Skocz do zawartości

bagna i torfowiska

cezorator

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przypomniano mi, ze się zaniedbuję w dziedzinie przyrody nad wodą. :D :D

Wędrując nad naszymi wodami spotykamy wiele bagien i torfowisk . Niewiele ich zostało bo melioranci przez dziesięciolecia zrobili wiele złego niszcząc te cudowne ekosystemy.

Przedstawię jedną z wielu roślin związanych z tym środowiskiem.

Może któryś z kolegów ma inne fotki przedstawiające bagna i torfowiska chce się z nami ich pięknem podzielić.

post-151-1348913400,1255_thumb.jpg

post-151-1348913400,1862_thumb.jpg

Tomku może i łowisz piękne ryby ale...to jest szczerze mówiąc....cóż ja mogę powiedzieć płakać się chce ale przyroda...

bravo zdjęcia iście z national geographic... pomyśl o tym za takie zdjęcia są wielkie nagrody(pocztówki w US pomyśl tylko) ....marnujesz się chłopie...z największą szczerością

Porter

Wielkie uznanie i Pozdro

Porter

Jak tak patrzę na fotki Tomka to coraz bardziej jestem przekonany do tego, że największą wartośc ma to czego nie można kupić. Tak jest i w wędkarstwie i naszym życiu. Takie wartości jak talent sa bezcenne.

Można kupic aparat fotograficzny za tysiące, ale talentu nie kupisz za zadne pieniądze.

Podobnie jest z przyjemnościa obcowania z przyrodą i wedkowaniem. Można kupić drogi sprzęt, ale nie radośc z łowienia i obserwowania przyrody.

Akurat aparat Tomka nie należy do tych najprostszych i najtańszych. Nie mówię już o optyce. Wiele osób, które mają talent ale zwykłego kompakcika nie mogą podejść nawet do takiego tematu - niestety. Oczywiście zgodzę się z Tobą, że talent i tak jest najważniejszy bo znam takich, którzy z dobrego kompakta wyciskają ostatnie soki ... i wszyscy się takimi zdjęciami zachwycamy. Zdjęcie z boćkami jest fajne!!

Pozdrawiam

Remek

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...