp to proszę o info. Edytowane 17 Lipca 2015 przez wojciech1919 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) W tle widać linie wysokiego napięcia , czyli bardzo dalekie Młociny . Bardzo fajny film , proszę o więcej .Bolki się pokazywały? Edytowane 17 Lipca 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) hehehhe tak to jest jak się wrzuci i już po miejscówce a tak poważnie to bolka było widać w kilku miejscach ale nie cały czas. Edytowane 17 Lipca 2015 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wojtek poszedł priv do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wracają dzisiaj z Wkry zajrzałem na opaskę poniżej Północnego(właśnie na wys. tych linii) miało być tylko "rzucenie okiem"jak wygląda to miejsce przy tak niskim stanie....wygląda zacnie...i potencjalne kleniowe miejscówki - bankówki, więc skończyło się na 1h katowaniu napływów wobkami DR - niestety bez kontaktu a wiatr nie pomagał....ciężkie są u mnie ostatnie dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Oj widzę, że coś "martwo" w wątku....ja zaliczyłem dzisiaj 2h nad wodą...godzinkę ciut powyżej miasta i godzinkę na Siekierkach, miałem dwa brania - jeden bolek zameldował się na brzegu(szczegóły w odpowiednim wątku)...ogólnie jestem zadowolony, bo pogoda wieczorem była z serii "jechać nie jechać?"...ale decyzja okazała się słuszna, burze i deszcz mnie ominęły, rybka złowiona - także ok Drugie branie było na "Topolowej" opasce, ale raczej króciak przedszkolak i źle trafił.... Co u Was? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja wczoraj 2 godzinki powyżej Siekierkowskiego. Dwa sumki większy 45cm:( Oba na wobka Salmo Perch. Spory wiatr nie pomagał ale widać było aktywność ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja wczoraj 18.00 - 20.00, lewa strona. Zbiórek niestety było mało na wodzie. Zaliczyłem 2 klenie ok 25 centów i jednego 30+ . Ale są większe tylko muszę pokombinować jak się do nich dobrać. Dwa dni wcześniej nad wodą było mnóstwo skrzydlatych mrówek, nawet repel nie pomagał, teraz zniknęły.Wszystkie klenie zeżarły suchara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja wczoraj 18.00 - 20.00, lewa strona. Zbiórek niestety było mało na wodzie. Zaliczyłem 2 klenie ok 25 centów i jednego 30+ . Ale są większe tylko muszę pokombinować jak się do nich dobrać. Dwa dni wcześniej nad wodą było mnóstwo skrzydlatych mrówek, nawet repel nie pomagał, teraz zniknęły.Wszystkie klenie zeżarły suchara. Jak był wylęg tych mrówek zaliczyłem na opasce przed Północnym jaśka i 5szt klonków , jasiek około 30 cm , klonki jeszcze mniejsze.Łowiłem na mikro wobka w kolorze czarnym , ale zbiórki z powierzchni były bardzo liczne i widowiskowe.Właśnie jestem w trakcie kompletowania zestawu muchowego , z myślą o takich dniach. @sajdo chyba będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć , bo szukam nauczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ageror Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 ja wracam jutro z urlopu i trochę się za Wisełką stęskniłem trzeba będzie na szybki rekonesans skoczyć z wieczorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ryby wielkością nie powalają ale czwarty dzień nie wracam z Wisły o kiju. Dwa Sandaczyki pod wymiar na Salmo Minnow. Powyżej Siekierkowskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ryby wielkością nie powalają ale czwarty dzień nie wracam z Wisły o kiju. Dwa Sandaczyki pod wymiar na Salmo Minnow. Powyżej Siekierkowskiego. Lewa? Okolice piaskarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Jak był wylęg tych mrówek zaliczyłem na opasce przed Północnym jaśka i 5szt klonków , jasiek około 30 cm , klonki jeszcze mniejsze.Łowiłem na mikro wobka w kolorze czarnym , ale zbiórki z powierzchni były bardzo liczne i widowiskowe.Właśnie jestem w trakcie kompletowania zestawu muchowego , z myślą o takich dniach. @sajdo chyba będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć , bo szukam nauczyciela.Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co Ja na razie całkowity analfabeta w tej dziedzinie , trochę forumowych teorii liznąłem .Każda pomoc na wagę złota . Jak skompletuję sprzęt , to skorzystam z Twojej uprzejmości i się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Lewa? Okolice piaskarni?Prawa, wejście do portu PTTK i portu SUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 widzę, że wiślane zloty nie rozwinęły się pod moją nieobecność może wrócimy do tematu? Wybieram się dziś od ok 20 do jutra do 4-5 rano - ktoś chętny, żeby potowarzyszyc? Generalnie planowałem prawą stronę - Ś-D, może Gdański.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 widzę, że wiślane zloty nie rozwinęły się pod moją nieobecność może wrócimy do tematu?Wybieram się dziś od ok 20 do jutra do 4-5 rano - ktoś chętny, żeby potowarzyszyc?Generalnie planowałem prawą stronę - Ś-D, może Gdański..Gdybyś jutro chciał się wybrać to ja chętnie, dziś natomiast odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Olek wyślij mi na priv nr. Tel. Jadę teraz z muchą do zmroku. Jak mi mocy starczy to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Gdybyś jutro chciał się wybrać to ja chętnie, dziś natomiast odpadadzisiaj jednak nie dam rady - pojade rano - ok 4 bede w okolicach Ś-D. a na wieczorno-nocnego ruszam jutro, wiec w razie czego pisz pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Byłem dzisiaj 1,5h w okolicach siekierkowskiego, tym razem bez kontaktu....rybki też "umiarkowanie" aktywne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 ja tam przy piaskarni ok 20stej to jakiś mini zlot jadąc górą widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Piaskarni ci u nas dostatek . Nie wiem obok której piaskarni jechałeś. Około 20.00 byłem przy piaskarni przed Północnym , prócz mnie był jeszcze jeden wędkarz. Na wodzie nie było oznak żerowania , więc zmieniłem miejsce , co nie przyniosło oczekiwanego skutku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 2 razy dziennie w tygodniu śmigam Siekierkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Wczoraj przy śd wieczorkiem grasował duży Bolek a może był to sumek...? No na nic nie chciał zagryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Tez wczoraj byłem od 22 do 01. Na zero. Żadnych oznak żerowania, spławiania... nic. Mnóstwo ukleji tylko było i to bardzo aktywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi