Skocz do zawartości

Tournament czy TD?

Andru77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

myślałem,że samemu roskwinie jaka jest różnica pomiędzy Tournamentem Z 2500iA a TD Z 2500CU i poza kabłąkiem nic mi do głowy nie przychodzi. Z racji tego że mogę kupić jednego z nich nie wiem którego wybrać.Waga,liczba łożysk,pojemność szpuli,identyczne. Jak na razie obstawiam TD ze względu na dwie szpule(cena niby taka sama)Może ktoś podpowie który byłby lepszy?

Osobiście kupił bym Tournamentem Z 2500iA jeżeli ma to być lekki spining polegający na połowie kleni,jazi,pstrągów a przyłowem będą szczupaki i inne rybki to zdecydowanie ją bym sobie sprawił.Jeśli mówimy tu o cięższej orce typu większe gumy na drapieżnika to TD Z 2500CU.

Generalnie jak co komu leży ja mam oba te modele i jednak sięgam częściej po Tournamentem Z 2500iA wydaje się,że ma lepszą kulturę pracy,no i oczywiście lżejszy jest.

Bierz Pan tedezetkę, właśnie ze względu na dwie szpulki.. :D

Jeśli chodzi o jakieśtam kultury pracy, aksamitności i masłowatości, to zależą one głównie od właściwości każdego jednego egzemplarza, a nie od całej linii.. :unsure:

Generalnie TD-Z Cu, to za wyjątkiem kilku szczególików wizualnych, to to samo co Turek-Z C, no a Turek Z-C, to w sumie Turek iA po faceliftingu i w środku jeno tylko kilka elementów zastąpiono ciut lżejszymi (czyli różnice też takie kosmetyczne z grubsza).

Co do wagi, to akurat tedezetka waży 250 gramów, a Turek iA 265 (tak piszą po pudełkach :mellow: ) czyli akurat owa jest lżejsza... :mellow:

Co do tzw. mocy, to nie ma najmniejszych różnic i oba kołowroty dokładnie do tych samych zastosowań stworzono...

Nieskromnie dodam, że od ładnych paru lat mam po kilka sztuk każdego z wymienionych, to cośtam się zaobserwowało.. :D

Kwestia gustów i guścików,pozostaje motyw czy mówisz o nówkach czy używkach akuratnie widziałem oferty na ebayu tych modeli :mellow:

Najlepiej by było zgarnąć oba modele bo oba są godne Uwagi.Co do Turka to jeżeli ma być to nówka to naprawdę jest nad czym się zastanowić.

Nie wiemy czy kolega ma możliwość dotknięcia i pomacania każdej z maszynek,jeżeli jest to ściągany towar to Turek może okazać się nie do końca super maszyną z przepiękną aksamitną pracą :mellow: ale i na odwrót też może być i TD Z 2500CU okaże się nie do końca trafiona,bo jak Napisałeś Zorro

Jeśli chodzi o jakieśtam kultury pracy, aksamitności i masłowatości, to zależą one głównie od właściwości każdego jednego egzemplarza, a nie od całej linii..

Może jeszcze ktoś się wypowie co do tych modeli z osób 3trzecich co mają i używają.Czym więcej opinii tym większa szala kupna spłynie na konkretny egzemplarz.