Skocz do zawartości

Jaki kręciołek?

krzyszt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, :D

mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: posiadam kijek o masie wyrzutowej 10-21 gram (długość 2,60 - casting), jaki multiplikator do niego zastosować aby poprawnie pracował z przynętami do 20 gram? Okrągły czy niskoprofilowy? Może jakieś modele ...

Pozdrawiam

Krzyszt

@Krzyszt 260cm to troche dlugo jak na casting, przynajmiej dla mnie, ale gusta są różne. Ja bym proponował niskoprofilowca, np. RYOBI IXORNE, mój znajomy go kupił, startuje mu gdzieś od 6-7g, może być okuma VS200, ma 5 lat gwarancji i dwie szpulki....

post-663-1348913399,8158_thumb.jpg

post-663-1348913399,8511_thumb.jpg

Cześć,

Bardzo ogólne to pytanie ale wydaje mi się, że niski profil będzie najlepszy. Na rynku jest dużo znanych multiplikatorów, które obsłużą zakres od 10g-20g. Można wymienić kilkanaście, może nawet kilkadziesiąt takich multików. Podaj chociaż cenę graniczną.

Pozdrawiam

Remek

Cześć,

Jeśli 1000PLN to w kolejności, którą ja bym wybrał:

- Antares AR - zakup na eBayu

- Metanium 2005 XT

- Revo STX

Pozdrawiam

Remek

kryszt za 1000 zł na ebayu nie dostaniesz niestety AR chyba, ze z drugiej ręki. Metanium XT 2005 wychodzi nawet taniej niż 1000 zł. Choć ostatnio jakos mniej ofert jest. Jest jeszcze Metanium Mg poprzedniej ewolucji cena dobra mlynek rzuca 10-20g bardzo dobrze.

pozd JW

Jurku,

Jak się bardzo chce to kupi się AR za 1000PLN. Na 100% zmieścisz się z używanym, a nowy na granicy ale trzeba bardzo pilnować eBay'a.

Pozdrawiam

Remek

Być może! Ja jestem nie cierpliwy i nie udało mi się wyczaić takiego za 1000PLN. Jeśli jednak mialbym max 1000PLN to zamiast siedzieć na ebayu 24/7 kupiłbym metanium XT 2005.

pozd JW :D

• 2 miesiące temu...

Skorzystam z okazji, ew. proszę moderatora o przeniesienie tego postu w inne miejsce. Mam multiplikator Okumę VS, nowy, łowiłem nim raz. Od początku nawija plecionkę w ten sposób, że z lewej strony szpuli jest nawinięta grubiej a z prawej jest jej trochę mniej. Po tym jednym razie coś mi w niej popiskuje. To wszystko jest w normie?