Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy okonie wyjęte, a z 3 brania puste. Klenio-jazi nie widać i nie słychać. Za to papier toaletowy polubił moje przynęty strasznie....to możliwe żeby którys kolektor znowu zaczął działać ? :wacko:

Z kolegą chodziliście może w okolicach Spójni i centrum wędkarstwa ? Pocieszę Cię, nie tylko Twoje przynęty papier toaletowy polubił ;)

• 2 tygodnie później...

Ja dzisiaj byłem 3h na "swojej" opasce, niestety wyjąłem tylko dwa klenie, a właściwie klonki w rozmiarze XS. Miałem kilka ładnych brań na żuczka w przelewie, na pewno rybek 30+ niestety wszystkie nietrafione...kiepski ten sezon jeśli chodzi o warszawskie klenie :( I na dodatek straciłem dwa sendale, może jak woda opadnie jeszcze z pół metra to uda się odzyskać... :unsure:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Ja byłem w zeszłym tygodniu Panowie, co prawda 2 godzinki, ale tak mnie wkur... rodziny z psami przy Cytadeli, że nie wytrzymałem:-) prawie miałem boksera na kiju, co do rybek - niciwo. Lepiej było na początku Żerańskiego, jeden solidny puk plus kilka GRUBYCH płetw leszczy. Szykują się chłopcy i dziewczynki do tarła.

pierwsze Słońce nie tylko Nas Wędkarzy przyciąga nad Wisłę. NIESTETY:-)

To słabo szukacie ;) przy tym stanie wody jeszcze można komfortowo wlezc w miejsca w których widok wędkarza przyprawia o dreszcz :D w sobotę byłem 2 godzinki , miałem dwa krótkie pasibrzuchy i nieoczekiwany przyłów z twarzy podobny do wujka stalina, zdecydowanie pokazywały się i ładniejsze klenie ale niestety musiałem awaryjnie wracać.

Nie , ewentualnie ciepłym latem dla ochłody ;) poprostu czasem żeby gdzieś podać przynętę trzeba zająć miejsce tam gdzie i kaczka czuje się niepewnie ;) z takich ogólnodostępnych miejsc to polecam wlot do portu pod siekierkowskim, z drugiej strony wlot tego strumyko podobnego czegoś , a bliżej moich stron jeśli chodzi o drapieżnika ktorego można łowić o tej porze to 300m od gdańskiego masz wzdłuż brzegu potopione do połowy drzewa i dalej ogromny czysciutki blat płytki , około 30, 40 cm ważne żeby przejść przez wyspę od strony koryta rzeki na załamanie głębokości wtedy możesz podawać przynętę pod drzewka i nie połoszyc ryb, najlepiej biły tam zawsze właśnie na skraju płytkiej wody i głębokiej, o tej porze praktycznie przez cały dzień masz ruchy drobnicy na tym piaskowym blacie, istna stołówka.

Darek, ja tam całe lato łapałem i uwierz że mało kto chciał przechodzić na wyspę, a jak już to grunciarze na hura w główny nurt, to takie podstawowe miejscówki tylko, i tak trzeba wiedzieć z której strony podejść, zrobić to cicho i też podać odpowiedni wabik.W ogóle trzeba chyba w ten weekend jakaś większą ekipą zwiedzić Wisłę, może ze dwa worki smieci zebrać chociaż tam gdzie lowimy.

• Like 1

My też tam łowimy z kolegą, wyłącznie latem, ale może faktycznie czas zmienić obyczaje. ;)

Znam te rafy i wyspy bardzo dobrze, bo od kilkunastu lat się pałętam w okolicy, kto wie czy nie mijaliśmy się, rozmawialiśmy nad wodą kiedyś.

Właśnie dlatego napisałem, co napisałem, bez jakiegoś zarzutu w Twoim kierunku, ja najzwyczajniej naoglądałem się już tam beretowania jazi, kleni i boleni, nie przez grunciarzy, przez modnie ubranych, konkretnie uzbrojonych, spinningistów.

Nie odbiegajmy jednak od tematu, niech dalej będzie o stołecznym jaziu i kleniu, to znacznie przyjemniejsze od rozpamiętywania zwłok minionej dekady.

Do zobaczenia (może) nad wodą. :)

Tak jak Darek napisał , często tam łowimy . Spotkać tam można wędkarzy którzy wypuszczają złowione ryby :) .Są jednak i tacy którzy złowionego klenia upychają w reklamówkę ,albo z złowionym bolkiem paradują  tak żeby wszyscy widzieli z jakim to pogromcą mają do czynienia :angry: .Forum odwiedzają różni ludzie i nie zawsze z czystymi intencjami. Ponieważ  dobrych miejscówek coraz mniej , trzeba być ostrożnym :ph34r: .