wojtasSdl Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 W niedzielę widziałem na tej wysepce gościa machającego muszką. Sam na wyspę się nie ładowałem, robiłem rekonesans z bocznym troczkiem - mój pierwszy wypad nad Wisłę, i muszę powiedzieć, że jestem poprostu zachwycony tym odcinkiem. Poezja poprostu. A i 5 min po rozłożeniu wędki miałem kontrolę - kolejne pozytywne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tam jest dużo kontroli bo to taki odcinek mocno rekreacyjny, wał i trasa rowerowa często tam śmiga straż od grota do gdańskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Był ktoś może na Warszawskim odcinku Wisły,czy coś się dzieje?? Planuje w piątek wyskoczyć na kilka godz,zastanawiam się nad Wisłą bądź Wkrą. Dzięki za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) ja ostatnio bylem się przejść i ręce mi opadły , od centrum Kopernika do spójni rozkopane, nie wyglada żeby coś robili , za to do samej wody pogrodzone . Edytowane 23 Marca 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Możliwe,że chcą wkońcu zrobic dawno obiecane ogródki piwne z prawdziwego zdarzenia.Nie takie jak były kilka lat temu To moje przypuszczenia.Pozatym są ciekawsze miejsca na jazie-klenie Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 http://siskom.waw.pl/przestrzen-bulwary_nadwislanskie.htm Najbardziej śmiać mi się chce z tych wielkich łodzi z zanurzeniem dochodzącym do 1 m . Życzę powodzenia w pływaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 ja ostatnio bylem się przejść i ręce mi opadły , od centrum Kopernika do spójni rozkopane, nie wyglada żeby coś robili , za to do samej wody pogrodzone . To robią http://www.hydrobudowa.com.pl/realizacje,wtoku/zagospodarowanie-bulwaru-wisly-etap1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 No to za jakiś czas będziemy mieli czterogwiazdkowy urban fishing , do zmroku oczywiście, bo po zmroku będzie po staremu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Oby nie wpadli na pomysł żeby i drugi brzeg tak wypięknić.Szkoda żeby ostatnia dzika rzeka, przepływająca przez europejska stolicę, zamieniła się w betonowy kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Pomysł to już był dwa lata temu, gdy ruszyły buldożery, piły motorowe i kopary. Też ze strachem w oczach na to patrzyłem, uspokoili mnie jednak karczujący, pokazując dokąd mogą dojść za kasę, którą wzięli. Faktycznie tam gdzie pokazali, tam skończyli ciąć, nie ma kasy, nie ma działań.Z tego co mówili nie zanosi się na razie na to by pomysł pociągnąć dalej, efekt ich pracy, który miał być terenami zielonymi, łąkami ze ścieżkami i inne durne komedie, potrzebne Wiśle jak kotu sweterek, zdążyły już pięknie porosnąć chaszczami, wierzbą i wszelkim zielonym dobrem, które daje cień zwierzynie i wędkarzowi, a drecha w krótkich rajtkach i piwkiem w puszce skutecznie zniechęca.HGW wywaliła kolejne pieniądze w błoto, dosłownie, bo to ono użyźniło niedoszłe polany po pierwszym, rzecznym przyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Też byłem przerażony jak widziałem karczowanie prawej strony Wisły przez buldożery. Teraz się zastanawiam jaki był tego sens, bo jeszcze kilka lat i zarośnie tak jak było przed wkroczeniem ciężkiego sprzętu. I dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Oby nie wpadli na pomysł żeby i drugi brzeg tak wypięknić.Szkoda żeby ostatnia dzika rzeka, przepływająca przez europejska stolicę, zamieniła się w betonowy kanał.Prawy brzeg ma zostać "dziki". Były kiedyś plany na zagospodarowanie prawego brzegu, ale.... . Plany się zmieniły i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Dziki to on był ,łowie tutaj od ponad 20 lat,a wycinka bedzie co jakis czas co by podobno kra łatwiej spływała i zostaje goła ziemiaDo Wisły mam 10 minut przez park , a od trzech lat jadę 30-100 km żeby odpocząć od ....... Łowiłem głownie nocą i 10-15 lat temu spotykałem te same twarze a od 5-6 lat tragedia, listopad 19-20 a na główce 15 osób bo ktoś złowiłtu panie sandacza 3-4 kg Szymański , Jagiełło a i Sierputowski z muchówka się pojawiał. Ryby było dużo , bardzo dużo teraz zostało co kot napłakałNa prawym brzegu połowiłem największe ryby w swoim życiu , sandacz 98 ( 60 tylko denerwowały) kilka 80-tek , klenie z piatką z przodu ,jazie także z piątka z przoduSumka nigdy nie trafiłem , ale były , Szczupaki ja nie trafiłem setki kilka 80-90 ale podbierałem 120A teraz tylko w marcu- kwietniu słychać jak skłusują na porcie jakąś piękną samiczkę sandacza A okonie zostały bocznym trokiem zmasakrowaneI tyle bo aż płakać się chce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja dzisiaj znowu na zero, ale w wodzie coś już się dzieje. Widziałem niewielkie rybki przy brzegu, dwa spławy, jedno uderzenie, chyba bolenia. Pomału się rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Jacek a już nie wspomnę o tych pięknych basenach przelewowych od portu suma aż po główkę L przy Kaśce jak tylko woda opadła to ryb było na potęgę a teraz zrównane z ziemią. A ostatnio widziałem ze na yacht klubie robią rewitalizację portu.To były piękne czasy. Edytowane 27 Marca 2014 przez chincza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Jacek a już nie wspomnę o tych pięknych basenach przelewowych od portu suma aż po główkę L przy Kaśce jak tylko woda opadła to ryb było na potęgę a teraz zrównane z ziemią. A ostatnio widziałem ze na yacht klubie robią rewitalizację portu.To były piękne czasy.Ojojoj młodzi nie wiedzą a starzy powoli wymierają CI OD KTÓRYCH UCZYŁEM SIE ŁOWIENIA !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Apropos tego jakże Europejskiego bulwaru.Co zrobią jak przyjdzie kolejna ok 7m fala powodziowa?? Edytowane 27 Marca 2014 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ojojoj młodzi nie wiedzą a starzy powoli wymierają CI OD KTÓRYCH UCZYŁEM SIE ŁOWIENIA !!!!! Dlatego obecnie "biorą panie" lub "ryby jest, tylko trza umić łowić" równa się temu, że ktoś trafił sandaczysko ponad 50 cm... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Apropos tego jakże Europejskiego bulwaru.Co zrobią jak przyjdzie kolejna ok 7m fala powodziowa?? Dobre pytanie W niedzielę rozpocząłem sezon, oczywiście na zero. Bardziej pospacerowałem niż łowiłem. Niestety pogoda nie dopisała a i humor niespecjalny po tym jak zobaczyłem dwóch gości czeszących wodę sporymi gumami. Chyba w tym miejscu wyczaili jakieś klenie giganty. Niestety to mazowsze nie ciechanów (do którego od tego roku należę) i zakazu spinningowania dużymi przynętami przed majem nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Od gdańskiego jest fajny odcinek. Mają coś tam robić w tym roku. Czytałem, że będą ten cypel odcinać (rozbierać dojścia do niego). Te wysepki za korytem bocznym też mają poznikać a na samej wysepce ma powstać coś ala rezerwat dla ptaszków . Ciekawe jakie to będzie miało odzwierciedlenie dla przyszłości tego miejsca. Rządnych wiedzy odsyłam do opisu projektów na Stołecznym odcinku Królowej. http://www.wislawarszawska.pl/wisla-O_PROJEKCIE-inwestycje_projektowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Ojojoj młodzi nie wiedzą a starzy powoli wymierają CI OD KTÓRYCH UCZYŁEM SIE ŁOWIENIA !!!!! A i zapomniałem dodać o głębokiej zatoce emerytów na 7m przy wpływie i dawnej przerywanej główce jak na wiosnę woda opadła opadła tak że dało się wejść to kluski po 50cm to norma, oj sentyment mam do tych miejsc, najpiękniejsze chwile młodości z wędką nad wisłą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Powinni zostawić tą wyspę za Gdańskim tak jak była.Wisła meandrowała i wyrzezbiła sobie miedzy drzewostanem piekne korytka gdzie wszelakie latające i nie tylko zwierzątka miały spokój bo dostęp był mocno ograniczony.Teraz będą cudowac..za Nasze pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) widzę, że coraz lepiej się dzieje. chcą zrobić lepszy dostęp do wisły dla warszawiaków?Niech może się najpierw przejdą po tych miejscach gdzie jest już dobry dostęp. co zobaczą?wszyscy wiemy. Jedno wielkie wysypisko śmieci. gratuluję pomysłu. Edytowane 31 Marca 2014 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jeśli chodzi o te śmieci to zapraszam do dołączenia do grupy . https://www.facebook.com/groups/379023762225308/?fref=ts Niedługo pojawi się petycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dziś zaliczyłem pierwszy wypad nad Wisłę, szału nie było 2 klenie w przedziale 30-35cm na 1,5h łowienia .Potem zrobiłem mały rekonesans, ogólnie woda żyje widać spławy jazi, boleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi