minkof Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Dobre wczoraj były brania. Po zimnym wyskoczyły na płytkie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Koledzy, gdzie miedzy Warszawą a Nowym Dworem, najdalej Wyszogrodem można znaleźć jakiś slip do zrzucenia łódki? Może być płatny.W Wyszogrodzie na bulwarze jest slip ale czy on jest czynny czy trzeba gdzieś kogoś odnaleźć i zapłacić? W samej Warszawie, port czerniakowski nie chcę, trochę daleko, głównie interesuje mnie odcinek Wisły poniżej miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Nigdzie, przynajmniej ja o takim nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia W Modlinie jest port, ale nie wiem ile co kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzzoff Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) W Modlinie slipowanie 40 zł. Bez paragoniku oczywiście. Jezeli masz dużą łódź, uważaj na wyjście z portu - płytka woda https://maps.app.goo.gl/q85CvyFHu2wsFSiH8 Edytowane 15 Kwietnia przez jazzzoff 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Smoszewo koło kościoła, zjazd do wody po bruku, Wychódźc (tzw. betonka), zjazd do wody betonowy, podobnie po drugiej stronie w m. Secymin. Szczególnie w letnie weekendy "przyczółek" w Wychódźcu jest mocno oblegany przez łodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Tak przy okazji to największa rzeka w Polsce i praktycznie nie ma slipów a jak ma to przeważnie dzikie albo miejscowy ksiądz zrobił. I to nie gdzies na zadupiu tylko w rejonie stolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Tak przy okazji to największa rzeka w Polsce i praktycznie nie ma slipów a jak ma to przeważnie dzikie albo miejscowy ksiądz zrobił. I to nie gdzies na zadupiu tylko w rejonie stolicy. Mnie to chyba jednak cieszy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Tak przy okazji to największa rzeka w Polsce i praktycznie nie ma slipów a jak ma to przeważnie dzikie albo miejscowy ksiądz zrobił. I to nie gdzies na zadupiu tylko w rejonie stolicy. Samorządu pewnie nie stać... najbiedniejsi jesteśmy, w PZW też nie ma komu lobbować... wystarczy zaproponować gminie oficjalnie, że się do jakiejś inwestycji czy choćby projektu kolokwialnie "dorzuci" a samorządy od razu wszystko przychylnie rozpatrują natomiast może PZW też za biedne na takie akcje. Slip poważna konstrukcja, prawie jak przekop mierzei... Nowy Dwór będzie OK dla mnie, sprawdzę ten Wychódźc, bardzo Wam dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Mnie to chyba jednak cieszy... Nie dziwię się, chciałbym poznać uroki podwarszawskiej Wisły w tym roku, zdarzyło mi się kilka razy popłynąć ze znajomym ale chyba dorosłem już by spróbować samodzielnie poznawać rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Pierwsze wyjście nad Wisłę w tym roku i pierwsza wiślana rybka 45cm. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Dziś powtórka, jedno branie i jedna ryba. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) Ciekawy to był dzień. Najpierw branie metrowego sumka z powierzchni (ładny, taki zielony...) i błyskawiczny odjazd w zwalone drzewo bez szans na powstrzymanie kleniowym zestawem. Potem, na szybkiej piaszczystej łasze, piękny na oko trzykilogramowy leszcz, niewiele niższy niż długi. Niestety najechany, ale przynajmniej udało się go wyholować i odhaczyć po ludzku. Kleni nie zaobserwowano Edytowane 19 Kwietnia przez Dziad Wodny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia W Modlinie slipowanie 40 zł. Bez paragoniku oczywiście. Jezeli masz dużą łódź, uważaj na wyjście z portu - płytka woda https://maps.app.goo.gl/q85CvyFHu2wsFSiH8Już 40 ziko chcą ??!! To już jest zdzierstwo, takie jest moje zdanie. @Areck - Kolego, Secymin się nie nadaje do wodowania, za duży uskok z płyty a w wodzie gruz, kamole. Tylko Wychódźc (niech to obcokrajowiec wymówi ) albo Smoszewo przy kościele. Poniżej dopiero Wyszogród. Powyżej płatny Modlin a później dopiero chyba Łomianki pod linią wysokiego napięcia na lewym brzegu https://maps.app.goo.gl/yXajAhrnrqVVJ4nY8 - ale lepiej samemu sprawdzić, bo łódka łódce nierówna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Nie wiedziałem gdzie dodać, ale chyba tu najszybciej coś się dowiem. Czy ktoś z was wie czy w stawach Mirkowskich obok Alei Wojska Polskiego w Konstancinie można łowić? Może ktoś też wie coś o starorzeczach w miejscowości Góździe/Cieciszew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Nie wiedziałem gdzie dodać, ale chyba tu najszybciej coś się dowiem. Czy ktoś z was wie czy w stawach Mirkowskich obok Alei Wojska Polskiego w Konstancinie można łowić? Może ktoś też wie coś o starorzeczach w miejscowości Góździe/Cieciszew?CHATGPT minuta roboty.. https://chatgpt.com/share/68094127-4bf8-8008-91dd-00c24d9096bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Link nie działa, a gdy wpisałem to odpowiedział, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Poza tym w źródłach na posty z fb więc średnio się na tym opierać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbanful Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Coś się dzieje, ktoś coś połowił ? Z moich obserwacji niebardzo widać aktywność bolenia, bez wyników na ten moment. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Coś się dzieje, ktoś coś połowił ? Z moich obserwacji niebardzo widać aktywność bolenia, bez wyników na ten moment. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak, boleń, kleń, okoń, szczupak. Kowalczyk i Walicki, też coś tam polowił, więc dzieje się, dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Z brzegu?Tak i ze środków pływających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja W ramach podbicia wątku ryba z zeszłego sezonu z naszego pięknego odcinka Wisły. Może ktoś z Was ją rozpoznaje - z charakterystycznym ubytkiem na prawej pokrywie skrzelowej i ogonie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Ładnie wczoraj skubał białoryb, do ręki było 8 kleni i jeden jaź. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek 1984 Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja (edytowane) Tak przy okazji to największa rzeka w Polsce i praktycznie nie ma slipów a jak ma to przeważnie dzikie albo miejscowy ksiądz zrobił. I to nie gdzies na zadupiu tylko w rejonie stolicy.W przystani "Sum" na Wale Miedzeszyńskim,(przystań PZW)jest slip raczej trzeba mieć auto 4 na 4 lub pogadać z zarządcą Darkiem spoko gość da radę się dogadać. Ewentualnie w porcie czerniakowskim to jest port zarządzany przez miasto. Fakt że brakuje mi takiego portu gdzieś na północy Warszawy np na Bielanach. Cały czas dojrzewa we mnie myśl żeby wziąć udział i zaproponować taki port z budżetu obywatelskiego ale to jeszcze nie teraz. Czasem z tego budżetu robią takie pierdoły. A taki port by się przydał bo na całą warszawską Wisłę jest w sumie tylko czerniakowski port miejski w którym na miejsce przy keji czekam z kumplem już ze trzy lata. Pismo złożone lecz jest zbyt dużo chętnych a mało miejsc na łódke. Edytowane 24 Maja przez Piotrek 1984 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Wczorajszy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi