Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że wyniki w Warszawie coraz lepsze

Mam wrażenie, że ryb jest jeszcze mniej niż w zeszłym roku a wydawało się, że mniej już być nie może :(

Na 4 wypady nie złowiłem klenia ani jazia większego niż 30 cm

A 90% ryb to przedział 15-20 cm

Jest moc w warszawskiej wodzie nie ma co .....

latem tam mają takie fajne miasteczka koczownicze :D i ciuchy się na krzokach suszą :D

Panowie, nie wiem czy zwiedzaliście kiedyś osiedle wielkości Ursynowa idą z ujścia Żerańskiego, wzdłuż PGNiG, piękną ścieżką przez lasek w stronę Grota? Niezapomniane uczucie, szczególnie po zmroku. Wrażenia bezcenne.

Panowie, nie wiem czy zwiedzaliście kiedyś osiedle wielkości Ursynowa idą z ujścia Żerańskiego, wzdłuż PGNiG, piękną ścieżką przez lasek w stronę Grota? Niezapomniane uczucie, szczególnie po zmroku. Wrażenia bezcenne.

To tam teraz aż tak "ciekwie" się zrobiło??? Z tamtej strony nie byłem już 7-8 lat... :wacko: 

Edytowane przez Martin77

Komuna nie jest wcale aż taka duża. :)

Nie da się jej nie zauważyć, to fakt, ale nie trzeba tamtędy chodzić, można iść opaską.

Teraz i tak nie jest źle, gorzej będzie jak przyjdą upały i zacznie się rozsiewać żelujący nozdrza zapaszek.

No i niestety, ale można natknąć się na zażywającego porannej toalety w ciepłej wiślanej wodzie, wypiętego Menelaosa, a wtedy jest już po łowieniu i zazwyczaj po śniadaniu. ;)

:D zawsze wszystkim wspominam o parce z główki obok gdańskiego (gorna) babka na szczycie opasana sznurem takim z 30m a na końcu dziadek z bazar kijem w warkoczu łapał bolenie w sumie boleniki ileż to razy zniesmaczony musiał opróżnić zawartość reklamówki z powrotem do wody.....2007/2008 non stop ich tam widywalem .... pamięta ktoś ?

Ich akurat nie kojarzę, pamiętam za to kolesia, który robił rundkę po wędkarzach prosząc o przynęty, że niby chciałby sobie rybkę złowić, wędkę ma, żyłkę ma, ale nie ma na co.

Dałem mu na odczepnego kiedyś jakiegoś twisterka, a że był zazwyczaj konkretnie naprany, przyszedł po jakiejś godzinie do mnie, próbując mi go sprzedać za dwa złote. :D

Puszyłem się jak paw, słuchając jak to mój twisterek, który w życiu ryby nie złowił, kosił szczupaki, sandacze, nawet sumy.

Jakim niebezpiecznym i skutecznym narzędziem jest w rękach nawet przeciętnego wędkarza.

Oraz o niesamowitej, nie trafiającej się codziennie okazji, która może mi przejść koło nosa, gdy go nie kupię, a kupi go wędkarz z główki poniżej, przyjdzie i ryby mi wyłowi, a mi będzie głupio. :)

To nie tak do końca, klen i jaz bierze tylko ludzie już się nauczyli że są tematy ważne i ważniejsze no to praktykujemy nie ? Jutro mam 2.5 samochodu do spolerowania w jednym dużym kawałku i se postanowiłem se że jak skończę se to pójdę na ryby se, to nawet zaaplikuje tu fotencje tych Warszawskich.

• 2 tygodnie później...

Swoją drogą popatrz jak świetnie kleń i jaź musi brać, skoro menelowy OT trwa już od kilku dni nie zakłócony nawet cieniem informacji, że ktoś, coś złowił. :D

To ja coś zapodam ;) w zeszłym tygodnia spotkałem nad wodą pana z jednego z warszawskich sklepów wędkarskich, przy mnie złowił jazia 40-stke, ja tylko mały klenik :P  kilka dni później jako przyłów boleń 62 B)  nastawiam się głównie na jazia ale w tym roku póki co tylko kilka małych kleni i dwa bolki, ten 62 i taki +/-50