Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj miałem wędkarski dzień dziecka. Namierzyłem wcześniej miejscówkę, ale przez pracę nie było kiedy wyskoczyć. Wreszcie wczoraj się udało. Zaczło się niewinnie: 5 kleni, 4 jazie i 2 okonie. Wszystko max 25cm. Potem było 30 min ciszy i nagle jeb.... Pan Jaż 46cm, 3 min pózniej 44cm z tej samej mety. Moje new PB, spełniony wędkarsko się zawinąłem :)

attachicon.gif1-poprawioneee.jpg

attachicon.gif2-poprawioneeee.jpg

attachicon.gif3-popraiwoneeee.jpg

attachicon.gif20150801_174643pp.jpg

Gratulaje!! Zacny wynik:) Na co się skusiły??

Edit: już widzę na co :D

Edytowane przez Qcyk

Ja zacząłem przygodę z wędkarstwem muchowy :blush: , nie jest łatwo :wacko: .

Jak zobaczycie nad Wisłą starszego Pana z owiniętą wokół szyi linką muchową , skrępowanymi rękami przyponem konicznym i muszką wbitą w ucho , to  podchodźcie śmiało i czekam na ......... Cześć Pisarz , może pomóc :D .

Obowiązkowe wyposażenie wędkarza nad Wisłą - nożyczki :P .

Są może chętne osoby na wspólne łowienie w przyszłą sobotę bądź niedzielę i oprowadzenie po Warszawskich metach? Nie jestem z Wa-wy, odwiedzam chrześnicę i chętnie poganiałbym w wolnej chwili za kleniem, jaziem lub bolkiem, lecz nawet nie wiem, gdzie wystartować, i w pojedynkę jakoś średnio mi się widzi. ;) 

a ja bolków w tym sezonie jeszcze nie połowiłem. Ostatnio sumki-niewymiarki i wieczorem i rano. Dziś wyskoczyłem na chwilę przed pracą i coś tam się działo ale rozmiarowo "malizna". Relacja tutaj

Widziałem też hol ładniejszej ryby niestety nie u mnie na kiju...

Edytowane przez wojciech1919

Dzisiaj wybrałem się z Darkiem @Dagon na rafy za Gdańszczakiem . Na rafach spotkaliśmy Dawida @DAWIDspinn, czyli to był forumowy zlot ;) . Były też rybki i to wielu gatunków :) . Był sumek , bolek , szczupak i klenie, a wielkość ryb ... -_- .....mówiąc ogólnie wymiarowe .

Edytowane przez pisarz

Fajnie bylo pogadac :) Oprocz sumka trafilem na koncu fajnego jazia, jak znajde czas wrzuce foto :)

Zawsze jest miło ,spotkać się nad wodą osobiście . Znajomość z netu i realu , to dwie różne bajki :) .

Dawid Ty się pochwal , że sumka wywiozłeś na żyłce  0,16. :clappinghands:

• Like 1

Gość DAWIDspinn

Dzisiaj podtrzymalem dobra passe, zmienilem delikatnie miejsce i troche ryzykownie dosiegnalem najbardziej nurtowego miejsca. Trafilem 4 klenie, 3 powyzej 40cm i kabana zyciowke 55 cm, prawdziwy kark. Jutro wreszcie bede mial dostep do swojego lapka to wrzuce wam wszystkie fotki i opisze ciut bardziej szczegolowo! :)

• Like 1

Dzisiaj podtrzymalem dobra passe, zmienilem delikatnie miejsce i troche ryzykownie dosiegnalem najbardziej nurtowego miejsca. Trafilem 4 klenie, 3 powyzej 40cm i kabana zyciowke 55 cm, prawdziwy kark. Jutro wreszcie bede mial dostep do swojego lapka to wrzuce wam wszystkie fotki i opisze ciut bardziej szczegolowo! :)

Gratulacje :)

tylko z rana tam walczysz czy popołudniami też?

No i tak...

o 6 mam być taksówkarzem na trasie Legionowo-Okęcie, więc budzik na 3.20 i jazda ;)

o 4 melduję się nad Wisłą w ok. czajki.. przygotowany na wszystko - jeden kij boleniowo-sandaczowy, drugi leciutki żeby w razie czego przysmużyć...

do 5 ani widu ani słychu drapieżników, więc cięzki kij do samochodu i idę przywitać się z jaziami.

Wchodząc na miejscówkę przeganiam 2 piękne jazie - myślę - pozamiatane.. ale w "ostatnim" rzucie siada na smużaka piękny jazior, który niestety spada pod nogami ( już wiem, że z Okęcia prosto do domu nie wrócę ;) )

Po odbębnieniu obowiązku pojawiam się znowu nad rzeką, tym razem pod gdańszczakiem, z typowo boleniowym nastawieniem.

Wchodząc na rafę widzę 2 chłopaków obławiających rafę, więc grzecznie czekam w bezpiecznej odległości na swój moment.

ok 8 na rafie pusto (myślałem, że Panowie podejdą się przywitać, ale widać po przegranej walce z pięknym kleniem nie byli chętni do rozmowy). Została godzinka łowienia, więc szybko Panic na agrafkę... i w trzecim, może czwartym rzucie BAM w nurcie :)

i jest - stykacz forumowy :) post-56871-0-29888100-1438849707_thumb.jpg

Taki zdziwiony ;)post-56871-0-20605000-1438849984_thumb.jpg

Edytowane przez olo86
  • Like 8

Ja też dzisiaj byłem w okolicach czajki tylko, że w samo południe. Żar z nieba straszny, ale plus jest taki, że bylem sam :)

Wynik to trzy niewymiarowe szczupaki z czego największy nie przekroczył 35 cm :( . Miałem jeszcze kilka niezaciętych brań i małego klenia który spiął się pod nogami.

Jak żonka pozwoli to powalczę jeszcze wieczorem :rolleyes:

No i tak...

o 6 mam być taksówkarzem na trasie Legionowo-Okęcie, więc budzik na 3.20 i jazda ;)

o 4 melduję się nad Wisłą w ok. czajki.. przygotowany na wszystko - jeden kij boleniowo-sandaczowy, drugi leciutki żeby w razie czego przysmużyć...

do 5 ani widu ani słychu drapieżników, więc cięzki kij do samochodu i idę przywitać się z jaziami.

Wchodząc na miejscówkę przeganiam 2 piękne jazie - myślę - pozamiatane.. ale w "ostatnim" rzucie siada na smużaka piękny jazior, który niestety spada pod nogami ( już wiem, że z Okęcia prosto do domu nie wrócę ;) )

Po odbębnieniu obowiązku pojawiam się znowu nad rzeką, tym razem pod gdańszczakiem, z typowo boleniowym nastawieniem.

Wchodząc na rafę widzę 2 chłopaków obławiających rafę, więc grzecznie czekam w bezpiecznej odległości na swój moment.

ok 8 na rafie pusto (myślałem, że Panowie podejdą się przywitać, ale widać po przegranej walce z pięknym kleniem nie byli chętni do rozmowy). Została godzinka łowienia, więc szybko Panic na agrafkę... i w trzecim, może czwartym rzucie BAM w nurcie :)

i jest - stykacz forumowy :) attachicon.gif20150806_085119.jpg

Taki zdziwiony ;)attachicon.gif20150806_085156.jpg

Czyżby to ten ostatni bolek o którym mówił Sajdol ?? :D ;) Szczere gratulacje Olo!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Gość DAWIDspinn
Tak jak już wcześniej pisałem we wtorek i środe zaliczyłem dwa 2,5 godzinne wypady po pracy na wiślane rafy, niżówka na wiśle poodsłaniała kamienie i daje dostęp brzegowym wędkarzom do lepszych miejscówek. Zabrałem ze sobą lekki spinning, machanie ciężkim kijem w taki gorąc nie należy do przyjemnych rzeczy ;) Pierwszego dnia zamiast klenia, jazia czy bolka niespodziewanie na końcu zestawu zameldował się wąsek, było troche zabawy na 0,16mm jednak dał się wycholować do zdjęcia :)

normal_1.JPG

W ostatnich rzutach wreszcie zameldowała się ryba z kategorii pożądanych tego dnia ;)

normal_2~2.JPG

Zachęcony wtorkowymi wynikami, postanowiłem zrobić powtórkę. Tym razem wypad udał się w stu procentach, trafiłem w żerowanie kleni, napoczątek trafiłem trzy 40staki.

normal_3~1.JPG

Na koniec w najszybszym przelewie zaliczyłem przepiękne branie na 4 cm Championa od Huntera. Ryba po mega uderzeniu wyskoczyła nad wode i odjechała kilkanaście metrów z nurtem. To kleń , prawdziwy Pan Kleń, kaban ! Miarka pokazuje 54/55cm.

normal_5~0.JPG

normal_6~2.jpg

Wszystkie ryby wróciły do wody.

W najbliższe dni powtórka, trzymajcie kciuki :)

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 23