Maticsh Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Trzy okonie wyjęte, a z 3 brania puste. Klenio-jazi nie widać i nie słychać. Za to papier toaletowy polubił moje przynęty strasznie....to możliwe żeby którys kolektor znowu zaczął działać ? Z kolegą chodziliście może w okolicach Spójni i centrum wędkarstwa ? Pocieszę Cię, nie tylko Twoje przynęty papier toaletowy polubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demensiq Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zaczynają skubać rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Ja dzisiaj byłem 3h na "swojej" opasce, niestety wyjąłem tylko dwa klenie, a właściwie klonki w rozmiarze XS. Miałem kilka ładnych brań na żuczka w przelewie, na pewno rybek 30+ niestety wszystkie nietrafione...kiepski ten sezon jeśli chodzi o warszawskie klenie I na dodatek straciłem dwa sendale, może jak woda opadnie jeszcze z pół metra to uda się odzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Coś, ktoś łowił przez weekend? Przymierzam się do wieczornego wypadu któregoś dnia i tak z lenistwa chciałem podpytać o wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Słabo, jakieś przyłowy sandaczykow. Natomiast komary odpuszczaja - to na plus Edytowane 21 Lipca 2013 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Byłem dzisiaj - przerzuciłem 10 szt, wszystko max 25 centów. Brań i spadów 3 razy tyle. Drobnicy miliony - nic większego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Takie lekkie odgrzanie wątku; ktoś juz ruszył na łowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Na tygodniu będę w Centrum Wędkarstwa i przy okazji potestuję woblerki na rzece. Zastanawiam się nad kijkiem jaki zabrać , czy spina 2,90m czy odległościówkę 3,60m Edytowane 28 Lutego 2014 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja byłem wczoraj przy Ś-D i Gdańskim. 2 godzinki rekonesansu nie zaowocowało żadnym kontaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Minie też już nosi. Pojadę w niedzielę z rańca na rekonesans w okolicy w Nowodworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 @ketnik podeslij jakies blizsze info.Chetnie bym poprobowal a niewiem za bardzo gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja w przyszłym tygodniu będę 2-3 razy. Dam znać o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja byłem w zeszłym tygodniu Panowie, co prawda 2 godzinki, ale tak mnie wkur... rodziny z psami przy Cytadeli, że nie wytrzymałem:-) prawie miałem boksera na kiju, co do rybek - niciwo. Lepiej było na początku Żerańskiego, jeden solidny puk plus kilka GRUBYCH płetw leszczy. Szykują się chłopcy i dziewczynki do tarła. pierwsze Słońce nie tylko Nas Wędkarzy przyciąga nad Wisłę. NIESTETY:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 U mnie jeden chlapak wymiarowy + coś zębatego obcięło. Ogólnie rybki się ruszyły. Niestety panowie z 'ciężkim sprzetem' również orają Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam,byłem wczoraj w okolicy łomianek, w sumie 1h wędkowania.Zero kontaku, widziałem natomiast dwa spławy.Szkoda że nie można z łódki (trzeba czekać do 1 maja) bardzo ciężko obłowić moje miejsca z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Chyba już zniesiony ten przepis jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 W zeszłym tygodniu jeden wypad, dziś drugi. Póki co bez kontaktu. Jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 To słabo szukacie przy tym stanie wody jeszcze można komfortowo wlezc w miejsca w których widok wędkarza przyprawia o dreszcz w sobotę byłem 2 godzinki , miałem dwa krótkie pasibrzuchy i nieoczekiwany przyłów z twarzy podobny do wujka stalina, zdecydowanie pokazywały się i ładniejsze klenie ale niestety musiałem awaryjnie wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Brodzisz? (zadając to pytanie nie mam na myśli, czy plączesz plecionkę, ewentualnie zarastasz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nie , ewentualnie ciepłym latem dla ochłody poprostu czasem żeby gdzieś podać przynętę trzeba zająć miejsce tam gdzie i kaczka czuje się niepewnie z takich ogólnodostępnych miejsc to polecam wlot do portu pod siekierkowskim, z drugiej strony wlot tego strumyko podobnego czegoś , a bliżej moich stron jeśli chodzi o drapieżnika ktorego można łowić o tej porze to 300m od gdańskiego masz wzdłuż brzegu potopione do połowy drzewa i dalej ogromny czysciutki blat płytki , około 30, 40 cm ważne żeby przejść przez wyspę od strony koryta rzeki na załamanie głębokości wtedy możesz podawać przynętę pod drzewka i nie połoszyc ryb, najlepiej biły tam zawsze właśnie na skraju płytkiej wody i głębokiej, o tej porze praktycznie przez cały dzień masz ruchy drobnicy na tym piaskowym blacie, istna stołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 @Qowax001, bardzo Ci dziękuję za szczegółowe informacje, ale - i nie zrozum mnie proszę źle, lepiej, znacznie lepiej byłoby, gdybyś ich publicznie nie podawał, wiesz jak u nas jest z presją.Mam na myśli presję nie na rybę, a na jej mięso. Pozdrawiam, Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Darek, ja tam całe lato łapałem i uwierz że mało kto chciał przechodzić na wyspę, a jak już to grunciarze na hura w główny nurt, to takie podstawowe miejscówki tylko, i tak trzeba wiedzieć z której strony podejść, zrobić to cicho i też podać odpowiedni wabik.W ogóle trzeba chyba w ten weekend jakaś większą ekipą zwiedzić Wisłę, może ze dwa worki smieci zebrać chociaż tam gdzie lowimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 My też tam łowimy z kolegą, wyłącznie latem, ale może faktycznie czas zmienić obyczaje. Znam te rafy i wyspy bardzo dobrze, bo od kilkunastu lat się pałętam w okolicy, kto wie czy nie mijaliśmy się, rozmawialiśmy nad wodą kiedyś.Właśnie dlatego napisałem, co napisałem, bez jakiegoś zarzutu w Twoim kierunku, ja najzwyczajniej naoglądałem się już tam beretowania jazi, kleni i boleni, nie przez grunciarzy, przez modnie ubranych, konkretnie uzbrojonych, spinningistów. Nie odbiegajmy jednak od tematu, niech dalej będzie o stołecznym jaziu i kleniu, to znacznie przyjemniejsze od rozpamiętywania zwłok minionej dekady. Do zobaczenia (może) nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tak jak Darek napisał , często tam łowimy . Spotkać tam można wędkarzy którzy wypuszczają złowione ryby .Są jednak i tacy którzy złowionego klenia upychają w reklamówkę ,albo z złowionym bolkiem paradują tak żeby wszyscy widzieli z jakim to pogromcą mają do czynienia .Forum odwiedzają różni ludzie i nie zawsze z czystymi intencjami. Ponieważ dobrych miejscówek coraz mniej , trzeba być ostrożnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi