sajdol1 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ja dzisiaj 4h na rurach na tarchominie 3 klenie największy koło 25cm ogólnie lipaKurde....mogliśmy Ci pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 pływaliście we 3 na łódce? jak wam poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Lipa totalna. Wiało. Mieliśmy za lekki ciężarek i szukaliśmy nowych miejsc a synek marudził, że nic nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 I u mnie lipa. Obławiałem dziś takie fajne miejsce. Założę się, ze w tym roku pierwszy tam dotarłem i nic. Nie zanotowałem nawet obecności ryb Żeby się pocieszyć wpadłem potem na 15min na kaczy dołek, aby złapać pasiastego i trafił się szczupak.Tyle z mego łowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Byłem dziś od 7 rano na opasce w centrum.W pierwszym rzucie trafiłem pasiak koło 25 cm potem klenika koło 30zm,pare pobić o 10 sie zwinąłem, z powodu chord smieciuchów. Przejechałem na opaskę przy bulwarach a tam to już drobiazg sam mikro pasiaki boleniki i jaziki. Woda trącona po deszczu koło 13 od puściłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) I u mnie lipa. Obławiałem dziś takie fajne miejsce. Założę się, ze w tym roku pierwszy tam dotarłem i nic. Nie zanotowałem nawet obecności ryb Żeby się pocieszyć wpadłem potem na 15min na kaczy dołek, aby złapać pasiastego i trafił się szczupak.Tyle z mego łowienia U mnie dziś też Szczupak, niestety odpłynął z małą blaszką w pysku. Ehh..łowiłem bez przyponu bo i celem były Klenie, mam nadzieje, że sobie poradzi. Piotr fajna fota w najnowszym "WW", gratulacje tej Brzany mimo, że Burzańska:) Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez luk_80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Niestety, tego się nie uniknie. Powinien sobie poradzić.Dzięki , fajnie by było w tym roku ją pobić.Miałem trochę pecha z miesiącem wysłania bo trafiłem na rekord Polski w karpiu i szczupaka 17,8kg.PS.Wydaje mi się, że tutaj w Warszawie jest ich więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Z piątkowego wypadu nad Wisłę, na małą cykadę skusił się też mały bolek. Jak dobrze rozpoznaję, to okolice mostu drogowego w Górze Kalwarii od strony wschodniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Tak główka pod mostem, ładny dołek tam wymyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Wracając z pracy zatrzymałem się na chwilę przy Spójni. Zmieniłem jedynie pantofle, by żona nie poznała Wynik to jeden przyłowiony boleń. Coś tam się na podniesionej wodzie dzieje. Jutro może podjadę nad Wkre, albo Bug. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Korzystając z wolnego dnia i lekko podniesionej wody odwiedziłem dzisiaj "swoją" jaziową opaskę bo to idealny poziom wody na nią, niestety janków dzisiaj nie zastałem:( zanotowałem mnóstwo kontaktów z rybkami XS, kilka klonków udało się przechytrzyć - niestety wszystko drobiazg.....trzeba chyba poszukać na mniejszych ciurkach.... Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Byłem dzisiaj,co prawda na krótko,ale byłem.Żwawe ataki bolka albo szczupaka widziałem a to dodatkowo pobudza wyobraźnie.Woda chyba podniesiona,w zastoiskach piękny żurek się kręcił,aż miło tam woblerka wrzucić Widziałem nawet muszkarza,ale czasu mało,więc nie zagadywałem,nie chciałem przeszkadzać. Mimo tych kożuchów pięknie i wiosennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jako, że od października studiuję w Warszawie, a jak dotąd nie poznałem żadnego wędkarza, to szukam kogoś chętnego na wspólny wypad nad rzekę (najlepiej w podobnym wieku ;p). Nigdy nie łowiłem na tak dużej rzece, więc chętnie się czegoś nowego nauczę, chciałbym zacząć swoją przygodę z łowieniem boleni . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jako, że od października studiuję w Warszawie, a jak dotąd nie poznałem żadnego wędkarza, to szukam kogoś chętnego na wspólny wypad nad rzekę (najlepiej w podobnym wieku ;p). Nigdy nie łowiłem na tak dużej rzece, więc chętnie się czegoś nowego nauczę, chciałbym zacząć swoją przygodę z łowieniem boleni . PozdrawiamTrochę to jak ogłoszenie matrymonialne ... a jaki kolor oczu ma mieć potęcjalny kolega do wspólnych wypadów ? Heheh nie mogłem się powstrzymac . Sory za off..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dzisiaj trzy godzinki na łomiankowych rafkach. Poza jednym wyjściem grubego Jasia, tylko, a może aż, piękne widoki i budząca się do życia Wisełka. Tu i ówdzie zaczyna się już coś chlapać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Trochę to jak ogłoszenie matrymonialne ... a jaki kolor oczu ma mieć potęcjalny kolega do wspólnych wypadów ? Heheh nie mogłem się powstrzymac . Sory za off.....Właściwie masz rację, przesadziłem i żałosne to trochę. Mimo tego, jeśli ktoś chętny na wypad na ryby, a nie spełnia moich "kryteriów" to pisać. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Neptun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Właściwie masz rację, przesadziłem i żałosne to trochę. Mimo tego, jeśli ktoś chętny na wypad na ryby, a nie spełnia moich "kryteriów" to pisać. OOOO i teraz jest git. Idz nad wodę ....ciekwaych ludzi z tą samą pasją poznasz na pewno Nawiązując do tematu u mnie od kilku dni zero ....po za jakąś drobnicą ....Wisla powoli budzi się do życia ...ale to jeszcze nie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 U mnie w sobotę po lewej stronie słabiutko. Jedynie mały kleniczek.Ale był moment, że uśmiałem się po pachy ... Już wracając do samochodu (w górę rzeki) stanąłem jeszcze na chwilę w pewnym miejscu i po chwili słyszę za plecami:- Mistrzu..mistrzu.. co .. tam ?Odwracam się, stoi "wędkarz" już dobrze zrobiony, z browarem w ręce.- Mały klenik - mówię.- Tak ... buehhh... same małe biorą. Ale mistrzu, idź tam trochę ... buehh... wyżej, boleń tam wali, ale jak wali !!! mówię ci mistrzu, idź tam trochę wyżej, a go wyjmiesz.- Za wcześnie trochę na bolenia - mówię.- Jak k..wa za wcześnie. Już po dziewiętnastej jest mistrzu !!!... osunąłem się na kolana :D 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 W jaziach pozamiatał Tomuś, to mój narybek przeniosę tutaj 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Olo widzę że ładną miejscówkę z jaziami namierzyłeś....gratulacje. Pojawiają się o jakiejś konkretnej porze, czy różnie? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 jeśli to ta miejscówka o której myślę to ten jaź długo tam nie popływa, pijaweczka na haczyk i jazika do siaty, takie są tam realia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 jeśli to ta miejscówka o której myślę to ten jaź długo tam nie popływa, pijaweczka na haczyk i jazika do siaty, takie są tam realiaA widzisz.. w błędzie jestes coraz częściej przekonuję się, właśnie tam, że z ludźmi nie jest tak źle. Dużo trudniej zobaczyć np nad kanałem żerańskim o wypuszczonego okonia niż tam o wypuszczonego jazia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nie mówię że wszyscy tam przyjeżdzają po rybę, ale generalnie to mekka mięsiarzy, łatwy dojazd, zagęszczenie ryby, łuski na betonie, łby w wodzie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No jest tam takich trzech kolesi co są praktycznie codziennie. Królem wśród kormoranów jest pan od skutera. Niestety dobry jest w te klocki, ale plus jest taki, że mniejsze rybki go nie interesują.Marne to pocieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Widziałem nawet fotki jego ryb, grube leszcze łowione w grudniu i to po kilka dziennie, a i bolenie ładne leżały. Niestety w beret i do wora. Dla tego rzadko tam bywam. Nie lubię takich klimatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi