Skocz do zawartości

Sumy 2022

Lukasieka

Rekomendowane odpowiedzi

Przed piętnastu laty wpadł mi przed oczy film, gdzie jegomość holował przepięknego suma na Xzogę. Jednak najlepszy w tym filmie był dźwięk ocierającej się o plecionki o przelotki. Obejrzałem ten film ze 20 razy tylko dla samego tego dźwięku... Pokazywałem film znajomym w robocie, ale nie rozmieli o czym mówię. 

Wtedy też zachorowałem na Xzogę i sumoholizm. 

Tego lata udało mi się nagrać bardzo podobną sytuację. Oczywiście ryba i okoliczności były inne ale dźwięk ten sam! Podsyłam film i powiedzcie, czy to brzmienie nie jest piękne?

Jesteś kozak :) 

A tak z ciekawości, nie boisz się pływać bez kapoka nocą po Odrze ? 

Na czym polega fenomem xzogi?

Nie nazwałbym tego fenomenem. Każdy z nas szuka dobrego sprzętu. Jedni mają łatwiej inni trudniej. Ja uczyłem się na błędach długo i drogo aż w końcu mam kij, który idealnie nadaje się do takiego łowienia jakie uprawiam.  Xzoga 15kg daje mi po prostu pewność, że się nie złamie i że mogę się rybie postawić ale jest na tyle poręczna, że umiem nią łowić te 5-6 nocnych godzin - rzucając z ręki. 

Przed piętnastu laty wpadł mi przed oczy film, gdzie jegomość holował przepięknego suma na Xzogę. Jednak najlepszy w tym filmie był dźwięk ocierającej się o plecionki o przelotki. Obejrzałem ten film ze 20 razy tylko dla samego tego dźwięku... Pokazywałem film znajomym w robocie, ale nie rozmieli o czym mówię. 

Wtedy też zachorowałem na Xzogę i sumoholizm. 

Tego lata udało mi się nagrać bardzo podobną sytuację. Oczywiście ryba i okoliczności były inne ale dźwięk ten sam! Podsyłam film i powiedzcie, czy to brzmienie nie jest piękne?

Film kozak, gratulacje. Emocje, wyobrażam sobie jakie. W zeszłym roku miałem w nocy suma, znacznie mniejszego na przynętę powierzchniową, a i tak było niesamowicie. Nocnego sumowego spina zresztą się nie da porównać z niczym innym, adrenalina jest mega.  PS. Ja tylko łowiłem na płytkiej przykosie, takiej 1,5 - 2 metry.